Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ.
- Πολύ επικίνδυνη η σημερινή κατάσταση στο Αιγαίο εκτιμούν οι ΗΠΑ.
- Αυστηρή προειδοποίηση Σημίτη προς την Τουρκία.
- Οι εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ.
- Κορυφαίοι τραπεζικοί παράγοντες στηρίζουν τη δραχμή.
- Από 17-27 Μαρτίου η κατάθεση των δελτίων για τις γενικές εξετάσεις.
- Παράταση στην υποβολή των δηλώσεων Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ελληνες πρωταθλητές στη μάχη για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στην Ισπανία.
- Το ελαφρυντικό της εφηβικής ηλικίας έσωσε τον Πίτερ Οφορίκουε,από την επιβολή προστίμου.
- Ηρακλής- Παναθηναικός και Πανιώνιος- ΠΑΟΚ, στις 4 Μαρτίου, στους πρώτους ημιτελικούς αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ.

Ιδιαίτερα κρίσιμα θεωρούνταιτα επόμενα 24ωρα για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, που νοσηλεύεται στο "Λαϊκό" νοσοκομείο από τη Δευτέρα. Στο Λαϊκό νοσοκομείο μετέβησαν χθες και ενημερώθηκαν για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας και Μητροπολίτες. Τον κ. Σεραφείμ θα επισκεφθεί σήμερα και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Πολύ επικίνδυνη η σημερινή κατάσταση στο Αιγαίο εκτιμούν οι ΗΠΑ.

Πολύ επικίνδυνη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Αιγαίο ο βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκ Γκρόσμαν, μιλώντας στο αμερικανοτουρκικό συνέδριο στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Γκρόσμαν δήλωσε με έμφαση οτι κάτι πρέπει να κάνουμε και αναφέρθηκε στην προοπτική επίσκεψης της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ σε Ελλάδα και Τουρκία. Στην ίδια εκδήλωση αξιωματικός του τουρκικού Γενικού Επιτλείου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επιθυμεί να ανατρέψει το στάτους κβο στο Αιγαίο και πως συνεργάζεται με τους εχθρους της Τουρκίας.

Αυστηρή προειδοποίηση Σημίτη προς την Τουρκία.

Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας στην συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά μας θέματα. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει όλα τα μέσα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση. Ο πρωθυπουργός απέρριψε κατηγορηματικά την ιδέα μιας συνολικής πολιτικής διαπραγμάτευσης και επέμεινε στην πολιτική της βήμα προς βήμα προσέγγισης. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για υποχωρήσεις και έλλειψη στρατηγικής.

Οι εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ.

Ανοιγμα στον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη έκανε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι είναι αυτονόητη η συμμετοχή του κ. Μητσοτάκη στις λίστες του κόμματος στις επόμενες εκλογές και τον χαρακτήρισε εθνικό κεφάλαιο, κάνοντας λόγο και για το ενδεχόμενο να τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κορυφαίοι τραπεζικοί παράγοντες στηρίζουν τη δραχμή.

Σε ιδιοτελή συμφέροντα και σκοπιμότητες απέδωσαν τις αρνητικές εκτιμήσεις και εκθέσεις ξένων οίκων για τη δραχμή, ο διοικητής της Εθνικής κ. Καρατζάς, και ο πρόεδρος της Πίστεως κ. Κωστόπουλος. Οι δύο κορυφαίοι τραπεζικοί παράγοντες εξέφρασαν την κατηγορηματική αντίθεση τους σε τυχόν υποτίμηση της δραχμής και προέβλεψαν ότι τα σημερινά υψηλά επιτόκια μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν υποχωρήσει στο κανονικό τους ύψος.

Από 17-27 Μαρτίου η κατάθεση των δελτίων για τις γενικές εξετάσεις.

