Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/04/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κοντά σε συμφωνία εργαζόμενοι και διοίκηση της Ολυμπιακής.
- Συνάντηση Τζογάνι - Καρανταγί.
- Την Παρασκευή το νομοσχέδιο για το εργασιακό καθεστώς.
- Διάλογο μέσω συνεντεύξεων άρχισαν Καραμανλής και Μητσοτάκης.
- Μπαράζ ληστειών το τελευταίο 24ωρο.
- Αλλη μία υπερσύγχρονη φρεγάτα για το Πολεμικό μας Ναυτικό.
- Φραστικό επεισόδιο Κακλαμάνη-Γ.Παπανδρέου για τον Μπερνς.
- Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Τούρκο δουλέμπορο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κοντά σε συμφωνία εργαζόμενοι και διοίκηση της Ολυμπιακής.

Κείμενο συμφωνίας αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων στην Ολυμπιακή, λίγες μόνο ώρες πριν τη συζήτηση στη βουλή του νομοσχεδίου για την εξυγίανση του εθνικού αερομεταφορέα. Οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν για το τριετές πάγωμα των μισθών, μείωση του επιδόματος τροφής και εργασία του προσωπικού εδάφους μέχρι και 64 ώρες εργασίας ετησίως, χωρίς αμοιβή. Ωστόσο αγκάθι παραμένει το θέμα των εργασιακών σχέσεων. Κατά τα άλλα θα συνεχισθούν τα προβλήματα στις πτήσεις μέχρι την Πέμπτη.

Συνάντηση Τζογάνι - Καρανταγί.

Τη βουλησή να συνεχίσουν τις επαφές τους, διατύπωσαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδος και Τουρκίας, στη διάρκεια της συναντησής τους, στο περιθώριο της συνόδου της ΔΕΕ που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Οι κύριοι Τζογάνης και Καρανταγί δεν θέλησαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχαν, αλλά ο έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε ότι δεν πρόκειται για έναρξη στρατιωτικού διαλόγου.

Την Παρασκευή το νομοσχέδιο για το εργασιακό καθεστώς.

Την Παρασκευή θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη βουλή και αφορά αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα, προωθούνται ελαστικό ωράριο εργασίας, μερική απασχόληση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θέσπιση μειωμένων αποδοχών ως κίνητρο για την πρόσληψη ανέργων και περιορισμός της απασχόλησης των συνταξιούχων.

Διάλογο μέσω συνεντεύξεων άρχισαν Καραμανλής και Μητσοτάκης.

Το γάντι στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, έρριξε ο Κώστας Καραμανλής, ενώ οι δύο άνδρες έχουν εγκαινιάσει διάλογο μέσω συνεντεύξεων. Δεν υπάρχει χώρος για νέα κόμματα, τονίζει ο κ.Καραμανλής, σημειώνοντας ότι τα χαρακτηριστικά στοιχεία του κ.Μητσοτάκη δεν στοιχειωθετούν από μόνα τους την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας πολιτικής έκφρασης. Τη δημιουργία νέου κόμματος δεν αποκλείει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Μπαράζ ληστειών το τελευταίο 24ωρο.

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο του τελευταίου 24ωρου, καθώς σημειώθηκε μπαράζ ληστειών. Περιλαμβάνει ληστεία στην εθνική τράπεζα της Φιλαδέλφειας, όπου οι δράστες άρπαξαν 6 εκατομμύρια δρχ και ευχήθηκαν... "Καλό Πάσχα", καθώς και ληστείες σε βάρος αλλοδαπών, μιας γυναίκας, ενός ζευγαριού και χαρτοπαικτικής λέσχης. Από το δελτίο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι εμπρησμοί αυτοκινήτων, τρείς τον αριθμό στην περιοχή της Αθήνας.

Αλλη μία υπερσύγχρονη φρεγάτα για το Πολεμικό μας Ναυτικό.

Αλλη μια υπερσύγχρονη φρεγάτα, εντάχθηκε στη δύναμη του πολεμικού μας ναυτικού. Πρόκεται για την φρεγάτα Κουντουριώτης, που αγοράσθηκε από την Ολλανδία και έγιναν οι απαραίτητες μετασκευές και για την έκτη αυτού του τύπου που διαθέτει η χώρα μας. Οπως δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος μέχρι τέλος του έτους θα ενταχθούν άλλες τρείς μονάδες στη δύναμη του στόλου μας.

Φραστικό επεισόδιο Κακλαμάνη-Γ.Παπανδρέου για τον Μπερνς.

