Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μέτρα εξυγίανσης της Ολυμπιακής.
- Με τις παλιές ισοτιμίες της δραχμής τα αυτοκίνητα.
- Αισιόδοξος ο Παπαντωνίου για την οικονομία.
- Ρεκόρ του δείχτη στο Χρηματιστήριο
- Συλλαλητήριο συνταξιούχων
- Ψηφίστηκε η τροπολογία για πανωτόκια
- Μάχη κατά της εγκληματικότητας

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μέτρα εξυγίανσης της Ολυμπιακής.

Η μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 50 δις ετησίως τα προσεχή πέντε χρόνια, είναι το βασικό στοιχείο του πακέτου των προτάσεων για την εξυγίανση της Ολυμπιακής που ενέκρινε η κυβερνητική επιτροπή. Τους τρόπους εξοικονόμησης των χρημάτων θα αναζητήσει η διοίκηση της εταιρίας σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, αν θέλουν την επιβίωση της εταιρίας. Για νέα αποτυχημένη συνταγή κάνει λόγο η ΝΔ, για εκτέλεση της Ολυμπιακής προκειμένου να ξεπουληθεί, μιλάει το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΝ εκτιμά ότι πρόκεται για νέα επέλαση στις εργασιακές σχέσεις.

Με τις παλιές ισοτιμίες της δραχμής τα αυτοκίνητα.

Με τις παλιές ισοτιμίες της δραχμής θα εκτελωνίζονται τα αυτοκίνητα μέχρι και τις 24 Μαρτίου. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν στη βουλή τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Αισιόδοξος ο Παπαντωνίου για την οικονομία.

Την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα απορροφηθεί το σοκ από την υποτίμηση της δραχμής, εξέφρασε ο Γιάννος Παπαντωνίου και προέβλεψε ότι τα οφέλη θα αρχίσουν να αναδεικνύονται με ταχείς ρυθμούς μετά το καλοκαίρι. Ο υπουργός εκτίμησε επίσης ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης για πληθωρισμό 2, 5% στο τέλος του έτους.Την εκτίμηση ότι σύντομα θα αρχίσει η σταδιακή αποκλιμάκωση των επιτοκίων, διατύπωσε ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρος Καρατζάς.

Ρεκόρ του δείχτη στο Χρηματιστήριο

Στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας του Χρηματιστηρίου έφτασε ο γενικός δείκτης τιμών, κλείνοντας στις 1861,73 μονάδες, αυξημένος κατά 6,09%. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς κύκλους, η Σοφοκλέους περνά από τις αναδυόμενες στις ανεπτυγμένες αγορές κάτι που επιβεβαιώνεται από την αθρόα εισαγωγή κεφαλαίων από το εξωτερικό, που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών στην ελληνική οικονομία. Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν οτι η αυξημένη ζήτηση για μετοχές, προαναγγέλει νέα ανοδική πορεία του γενικού δείκτη.

Συλλαλητήριο συνταξιούχων

Στους δρόμους βγήκαν και πάλι οι συνταξιούχοι, με νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι συνταξιούχοι εκτιμούν ότι λόγω της υποτίμησης οι αποδοχές τους μειώνονται κατά 10%, γεγονός που καθιστά ακόμη δυσχαιρέστερη την επιβίωσή τους, δεδομένου ότι μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ψηφίστηκε η τροπολογία για πανωτόκια

Με 138 ψήφους υπέρ, 105 κατά και ένα παρών, ψηφίστηκε στη βουλή η τροπολογία για τα λεγόμενα πανωτόκια, που προβλέπει ανατοκισμό των τόκων των δανείων ανά έξάμηνο. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας έχει δώσει εντολή στις κρατικές τράπεζες να προχωρήσουν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις των χρεών που έχουν προέλθει από τον ανατοκισμό. Με άλλη τροπολογία που ψηφίστηκε, παρατείνεται μέχρι τις 26 Απριλίου η περίοδος χορήγησης φτηνού πετρελαίου θέρμανσης.

