Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διαστάσεις ρήξης λαμβάνει η αντιπαράθεση Καραμανλή - Μητσοτάκη.
- Ελαφρύνσεις στους οικονομικά ασθενείς προανήγγειλε ο Παπαντωνίου.
- Αποφασισμένη η κυβέρνηση για την κατασκευή μονάδας ΔΕΗ, στη Φλώρινα.
- Στο Λονδίνο σήμερα ο πρωθυπουργός για την Ευρωπαϊκή Διάσκεψη.
- Κινητικότητα στο Κυπριακό.
- Στάσιμη η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.
- Το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ συζήτησε για τις νομαρχιακές - δημοτικές εκλογές.
- Παρέμβαση των βαλκανικών κρατών στην κρίση στο Κόσοβο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στα ημιτελικά του ευρωκυπέλλου προκρίθηκε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.
- Ο Ντουμιτρίου θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ μέχρι τον επαναληπτικό αγώνα για τα προημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων.
- Με κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε ο προπονητής της Νιούκαστλ,Κένι Νταλγκλίς, στην παρουσίαση του νεοαποκτηθέντα, Νίκου Νταμπίζα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διαστάσεις ρήξης λαμβάνει η αντιπαράθεση Καραμανλή - Μητσοτάκη.

Νέες βολές χθες του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κατά της σημερινής ηγεσίας του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε οτι κάποιοι σπρώχνουν το κόμμα στην καταστροφή και χαρίζουν τις επόμενες εκλογές στον κ. Σημίτη. Αυστηρή απάντηση στη δήλωσή του έδωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Δήμας. Κορυφαία στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πλέον να επιδιώκει την διαγραφή του.

Ελαφρύνσεις στους οικονομικά ασθενείς προανήγγειλε ο Παπαντωνίου.

Ευνοϊκότερες φορολογικές ρυθμίσεις στα οικονομικώς χαμηλότερα στρώματα και στο πετρέλαιο θέρμανσης υπό την προϋπόθεση, τα φορολογικά έσοδα θα έχουν ανάλογη αύξηση με αυτή που παρατηρήθηκε το πρώτο δίμηνο του 1998 και που ανήλθε στο 30% προανήγγειλε για το τέλος του έτους, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, χθες απο το βήμα της Βουλής.

Αποφασισμένη η κυβέρνηση για την κατασκευή μονάδας ΔΕΗ, στη Φλώρινα.

Σε πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων απέδωσε η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, τη σκανδαλολογία για την κατασκευή μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η υπουργός Ανάπτυξης τόνισε οτι καμιά σκανδαλολογία και καμιά πίεση επιχειρηματικών συμφερόντων δεν πρόκειται να εμποδίσει την κυβέρνηση να υλοποιήσει την κατασκευή της. Η κυρία Παπανδρέου υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι τέσσερις κυβερνήσεις και τέσσερις διοικήσεις της ΔΕΗ, είχαν συμφωνήσει στην ιδρυση της μονάδας στη Φλώρινα.

Στο Λονδίνο σήμερα ο πρωθυπουργός για την Ευρωπαϊκή Διάσκεψη.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μεταβαίνει σήμερα στο Λονδίνο, όπου θα πραγματοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη. Η "ατζέντα" της διάσκεψης περιλαμβάνει θέματα, που αφορούν το περιβάλλον, τα ναρκωτικά και το οργανωμένο έγκλημα, ενω οι ηγέτες θα συζητήσουν και για την προοπτική της διάσκεψης. Ταυτόχρονα οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη μετά την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και την Ασία.

Κινητικότητα στο Κυπριακό.

Περιοδεία στη Λευκωσία, την Αθήνα και την Αγκυρα θα πραγματοποιήσει απο τις 17 του μηνός ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Ντιέγκο Κορντοβέζ, με στόχο την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού. Χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, είχαν στην Αθήνα εφόλης της υλης συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις προοπτικές που διαγράφονται στο Κυπριακό. Ανάμεσα στους δυο ηγέτες υπήρξε σύμπτωση απόψεων για τους περαιτέρω χειρισμούς.

Στάσιμη η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, δήλωσαν οι ιεράρχες, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Στο Λαϊκό νοσοκομείο οι γιατροί χαρακτηρίζουν στάσιμη την υγεία του κ. Σεραφείμ, αλλά εκφράζουν φόβους για ενδοσοκομειακές λοιμώξεις. Στο μεταξύ, άρχισαν οι ανακρίσεις για τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Ζακύνθου, Χρυσόστομου, στην οποία εξέφραζε θέσεις υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων και της θανατικής ποινής για τους εμπόρους ναρκωτικών.