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Απόστολου Κακλαμάνη και του Γιώργου Παπανδρέου σημειώθηκε στη βουλή, για τα ... μάτια του Αμερικανού πρέσβη. Ο πρόεδρος της βουλής κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να συστήσει στον Αμερικανό πρέσβη να μην επισκέπτεται αξιωματικούς του στρατού και της αστυνομίας, χωρίς να τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες. Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένος ότι το το υπουργείου έχει τον τρόπο να χειριστεί το θέμα.

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Τούρκο δουλέμπορο.

Ποινή 10ετούς κάθειρξης και πρόστιμο 18 εκατ. δρχ επέβαλε το δικαστήριο στον 53χρονο Τούρκο δουλέμπορο, Σαλί Μαχμέτ, που συνελήφθη να αποβιβάζει στη Σάμο, 40 ιρακινούς λαθρομετανάστες. Ανάλογη τύχη αναμένεται να έχουν και οι άλλοι τρεις τούρκοι δουλέμποροι που συνελήφθησαν να αποβιβάζουν λαθρομετανάστες στη Σύμη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καζάνι που βράζει είναι πλέον η ΑΕΚ, μετά το νέο χαστούκι που δέχθηκε από μικρή ομάδα και μάλιστα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ετσι, μετά την απομάκρυνση του αγαπημένου της εξέδρας Ντουμιτρίου, φαίνεται ότι απομακρύνεται και ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Λεοτσινίδης, ο οποίος μετά από επίθεση από φιλάθλους της ομάδας, υπέβαλε την παραιτησή του. Ωστόσο, τα σενάρια αλλαγών στη διοίκηση της ΑΕΚ δίνουν και παίρνουν, αφού φτάνουν ως και την αντικατάσταση του προέδρου Λάκη Νικολάου, ο οποίος κατηγορείται ως ιδιαίτερα ευγενικός και ο κατ'εξοχην εκφραστής του "φερ πλέι" για το ελληνικό πρωτάθλημα...

"Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς" της αθλητικής δικαιοσύνης σε Ηρακλή και Ολυμπιακό, για τα σοβαρά επεισόδια οπαδών τους στον αγώνα που έγινε στο Καυταντζόγλειο στάδιο. Ο Ηρακλής τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του για τρείς αγωνιστικές ημέρες και πρόστιμο 300.000 δραχμών, ενώ ο Ολυμπιακός με 2 αγωνιστικές και πρόστιμο ενός εκατομμυρίου, επειδή ήταν υπότροπος από το παιχνίδι με τον Ιωνικό.

Στο Βουκουρέστι βρίσκονται από σήμερα οι εθνικές μας ομάδες ποδοσφαίρου ανδρών και ελπίδων, ενόψει των φιλικών αγώνων που θα δώσουν με τα αντίστοιχα συγκροτήματα της Ρουμανίας. Ο Πολυχρονίου δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ντέμη Νικολαϊδη, που αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση και έμεινε στην Αθήνα, αλλά έχει στη διαθεσή του τους ξενητεμένους Ζαγοράκη και Νταμπίζα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 324,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,50, γαλλικό φράγκο προς 52,63, λίρα Αγγλίας προς 538,96, ελβετικό φράγκο προς 213,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,08, τη λίρα Κύπρου προς 606,26 και την ECU προς 350,39 δραχμές.

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών καθώς εκδηλώθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές όλων σχεδόν των κλάδων. Η αγορά δείχνει να προεξοφλεί θετικές εξελίξεις στο θέμα της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" ενώ και σήμερα έντονη ήταν η παρουσία των ξένων επενδυτών κυρίως σε "bleu Chips". Η νέα αναταραχή που επικρατεί στις ασιατικές αγορές δεν φαίνεται να επηρεάζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως και το ελληνικό, καθώς τα μεγάλα διεθνή FUNDS έχουν "αποσύρει" τα κεφάλαιά τους απο την Ασία απο τον περασμένο Οκτώβριο οταν ξέσπασε η πρώτη κρίση. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2135,31 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 3,48%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα φθάνοντας τα 73,9 δισ. δρχ. ενώ συνολικά άλλαξαν χέρια 13.412.000 μετοχές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και αύριο η καλοκαιρία με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Ο καιρός θα είναι αίθριος σ'όλη τη χώρα, με λίγες αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 7 με 27 βαθμούς και στα νησιά 10 με 23 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με αραιές νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 11 με 25 και 8 με 24 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 6 April 1998 - 18:00:28 UTC