Μάχη κατά της εγκληματικότητας

Πάνω από 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται από τη Δευτέρα στους δρόμους, σε περιπολίες το βράδυ και κυρίως σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, σημειώνοντας ότι θα επιστρατευθούν και οι απόφοιτοι της σχολής αστυνομίας. Για τους 10 αστυνομικούς από την Ηλεία, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε καλλιέργεια χασίς, ο κ. Ρωμαίος τόνισε ότι το θέμα είναι παλιό και όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί στη δικαιοσύνη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα πόδια του καλύτερου Ελληνα επιθετικού, Ντέμη Νικολαϊδη χάθηκε η πρόκριση της ΑΕΚ στους "4" του κυπέλλου Κυπελλούχων, καθώς η ομάδα του Δικεφάλου έχασε στο... 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με 2-1 από τη ρωσική Λοκομοτίβ. Ηταν μία σύγχιση μέσα στην περιοχή του Ατματσίδη, όπου ο Τσουγκάνοφ, ανάμεσα από δεκάδες παίχτες κατάφερε να σημειώσει το νικητήριο τέρμα. Προηγουμένως, η Ενωση είχε ισοφαρίσει στο 68' με πέναλτι του Κοπιτσή, που κέρδισε ο Μαλαδένης, το πρώτο τέρμα των Ρώσων είχε πετύχει ο Χαρλάτσεφ στο 54ο λεπτό. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες, αλλά όπως εξελίχθηκε στο β'μέρος ήταν δραματικό κόβοντας την αναπνοή σε όσους το παρακολούθησαν από την τηλεόραση. Οι παίχτες του Ντουμιτρίου, πάντως, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, αν και είχαν ένα ελαφρυντικό, αυτό των άσχημων καιρικών συνθηκών, καθώς το παιχνίδι διεξήχθη σε θερμοκρασί 3 βαθμών κάτω του μηδενός. Ωστόσο, όλα χάθηκαν όταν στο 90' ο Νικολαϊδης έχασε σίγουρο γκολ σε κενή εστία, αφού δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, μετά από ιδανική σέντρα του Σέμπουε. Από την ΑΕΚ κορυφαίος ήταν ο Ατματσίδης, ενώ καλά πήγε και ο Κοπιτσής. Από τη σχετικά μέτρια ρωσική ομάδα που έτρεξε και εκμεταλεύθηκε το βαρύ γήπεδο δεν φάνηκε κάποιος ιδιαίτερα παίχτης, πέρα από τον τερματοφύλακα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 329,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 179,55, γαλλικό φράγκο προς 53,56, λίρα Αγγλίας προς 547,73, ελβετικό φράγκο προς 220,09, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,32, τη λίρα Κύπρου προς 615,59 και την ECU προς 356,87 δραχμές.

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε σήμερα η Σοφοκλέους και συνέτριψε το προηγούμενο των 1794,14 μονάδων, το οποίο είχε σημειωθεί στις 8 Οκτωβρίου του 1997. Ο γενικός δείκτης τιμών ``απογειώθηκε`` στις 1861,73 μονάδες παρουσιάζοντας εκρηκτική άνοδο σε ποσοστό 6,09%. Μετά τη σημερινή εξέλιξη η Σοφοκλέους πλέον περνά οριστικά απο τις αναδυόμενες στις ανεπτυγμένες αγορές κάτι που επιβεβαιώνεται απο την αθρόα εισαγωγή κεφαλαίων απο το εξωτερικό, που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών στην ελληνική οικονομία. Για μία ακόμη συνεδρίαση έντονη ήταν η παρουσία των ξένων επενδυτών οδηγώντας τον όγκο των συναλλαγών και πάλι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, στα 96,1 δισ. δρχ. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, η δύναμη της ζήτησης για μετοχές, είναι τέτοια ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί μεσοπρόθεσμα νέα ανοδική κίνηση με επόμενο σταθμό τις 2.000 μονάδες.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με νεφώσεις, χιονόνερο ή χιόνι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, αλλά με βελτίωση από το απόγευμα. Αντίθετα στην υπόλοιπη χώρα μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -2 με 9 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 13 και στο Αιγαίο 5 με 14 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με χιονόπτωση στα ορεινά μετά το μεσημέρι, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 3 με 13 και 2 με 9 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 19 March 1998 - 23:16:06 UTC