Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/03/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε ναυάγιο οδηγείται ο διάλογος για την Ολυμπιακή.
- Προειδοποίηση Παπαϊωάννου για την Ολυμπιακή.
- Χωρίς διακοπές ρεύματος στην Αττική.
- Βρυξέλλες: Ενταξιακές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κύπρο-ΕΕ.
- Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ για το εξοπλιστικό πρόγραμμα.
- Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για ρατσισμό.
- Ενστάσεις για την αντιπολιτευτική τακτική του Καραμανλή από Εβερτ.
- Οι "Εμπρηστές συνείδησης" ξανακτύπησαν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε ναυάγιο οδηγείται ο διάλογος για την Ολυμπιακή.

Σε ναυάγιο οδηγείται ο διάλογος της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας με τη διοίκηση της Ολυμπιακής. Η ΟΣΠΑ, με ανακοίνωσή της κατήγγειλε την κυβέρνηση, τη διοίκηση της ΟΑ και άλλα συμφέροντα, όπως αναφέρει, για "άθλια μεθόδευση κλεισίματος του εθνικού αερομεταφορέα". Φαίνεται -τονίζεται στην ανακοίνωση- ότι ο στόχος του διαλόγου από πλευράς διοίκησης της ΟΑ ήταν ο εμπαιγμός και η κατ' επίφαση διαλογική συζήτηση, ώστε να εξαπατηθούν οι εργαζόμενοι και η κοινή γνώμη ότι διεξάγεται διάλογος.

Προειδοποίηση Παπαϊωάννου για την Ολυμπιακή.

Αν δεν επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον οικονομικό απεγκλωβισμό της Ολυμπιακής, σε συνάρτηση με την αναδιάρθρωση στις εργασιακές σχέσεις, η χώρα μας θα χάσει τον εθνικό της αερομεταφορέα, προειδοποίησε ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Μιλώντας στο δήμο Αγίων Αναργύρων ο κ.Παπαϊωάννου δήλωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συγκλίνει η χώρα μας με τα νέα δεδομένα που άπτονται των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού συστήματος και υφίστανται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Χωρίς διακοπές ρεύματος στην Αττική.

Χωρίς προβλήματα γίνεται σήμερα η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην Αττική, καθώς υπάρχει η απαιτούμενη επάρκεια. Η υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε την άμεση αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν στους πυλώνες της ΔΕΗ στην Πάρνηθα. Στο μεταξύ, παραμένουν τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, καθώς σε πολλές περιοχές του ορεινού δικτύου της χώρας η συγκοινωνία διεξάγεται με δυσκολία.

Βρυξέλλες: Ενταξιακές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κύπρο-ΕΕ.

Αρχίζουν αύριο στις Βρυξέλλες οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις έντεκα υποψήφιες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος. Ο πρόεδρος Κληρίδης τόνισε ότι η Λευκωσία δεν πρόκειται να δεχθεί ακύρωση, αναστολή ή επιβράδυνση των διαδικασιών ένταξης, αν για οποιουσδήποτε λόγους ο Ραούφ Ντεκτάς επιμείνει στην απόρριψη της πρότασης για συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις. Στη βελγική πρωτεύουσα μεταβαίνει και η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ για το εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Συνεδριάζει αύριο το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη το ΚΥΣΕΑ, το οποίο θα ασχοληθεί με το εξοπλιστικό πρόγραμμα των ενόπλων δυνάμεων. Αναμένεται να εγκριθεί ο τύπος των αντιαεροπορικών πυραύλων καθώς επίσης και ο τύπος των νέων μαχητικών αεροσκαφών, που θα προμηθευτεί η χώρα μας.

Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για ρατσισμό.

Η Ελλάδα ποτέ δεν υπήρξε ούτε πρόκειται να γίνει χώρα ρατσιστικών συμπεριφορών και ρατσιστικών φαινομένων δήλωσε το μεσημέρι από τα Γιάννενα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλβανό ομολογό του Ζαμπίτ Μπρόκαϊ. Ο Αλβανός υπουργός επισήμανε ότι ορισμένα μεμονωμένα περιστατικά δεν απειλούν τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών.

Ενστάσεις για την αντιπολιτευτική τακτική του Καραμανλή από Εβερτ.

Ενστάσεις για την αντιπολιτευτική τακτική του Κώστα Καραμανλή διατυπώνει ο Μιλτιάδης Εβερτ με συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επιμένει στην πρότασή του ότι πρέπει να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, ενώ τάσσεται υπέρ της προσέγγισης Καραμανλή-Μητσοτάκη. Εξάλλου, η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνεντευξή της στο "Τύπο της Κυριακής" δηλώνει ανήσυχη για την πορεία του κόμματος, καθώς εκτιμά ότι ο λαός της ΝΔ έχει κατεβασμένο το κεφάλι.

Οι "Εμπρηστές συνείδησης" ξανακτύπησαν.

Η οργάνωση "Εμπρηστές συνείδησης" ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό του διπλωματικού αυτοκινήτου της τουρκικής πρεσβείας, το οποίο χρησιμοποιείται από το στρατιωτικό της ακόλουθο. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στο Παλαιό Φάληρο και σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες έσπασαν το τζάμι της θέσης του συνοδηγού και έρριξαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου αναμμένο στουπί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με νίκη προχώρησε ο Ολυμπιακός στην κούρσα του πρωταθλήματος, επικρατώντας με 2-0 επί του Ιωνικού στο ΟΑΚΑ και διατηρώντας τη διαφορά των τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 28ης ημέρας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανιώνιος-Ξάνθη 1-1, Εθνικός-Καλαμάτα 2-2, Βέροια- Αθηναϊκός 0-0, Παναχαϊκή-ΑΕΚ 0-0, Απόλλων-ΟΦΗ 3-0, ΠΑΟΚ-Πανηλιακός 3-2, Καβάλα-Ηρακλής 2-0 και χθες Προοδευτική- Παναθηναϊκός 0-1.

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ σε ρυθμό ρελαντί και με ευρωπαϊκό αέρα νίκησε σήμερα τον Πανιώνιο με 82-70, στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική της Α1 εθνικής. Στο ημίχρονο η Ενωση, που σε μεγάλο διάστημα έπαιξε με πολλούς αναπληρωματικούς στη συνθεσή της, προηγήθηκε με 40-26.

Σε αγώνες της 25ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νίκη Βόλου- Λύκοι 1-0, Λάρισα- Παναργειακός 0-1, Τρίκαλα-Εθνικός Αστέρας 0-2, Λεβαδειακός-Πανσερραϊκός 4-9 (!), Καστοριά-Παναιτωλικός 0-0, Δόξα Βύρωνα- Αν. Καρδίτσας 0-1, Πανελευσινιακός-Καλλιθέα 2-0. Τα παιχνίδια Καλαμαριά-Εδεσσαϊκός και Αρης- Δόξα Δράμας θα γίνουν αύριο. Ετσι προηγείται ο Πανελευσινιακός με 52 βαθμούς, έναντι 50 του Αρη που έχει έναν αγώνα λιγότερο, 46 του Εθνικού Αστέρα και 43 του Παναιτωλικού και του Πανσερραϊκού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 321,72 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176, 74, γαλλικό φράγκο προς 52,74, λίρα Αγγλίας προς 542,86, ελβετικό φράγκο προς 216,31, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,92, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,85, λίρα Κύπρου προς 604,43 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 351,29 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται αύριο στην ανατολική και νότια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο μείον 2 έως 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο μείον 1 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου απο 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη αύριο, αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 3 έως 14 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 29 March 1998 - 18:59:01 UTC