Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δεν θα δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ανοιχτές οι εφορίες και το Σάββατο.
- Το εγκώμιο της ελληνικής οικονομίας πλέκουν ξένες επενδυτικές εταιρίες και τράπεζες.
- Πρόσκληση στο Θόδωρο Πάγκαλο να επισκεφθεί την Αγκυρα, απηύθυνε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ.
- Στο Λονδίνο ο Κώστας Σημίτης και ο Γλαύκος Κληρίδης για την ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής.
- Πάνω από 20 χωριά αποκλεισμένα στον Εβρο από τα χιόνια. Χιονοπτώσεις και παγετός το σκηνικό στη βόρεια Ελλάδα.
- Ενα τρίχρονο αγοράκι από τη Χίο θύμα θανατηφόρου κρούσματος μηνιγγίτιδας.
- Δριμύτατη επίθεση Καραμανλή κατά της κυβέρνησης για τις κρίσεις στην ηγεσία της αστυνομίας.
- Προβληματισμένοι οι γιατροί του Λαϊκού από τη στασιμότητα που παρουσιάζει η υγεία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.
- Και νέα κρούσματα επιθέσεων κακοποιών κατά οδηγών ταξί.
- Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ, θα εγκαινιάσει το μεγάλο ελληνοαυστραλιανό φεστιβάλ, που θα γίνει στη Μελβούρνη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεν θα δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ανοιχτές οι εφορίες και το Σάββατο.

Δεν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, από μισθωτούς και συνταξιούχους, που λήγει στις 17 του μηνός, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και εξήγγειλε ότι από την Παρασκευή μέχρι και την προσεχή Τρίτη, οι εφορίες θα παραμένουν ανοιχτές και το απόγευμα, ενώ το Σάββατο, 14 του μηνός, οι εφορίες θα λειτουργήσουν από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις δύο το μεσημέρι. Πάντως ορισμένα ταμεία δεν έχουν στείλει ακόμη τις βεβαιώσεις εισοδήματος.

Το εγκώμιο της ελληνικής οικονομίας πλέκουν ξένες επενδυτικές εταιρίες και τράπεζες.

Ιδιαίτερα θετική είναι η πορεία της οικονομίας το πρώτο δίμηνο του 1998, τόσο από πλευράς εσόδων, όσο και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Η πρόοδος των μακρο-οικονομικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας δεν περνά απαρατήρητη από ξένους αναλυτές. Μεγάλη τράπεζα της Ελβετίας συνιστά στους επενδυτές να επενδύσουν στην ισοτιμία της δραχμής με το εκιού, ενώ η αμερικανική εταιρία "Μέριλ Λιντς" θα εκδόσει στις διεθνείς αγορές πενταετές ομόλογο σε δραχμές με σταθερό επιτόκιο 10,12%.

Πρόσκληση στο Θόδωρο Πάγκαλο να επισκεφθεί την Αγκυρα, απηύθυνε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ.

Πρόσκληση στο Θεόδωρο Πάγκαλο να επισκεφθεί επίσημα την Αγκυρα, απηύθυνε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, επαναλαμβάνοντας την πρόταση της Τουρκίας για εφόλης της ύλης διάλογο. Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προτείνεται η έναρξη συνομιλιών σε επίπεδο υπουργών ή υψηλού επιπέδου, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα προβλήματα και να δοθεί τέλος με ειρηνικά μέσα, στην ένταση που επικρατεί στο Αιγαίο.

Στο Λονδίνο ο Κώστας Σημίτης και ο Γλαύκος Κληρίδης για την ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής.

Επισημοποιείται και τυπικά η ευρωπαϊκή τροχιά της Κύπρου, καθώς στο τέλος του μηνός αρχίζουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τις άλλες δέκα χώρες που έχουν υποβάλλει αίτημα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Το θέμα θα απασχολήσει την ευρωπαϊκή διάσκεψη που πραγματοποιείται στο Λονδίνο και στην οποία θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης.

Πάνω από 20 χωριά αποκλεισμένα στον Εβρο από τα χιόνια. Χιονοπτώσεις και παγετός το σκηνικό στη βόρεια Ελλάδα.

Πάνω από 20 χωριά στον Εβρο παραμένουν αποκλεισμένα από τα χιόνια, ενώ ο παγετός και το τσουχτερό κρύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη βόρεια Ελλάδα. Σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες, ενώ τα περισσότερα προβλήματα αντιμετώπιζουν η Θράκη, η Φλώρινα, η Κοζάνη και τα Γρεβενά. Υφεση της κακοκαιρίας προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία αν και θα διατηρηθεί ο παγετός, ενώ το θερμόμετρο θα πέσει στους 7 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ενα τρίχρονο αγοράκι από τη Χίο θύμα θανατηφόρου κρούσματος μηνιγγίτιδας.