Απο τις 17 ως τις 27 Μαρτίου, θα πρέπει να καταθέσουν τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής στις γενικές εξετάσεις οι τελειόφοιτοι Λυκείου, στα σχολεία όπου φοιτούν. Η συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων πρέπει να γίνει απο τους υποψήφιους με ιδιαίτερη προσοχή, στις σχολές επιλογής και τη σειρά προτίμησης που πρέπει να συμπληρώσουν.Οι υποψήφιοι έχουνδικαίωμα να δηλώσουν μέχρι 60 σχολές ή τμήματα.

Παράταση στην υποβολή των δηλώσεων Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Δεν θα υποβληθούν οι δηλώσεις φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ταυτόχρονα με τις φορολογικές δηλώσεις. Για τα νομικά πρόσωπα οι δηλώσεις αυτές θα υποβληθούν μέχρι τις 15 Μαϊου, ενώ η υποβολή των δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα θα γίνει από 26 Μαϊου μέχρι 5 Ιουνίου, ανάλογα με το πρώτο γράμμα στο επώνυμο του φορολογουμένου. Για όλους τους άλλους φορολογούμενους οι δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και τις 15 Απριλίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνες πρωταθλητές στη μάχη για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στην Ισπανία.

Κατευθείαν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, θα παρακολουθήσουμε τις Νίκη Ξάνθου (μήκος), Πόπη Ουζούνη (σφαιροβολία) και Χρυσα Ιακώβου (3.000) στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που ξεκινά σήμερα στη Βαλένθια της Ισπανίας, καθώς στα συγκεκριμένα αγωνίσματα δε θα διεξαχθούν προκριματικοί. Ο Κώστας Κουκοδήμος είναι ο πρώτος Ελληνας αθλητής που ρίχνεται στη μάχη, καθώς το πρωί μετέχει στους προκριματικούςτου μήκους. Στην πρεμιέρα θα αγωνιστούν άλλοι 12 εκπρόσωποί της χώρας μας.

Το ελαφρυντικό της εφηβικής ηλικίας έσωσε τον Πίτερ Οφορίκουε,από την επιβολή προστίμου.

Το ελαφρυντικό της εφηβικής ηλικίας φαίνεται ότι σώζει τον Πίτερ Οφορίκουε. Ο 18χρονος Γκανέζος είχε παρατείνει την παραμονή του στην πατρίδα του κατά μία εβδομάδα και όλα έδειχναν ότι δεν θα γλύτωνε την ``καμπάνα``. Ωστόσο, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρουσίάστηκε ελαστικός στο θέμα, λέγοντας ότι η επιβολή προστίμου δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση για έναν παίκτη τόσο μικρής ηλικίας.

Ηρακλής- Παναθηναικός και Πανιώνιος- ΠΑΟΚ, στις 4 Μαρτίου, στους πρώτους ημιτελικούς αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Ενας έμπειρος διαιτητής, ο Σπύρος Παπαδάκος, του Συνδέσμου Λακωνίας, κληρώθηκε να διευθύνει τον πρώτο ημιτελικό αγώνα του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, μεταξύ Ηρακλή και Παναθηναϊκού, που θα γίνει 4 Μαρτίου στο Καυτατζόγλειο. Τον δεύτερο ημιτελικό, μεταξύ Πανιωνίου - ΠΑΟΚ, που θα γίνει την ίδια ημέρα στη Νέα Σμύρνη, θα διευθύνει ο Πειραιώτης διαιτητής, Διονύσης Στεφανόπουλος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 292,47 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,82, γαλλικό φράγκο προς 47,97, λίρα Αγγλίας προς 479,75, ελβετικό φράγκο προς 198,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 228,50, τη λίρα Κύπρου προς 547,18 και την ECU προς 317,84 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σήμερα σ'όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 0 με 14 βαθμούς, στα δυτικά 4 με 19 και στην υπόλοιπη χώρα 6 με 17 βαθμούς.Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική, με βορειοανατολικούς ισχυρούς ανέμους που αργότερα θα εξασθενήσουν, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 7 με 15 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ασθενείς βοριάδες και θερμοκρασία 5 με 14 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 27 February 1998 - 8:00:14 UTC