Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το λεωφορείο δεν έφθασε στη Βάρνα...
- Σε επιφυλακή για τη μηνιγγίτιδα
- Αισιοδοξία Σημίτη για τη μάχη της δραχμής
- Καραμανλής : "Κατέρρευσαν τα γυάλινα πόδια της οικονομίας"
- "Ξυνή" η εξυγίανση στην Ολυμπιακή
- Πάγκαλος : Ανάγκη αποκλιμάκωση των εξοπλισμών στην Κύπρο
- Φονιάς χωρίς ελαφρυντικά ο Ακης Πάνου για τον εισαγγελέα
- Αναβρασμός στην Καστοριά από τη δράση των μαφιόζων
- Οι "καλές τέχνες" της Βανέσας δεν άρεσαν στην Ασφάλεια
- Κι άλλος ταξιτζής θύμα επίθεσης εγκληματιών

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Κρίσιμες αναμετρήσεις στο μπάσκετ
- Τρεις χιλιάδες "γαύροι" στο Καυτατζόγλειο
- Με δύο εκπροσώπους στο επόμενο Κύπελλο Πρωταθλητριών η Ελλάδα
- Μην κλαις για μένα Ελλάδα

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το λεωφορείο δεν έφθασε στη Βάρνα...

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς, πέντε βαριά τραυματίες και 13 ελαφρότερα σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 χθές το βράδυ στην ΕΘνική οδο Αθηνών - Θεσσαλονίκης,στο ύψος του Αλμυρού Βόλου, όταν λεωφορείο του ΟΣΕ που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα - Βάρνα Βουλγαρίας, συγκρούσθηκε με νταλίκα, ενώ τζίπ που ακολουθούσε, έπεσε επάνω στη νταλίκα. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Τροχαίας Βόλου και Αλμυρού, νεκροί είναι οι Παντελής Καραγιώργος,39 ετών, απο τα Νέα Λιόσια, οδηγός του λεωφορείου του ΟΣΕ, ο συνοδηγός του Δημήτρης Σιδηρόπουλος, 49 ετών ,κάτοικος Κολωνού, ο Κώστας Ιωάννου Γκότσης, 25 ετών, οδηγός του φορτηγού απο τα Λευκάδια Νάουσας και η Βάγια Αριστείδη Σιδηροπούλου,47 ετών επιβάτης, απο τη Λαμία.Βαριά τραυματίστηκαν οι επιβαίνοντες στο λεωφορείο, Κωνσταντίνος Σκαλιστήρης,72 ετών απο το Περιβόλι Φθιώτιδας,ο Απόστολος Κουρούσης, 63 ετών απο το Αιγάλεω και οι Αλεξίεβνα Καλίνα, 24 ετών,Πετρόβ Ρούσα, 24 ετών και Μαρία Μπακάλοβα, 30 ετών,υπήκοοι Βουλγαρίας.Ελαφρότερα τραυματίστηκαν ακόμη 13 άτομα, επιβάτες του λεωφορείου, που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής.

Σε επιφυλακή για τη μηνιγγίτιδα

Την άμεση κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών προκάλεσαν τα αλλεπάλληλα κρούσματα μηνιγγίτιδας, με τέσσερις νεκρούς, το τελευταίο διάστημα. Το υπουργείο Υγείας με επείγον σήμα του ζητά από τους γιατρούς να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή και να προχωρούν σε θεραπεία, ακόμη και με την υποψία εμφάνισης της ασθένειας. Το τελευταίο θύμα της μηνιγγίτιδας είναι ένα 11μηνο κοριτσάκι από το Κρανίδι Αργολίδας, ενώ σε νοσοκομεία της Αθήνας νοσηλεύονται ένας 16χρονος από τη Ρόδο και ένας 27χρονος από την Καλαμάτα.

Αισιοδοξία Σημίτη για τη μάχη της δραχμής

Αισιόδοξος για την έκβαση της μάχης της δραχμής, εμφανίσθηκε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε ως αναγνώριση της προόδου της ελληνικής οικονομίας την ένταξη της δραχμής στο σύστημα των ευρωπαϊκών ισοτιμιών και πρόσθεσε ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνεται, ενόψει της συμμετοχής της στην ΟΝΕ. Επίσης,ο κ. Σημίτης μιλώντας σε ημερίδα του Αγροτικού Τομέα του ΠΑΣΟΚ,τόνισε την ανάγκη προσαρμογής της ελληνικής γεωργίας στις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, καθώς και τον ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει το συνεταιριστικό κίνημα στην ανάπτυξη της υπαίθρου.