Ενα τρίχρονο αγοράκι από τη Χίο είναι το νέο θύμα θανατηφόρου κρούσματος μηνιγγίτιδας. Πρόκειται για τον Γιώργο Νεαμονίτη, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού με υψηλό πυρετό και οι γιατροί διέγνωσαν μηνιγγίτιδα.Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν κατέστη δυνατόν να μεταφερθεί στην Αθήνα και όταν το ειδικό αεροσκάφος του ΕΚΑΒ έφθασε στο νησί το αγοράκι, είχε ήδη ξεψυχήσει.

Δριμύτατη επίθεση Καραμανλή κατά της κυβέρνησης για τις κρίσεις στην ηγεσία της αστυνομίας.

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για τις κρίσεις στην ηγεσία της αστυνομίας, εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής κάνοντας λόγο για κομματικές διώξεις, αθλιότητες και κλίμα αναξιοκρατίας και εμπάθειας. Σε μικροκομματικές σκοπιμότητες, που έχουν σχέση με τα εσωτερικά προβλήματα της ΝΔ, απέδωσε ο υπουργός δημόσιας τάξης τις δηλώσεις του κ. Καραμανλή και τον κατηγόρησε ότι σπιλώνει ικανότατους αξιωματικούς

Προβληματισμένοι οι γιατροί του Λαϊκού από τη στασιμότητα που παρουσιάζει η υγεία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Στασιμότητα παρουσιάζει η υγεία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, γεγονός που έχει προβληματίσει τους θεράποντες γιατρούς, καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Στους κόλπους της Εκκλησίας συζητείται και το θέμα της αντικατάστασής του, αν και ο μητροπολίτης Σερρών Μάξιμος διευκρίνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν αντικαθίσταται, αλλά απλώς αναπληρείται από τον αντιπρόεδρο της Ιεράς Συνόδου.

Και νέα κρούσματα επιθέσεων κακοποιών κατά οδηγών ταξί.

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην τάξη των ταξιτζήδων, μετά τα δύο νέα κρούσματα επιθέσεων, από αλλοδαπούς, κυρίως, κακοποιούς. Το πρώτο κρούσμα έγινε στο Πικέρμι, με θύμα τον Θόδωρο Μπεργιάννη, 44 ετών, από τον οποίο δύο δράστες πήραν 30.000 δρχ τον τραυμάτισαν με μαχαίρι και διέφυγαν με το ταξί του. Το δεύτερο θύμα ήταν ο Ζήσης Βασιλακούδης, 28 ετών, από τον οποίο δύο άντρες και μια γυναίκα πήραν 60.000 δρχ και εξαφανίστηκαν στην περιοχή των Βριλλησίων.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ, θα εγκαινιάσει το μεγάλο ελληνοαυστραλιανό φεστιβάλ, που θα γίνει στη Μελβούρνη.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζόν Χάουαρντ, θα εγκαινιάσει επίσημα το μεγάλο ελληνοαυστραλιανό φεστιβάλ "Αντίποδες" στη διήμερη εκδήλωση "Γλέντι" που θα γίνει στον ελληνικό δρόμο της Μελβούρνης, Λόνσντεϊλ Στρίτ και θα συμπέσει με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Αναμένεται, ακόμα, να παραστούν και άλλοι πολιτικοί, ανάμεσα στους οποίους ο πρωθυπουργός της Βικτόρια, Τζεφ Κένετ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την ηρεμία ψάχνουν τώρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ μετά τα τελευταία γεγονότα που δρομολογήθηκαν από την οδυνηρή ήττα της Δευτέρας από τον Πανηλειακό. Σήμερα ο Ντουμιτρίου παρουσιάστηκε υπεράνω όλων αυτών που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ώρες για απομακρυνσή του δηλώνοντας ότι έχει και ο ίδιος μερίδιο για την ήττα από τον Πανηλειακό, προσθέτοντας πως θα έπρεπε να επιβληθεί πρόστιμο και σε αυτόν... Ο ικανός Ρουμάνος τεχνικός τόνισε πως το μέλλον του στην ΑΕΚ θα συζητηθεί το καλοκαίρι, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν είναι παράλογο να φύγει, αφού τα αποτελέσματα μίας ομάδας κρίνουν και την τύχη ενός προπονητή.