Το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ συζήτησε για τις νομαρχιακές - δημοτικές εκλογές.

Η τακτική του Κινήματος ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του Οκτωβρίου ήταν το αντικείμενο της χθεσινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου υπο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανατέθηκε σε υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη η ευθύνη των περιφερειών με ιδιαίτερη εκλογική σημασία για το ΠΑΣΟΚ στις οποίες το Κίνημα αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, όπως ο δήμος του Πειραιά,όπου το κυβερνών κόμμα έχει ανακοινώσει οτι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Χρήστου Φωτίου.

Παρέμβαση των βαλκανικών κρατών στην κρίση στο Κόσοβο.

Την έντονη ανησυχία τους για τον κίνδυνο η επιδείνωση της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο να πυροδοτήσει τα Βαλκάνια εκφράζουν σε κοινή τους διακήρυξη οι υπουργοί Εξωτερικών Βουλγαρίας, Ελλάδας, ΠΓΔΜ, Ρουμανίας και Τουρκίας. Οι πέντε υπουργοί Εξωτερικών καλούν τις αρχές της Γιουγκοσλαβίας να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα του αλβανικού πληθυσμού, εφαρμογή της εκπαιδευτικής συμφωνίας του 1996 και αναζήτηση λύσης του προβλήματος στην κατεύθυνση της παραχώρησης ευρείας αυτονομίας στο Κοσσυφοπέδιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα ημιτελικά του ευρωκυπέλλου προκρίθηκε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ευρωκυπέλλου "σφράγισε" η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στην Πολωνία.Οι "πράσινοι" στον επαναληπτικό αγώνα για την φάση των ``8`` αναδείχθηκαν ισόπαλοι 61-61 με τη Σλασκ Βρόστλαβ, ωστόσο προκρίθηκαν στην επόμενη φάση αφού είχαν επικρατήσει με 82-58 στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Σούμποτιτς στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τη Στεφανέλ Μιλάνου, η οποία απέκλεισε την γαλλική Βιλερμπάν. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 24 Μαρτίου και οι ρεβάνς στις 31 του μήνα.

Ο Ντουμιτρίου θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ μέχρι τον επαναληπτικό αγώνα για τα προημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων.

Ο Ρουμάνος τεχνικός της ΑΕΚ, Ντουμίτρου Ντουμιτρίου θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, τουλάχιστον μέχρι τον επαναληπτικό αγώνα για τα προημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων, που θα γίνει την μεθεπόμενη Πέμπτη στην Μόσχα με την τοπική Λοκομοτίβ. Την απόφαση αυτή πήρε το διοικητικό συμβούλιο της ΑΕΚ, κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του. Παράλληλα, η διοίκηση της ΑΕΚ επέβαλλε πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δραχμών σε κάθε παίκτη για την ήττα από τον Πανηλειακό.

Με κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε ο προπονητής της Νιούκαστλ,Κένι Νταλγκλίς, στην παρουσίαση του νεοαποκτηθέντα, Νίκου Νταμπίζα.

Με κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε ο προπονητής της Νιούκαστλ,Κένι Νταλγκλίς, στην παρουσίαση του νεοαποκτηθέντα, Νίκου Νταμπίζα από τον Ολυμπιακό. ``Είναι ένας σέντερ μπάκ που μπορεί να αγωνίζεται το ίδιο καλά και στην μεσαία γραμμή, έχει άνεση με την μπάλα και σημειώνει αρκετά τέρματα", δήλωσε ο Νταλγκλίς. Η συμφωνία μεταξύ Ολυμπιακού - Νιούκαστλ για την μεταγραφή του Νταμπίζα, περιλαμβάνει και τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, η ημερομηνία του οποίου θα προσδιοριστεί αργότερα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,57 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,35, γαλλικό φράγκο προς 47,82, λίρα Αγγλίας προς 480,48, ελβετικό φράγκο προς 196,93, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,13, τη λίρα Κύπρου προς 549,31 και την ECU προς 317,54 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και σήμερα η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες και χιόνια στα ορεινά, αλλά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι θυελλώδεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -4 με 5 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 13 και στο Αιγαίο 5 με 15 βαθμούς Κελσίου. Βροχή κατά διαστήματα θα έχει στην Αττική, αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοι μέχρι πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 5 με 12 βαθμούς. Συννεφιά με βροχή και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 0 με 5 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 11 March 1998 - 8:00:14 UTC