Καραμανλής : "Κατέρρευσαν τα γυάλινα πόδια της οικονομίας"

Σκληρή γλώσσα με υπαινιγμούς για σκάνδαλα και κακοδιαχείριση, χρησιμοποίησε κατά της κυβέρνησης ο Κώστας Καραμανλής,μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας,τονίζοντας ότι η υποτίμηση θα έχει βαρύτατο κόστος για τους πολίτες. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ψεύδεται, σχολιάζονας ότι κατέρρευσαν τα "γυάλινα πόδια της οικονομίας". Ο κ. Καραμανλής απέδωσε ατολμία στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές,τάχθηκε υπέρ της αποκρατικοποίησης των μεγάλων κρατικών τραπεζών και εναντίον των μετοχοποιήσεων.

"Ξυνή" η εξυγίανση στην Ολυμπιακή...

Επαφές μεταξύ των σωματείων των εργαζομένων στην Ολυμπιακή και τη διοίκηση της εταιρίας θα πραγματοποιηθούν εντός της ημέρας. Οι κυβερνητικές προτάσεις προβλέπουν μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 50 δις το χρόνο κατά την προσεχή πενταετία και διάθεση στους εργαζόμενους του 10% των μετοχών της εταιρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προτάσεις της εταιρίας περιλαμβάνονται ανανέωση του στόλου,αναμόρφωση της πολιτικής στο μάρκετινγκ, ενεργοποίηση των μακεδονικών γραμμών, αλλά και περικοπές και πάγωμα μισθών μέχρι το 2.000, κατάργηση των ισχυόντων συλλογικών συμβάσεων εργασίας και συμφωνητικών και άλλα.

Πάγκαλος : Ανάγκη αποκλιμάκωση των εξοπλισμών στην Κύπρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα συμφώνησαν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, στη διάρκεια ωριαίας συνάντησης που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Μαντλίν Ολμπράϊτ και Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε οτι η Αγκυρα ευθύνεται για την ένταση στο Αιγαίο ενώ σχετικά με το Κυπριακό, επεσήμανε την ανάγκη αποκλιμάκωσης των εξοπλισμών, αρχής γενομένης από τα αεροπλάνα.

Φονιάς χωρίς ελαφρυντικά ο Ακης Πάνου για τον εισαγγελέα

Την ενοχή του Ακη Πάνου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση, χωρίς ελαφρυντικά, ζήτησε χθές ο εισαγγελέας έδρας του κακουργιοδικείου Καβάλας, όπου εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση. Ο μουσικοσυνθέτης στην απολογία του τόνισε ότι ήταν εκτός εαυτού την ώρα που σκότωσε τον φίλο της κόρης του, Σωτήρη Γιαλαμά. Σήμερα θα παρουσιάσει τις θέσεις της η υπεράσπιση, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα.

Αναβρασμός στην Καστοριά από τη δράση των μαφιόζων

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία μετά τη δολοφονία του 30χρονου αστυφύλακα Δημήτρη Ζαρομύτη, από κακοποιούς, στην περιοχή της Καστοριάς. Ο αστυφύλακας κυνηγούσε κλεμμένο φορτηγάκι στο οποίο βρέθηκαν 16 κιλά χασίς. Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για σπείρα αλβανών εμπόρων ναρκωτικών.Ο νομάρχης Καστοριάς Γιώργος Καπαχτσής ζήτησε απο την κυβέρνηση την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας στην ελληνοαλβανική μεθόριο στο νομό Καστοριάς.

Οι "καλές τέχνες" της Βανέσας δεν άρεσαν στην Ασφάλεια

Τετραμελής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών αποτελούμενη απο τρείς Ελληνες και ενα Ιταλό εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Πρόκειταιγια τους Φρατζέσκο Ξυδάκη,20 ετών, Συμεών Παπαστράτο 25 ετών, Βανέσα Σερβετιάδου 20 ετών και τον Ραφαέλ Σαριπόλι,38 ετων που κατα την αστυνομία δρούσαν κυρίως στην περιοχή Κολωνακίου και προσπαθούσαν να διαθέτουν τα ναρκωτικά κυρίως σε εύπορους και επώνυμους. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούσαν ως "βαποράκι" τη Βανέσα, σπουδάστρια της σχολής καλών τεχνών.