Πολύ σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΕΠΑΕ Βικ. Μητρόπουλο και το δικηγόρο Αλέξη Κούγια σημειώθηκε στο ΔΣ της ΕΠΑΕ. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις και κατηγορίες και λίγο έλειψε να έλθουν στα χέρια, αλλά με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων η κόντρα δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση. Αφορμή για να συμβούν τα παραπάνω αποτέλεσε η παρουσία του Αλέξη Κούγια στο ΔΣ της ΕΠΑΕ ως προέδρου της Βέροιας. Κάτι που τόσο ο Στέλιος Σφακιανάκης όσο και ο Βίκτωρας Μητρόπουλος δεν δέχονταν επειδή θεωρούσαν πως έχει καταδικαστεί δύο φορές ως πρόεδρος του Αρη Πετρούπολης και μια ως παράγοντας της ΑΕΚ.

Σε αγώνες για την 16η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Γ` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νότιος όμιλος: Πύργος-Αγιος Νικόλαος 1-1, Κέρκυρα-Εργοτέλης 1-0, Αγία Ελεούσα-Κόρινθος 1-1, Αιολικός- Αιγάλεω 1-0, Κερατσίνι- Παναιγιάλειος 1-1, Ιάλυσος-Μαρκό 3-0 και ΕΑΡ- Ναυπακτιακός 1-1. Ετσι τώρα μετά από 15 αγώνες προηγείται ο Αγ. Νικόλαος με 30 βαθμούς, έναντι 27 του Ιάλυσου, 25 της Μαρκό και του Κερατσινίου και 24 του Παναιγιάλειου και της ΕΑΡ. Για τον Βόρειο όμιλο Κοζάνη-Ορφέας Αλεξανδρούπολης 3-0, Αμπελόκηποι- Γιάννινα 1-1, Αρτα-Αγροτικός Αστέρας 0-0, Ολυμπιακός Βόλου-Αετός Σκύδρας 0- 0, Ορέστης Ορεστιάδας-Πιερικός αναβλήθηκε και Πρέβεζα- Τύρναβος 3-0. Ο αγώνας Απόλλων Λάρισας-Μηχανιώνα θα γίνει αύριο όπως και αυτό του Ορέστη με τον Πιερικό αν φυσικά το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Στη βαθμολογία προηγούνται Πιερικός και Γιάννινα με 27 βαθμούς αλλά η ομάδα της Κατερίνης έχει έναν αγώνα λιγότερο, έναντι 24 της Νάουσας, 23 του Ολυμπιακού Βόλου και της Πρέβεζας και 22 του Αετού Σκύδρας.

Ο Ολυμπιακός σε αγώνα της 18ης ημέρας, για το πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών, που έγινε στο γήπεδο της Γλυφάδας, νίκησε 3- 0 την Κομοτηνή. Το παιχνίδι, έγινε σήμερα λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ των κυπελλούχων. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 33 βαθμούς, έναντι 31 της Ορεστιάδας και του Αρη, ενώ η Κομοτηνή βρίσκεται στην 10η θέση με 21 βαθμούς όσους έχει και ΠΑΟΚ. Ολυμπιακός και Κομοτηνή έχουν από ένα παιχνίδι περισσότερο.

Από ίωση προσεβλήθη ο Φρατζέσκος και απείχε προληπτικά από τη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ. Αντίθετα, καλύτερα είναι ο Γιώργος Τουρσουνίδης και από αύριο μπαίνει στο ομαδικό πρόγραμμα προετοιμασίας για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ιωνικό. Για το παιχνίδι αυτό ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε 25.000 εισιτήρια.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Ελπίδων, σε φιλικό αγώνα, που έγινε στο στάδιο Καραϊσκάκη, νίκησε 1-0 την αντίστοιχη της Νορβηγίας, με γκολ του Βασίλη Λάκη στο 30'.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 294,11 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,39, γαλλικό φράγκο προς 47,84, λίρα Αγγλίας προς 482,67, ελβετικό φράγκο προς 197,01, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 227,90, τη λίρα Κύπρου προς 548,68 και την ECU προς 317,85 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά για τέταρτη συνεδρίαση κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών και ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1531,26 μονάδες ενισχυμένος κατά 0, 90%. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και σήμερα βρέθηκαν οι μετοχές του Κατασκευαστικού τομέα, ο δείκτης των οποίων απεκόμισε κέρδη 3,92%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα φθάνοντας τα 23,2 δισ. δρχ. Με σημαντική ανοδο 95 δρχ. έκλεισε η μετοχή του ΟΤΕ στις 6.515 δρχ. διακινώντας 558.830 τεμάχια.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις θα επικρατήσουν αύριο σ'όλη τη χώρα, αλλά στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν παροδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις, αλλά και εκεί γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί, με τάση εξασθένησης, ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. Ωστόσο, το κρύο θα είναι τσουχτερό και στα βόρεια η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 μέχρι 9 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά -1 με 15 και στο Αιγαίο 6 με 14 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 2 με 13 και -1 με 8 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 11 March 1998 - 20:00:25 UTC