Κι άλλος ταξιτζής θύμα επίθεσης εγκληματιών

Επίθεση απο τρείς άγνωστους δέχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο οδηγός ταξί Γιώργος Βασιλείου 40 χρόνων.Οι τρείς άγνωστοι επιβιβάστηκαν στο ταξί και όταν αυτό έφτασε στη συμβολή των οδών Αγίας Αννης και Πέτρου Ράλλη, του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στην κοιλιά ,του άρπαξαν τις εισπράξεις και εξαφανίστηκαν.Ο Βασιλείου νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρίσιμες αναμετρήσεις στο μπάσκετ

Το ντέρμπι Παμαθηναϊκού - ΠΑΟΚ δεσπόζει ανάμεσα στους υπόλοιπους αγώνες της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης. Ο αγώνας ξεκινά στις 18:30 και θα μεταδωθεί από την τηλεόραση του "Αντένα". Κρίσιμες ωστόσο είναι και οι αναμετρήσεις Ολυμπιακού - Περιστερίου, Αρη - Ηρακλείου που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του 1Περιστερίου, Λάρισα - Ηρακλή και Πανιωνίου - Απόλλωνα Πατρών. Οι αγώνες, θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ. Στο μεταξύ, η ΑΕΚ χθες, νίκησε εκτός έδρας τη Δάφνη με σκορ 81- 72

Τρεις χιλιάδες "γαύροι" στο Καυτατζόγλειο

Την ένθερμη συμπαράσταση 3.000 οπαδών του θα έχει ο Ολυμπιακός στο αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι του Καυτατζογλείου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στο μεταξύ, παρών στην προπόνηση των ''ερυθρολεύκων'' ήταν και ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος αφού προπονήθηκε με τους πρώην συμπαίκτες του, τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Με δύο εκπροσώπους στο επόμενο Κύπελλο Πρωταθλητριών η Ελλάδα

Στην 8η προνομιούχο θέση της βαθμολογίας που καταρτίζει η ΟΥΕΦΑ παρέμεινε η χώρα μας, παρά την ήττα της ΑΕΚ στη Μόσχα από την Λοκομοτίβ, αφού έχασε και η Σλάβια Πράγας στη Γερμανία από τη Στουτγκάρδη. Ετσι η Τσεχία έμεινε οριστικά ένατη, ενώ η Ελλάδα είναι πάντα στην 8η θέση, που εξασφαλίζει δύο εκπροσώπους στο επόμενο τσάμπιονς λιγκ, με 28.750 βαθμούς.

Μην κλαις για μένα Ελλάδα

''Αυτή ήταν η πτήση της θλίψης. Προκαλέσαμε την θλίψη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ζητάμε συγγνώμη''. Αυτά ήταν τα λόγια του προέδρου της ΑΕΚ, Λάκη Νικολάου, όταν κατά την επιστροφή από την Μόσχα, μίλησε στους παίκτες και τους δημοσιογράφους. Ο Ντέμης Νικολαίδης φάνηκε ιδιαίτερα ψύχραιμος: ''Δεν θέλω να πω τίποτα. Μόνο να ξεχάσω''. Σε χειρότερη κατάσταση βρισκόταν ο Ντουμιτρίου που ήταν μόνος του καθ' όλη την διάρκεια του ταξιδιού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 329,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 179,55, γαλλικό φράγκο προς 53,56, λίρα Αγγλίας προς 547,73, ελβετικό φράγκο προς 220,09, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,32, τη λίρα Κύπρου προς 615,59 και την ECU προς 356,87 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με βροχές, καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, χιόνια στα ορεινά, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο και χιονόνερο στις παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Κυριακή. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -2 με 6 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 3 με 10 και στο Αιγαίο 8 με 13 βαθμούς Κελσίου. Βροχές αλλά και χιόνια στα γύρω ορεινά, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 6 με 13 και 2 με 6 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 21 March 1998 - 10:00:12 UTC