Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/04/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κανονικά θα πετάξει το Πάσχα η Ολυμπιακή.
- Αύριο η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
- Στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου θα τεθεί το ασφαλιστικό.
- Σταθερή βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
- Επιφυλακτικοί οι γιατροί για τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ.
- Νέο κύκλο τρομοκρατικής βίας φοβάται η αστυνομία.
- Πρωτοφανές έγκλημα 16χρονου μαθητή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κανονικά θα πετάξει το Πάσχα η Ολυμπιακή.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις τις ημέρες του Πάσχα, διαβεβαίωσαν εργαζόμενοι και διοίκηση της Ολυμπιακής, ενώ αύριο ψηφίζεται στη βουλή το νομοσχέδιο για την εξυγίανση της εταιρίας. Πάντως, οι τροποποιήσεις που επέφερε ο υπουργός Μεταφορών, αφήνουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ της Ολυμπιακής και των συνδικάτων, με στόχο την υπογραφή συμφωνίας για εργασιακή ειρήνη μεταξύ των δύο πλευρών. Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίσθηκε με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι επέκριναν την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στον εθνικό αερομεταφορέα. Ο πρωθυπουργός έχει θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Αύριο η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Προβλήματα στις μετακινήσεις, αλλά και στις συναλλαγές με τράπεζες και δημόσιες επιχειρήσεις, θα αντιμετωπίσει αύριο το κοινό, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ. Τράπεζες και οργανισμοί θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ μετ'εμποδίων θα γίνουν οι πτήσεις της Ολυμπιακής, τα δρομολόγια του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών. Πάντως, στην Αθήνα τα μπλε λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου θα τεθεί το ασφαλιστικό.

Στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου θα τεθεί το θέμα των ορίων ηλικίας συνανταξιοδότησης και των ασφαλιστικών εισφορών και μέχρι τέλους του έτους, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών στο ασφαλιστικό που θα ισχύσουν από το 2000. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει ισχυρή βούληση προόδου στην ελληνική οικονομία και ας το προσέξουν αυτό τα διάφορα κομματικά κατεστημένα.

Σταθερή βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σταθερή βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στον οποίο χορηγείται θεραπεία με αντιβιοτικά για την αντιμετώπιση της λοίμωξης του αναπνευστικού που εμφάνισε. Οπως δήλωσαν οι θεράποντες γιατροί, αν όλα πάνε καλά ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια εβδομάδα θα βγεί από το νοσοκομείο. Τον κ.Καραμανλή επισκέφθηκαν οι κύριοι Ράλλης, Κύρκος, Βαρβιτσιώτης, Παλαιοκρασσάς, Μολυβιάτης, Λιάπης και ο αδελφός του, Αλέκος.

Επιφυλακτικοί οι γιατροί για τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ.

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζουν οι γιατροί του Λαϊκού νοσοκομείου την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, παρά τη θετική ανταπόκριση του οργανισμού του στην προγραμματισμένη αιμοκάθαρση. Οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί καθώς έχουν να κάνουν με έναν γηρασμένο και εξασθενημένο οργανισμό. Στο μεταξύ, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εισήχθη το πρωί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Πέτρος για να υποβληθεί σε καρδιολογικό έλεγχο και άλλες εξετάσεις.

Νέο κύκλο τρομοκρατικής βίας φοβάται η αστυνομία.

Νέο κύκλο χτυπημάτων από τη 17Ν φοβούνται οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για το χτύπημα σε βάρος της τράπεζας ΣΙΤΙ ΜΠΑΝΚ, στην Κυψέλη, με ρουκέτα, από αυτές που έχουν κλαπεί από το στρατόπεδο Συκουρίου Λάρισας. Οι υπεύθυνοι για τις έρευνες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες και στη συνέχεια η 17Ν να αναλάβει συνολικά την ευθύνη, κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Πρωτοφανές έγκλημα 16χρονου μαθητή.

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη στα Ισθμια Κορινθίας από το πρωτοφανές έγκλημα 16χρονου μαθητή, σε βάρος 63χρονου συνταξιούχου γειτονά του, με κίνητρο τη ληστεία. Ο νεαρός φορώντας κουκούλα, μπήκε στο σπίτι του Κοσμά Λαίου και όταν αυτός αντέδρασε, ο δράστης τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι στο λαιμό και την κοιλιά. Ο 16χρονος συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Μιχάλη Τροχανά -εμέσως πλην σαφώς- και την προηγούμενη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ επιρρίπτει η ΕΝΙΚ τις ευθύνες για τη σημαντική πτώση που παρουσίασε η προσέλευση των οπαδών της Ενωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια τον τελευταίο καιρό, η οποία με ανακοινωσή της έκανε γνωστή την αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών τόσο της ΑΕΚ, όσο και της Βιτσέντζα, της Σλάβια Πράγας και της Ρέιτζερς. Παράλληλα, η ΕΝΙΚ επιβεβαίωσε την προθεσή της να επικεντρώσει το κύριο μέρος των προσπαθειών της για ανάπτυξη της εταιρείας και επενδύσεις στο ποδόσφαιρο. Νωρίτερα, από τη διοίκηση είχε γίνει γνωστό ότι η ομάδα θα ενισχυθεί σημαντικά στις μεταγραφές του καλοκαιριού, ενώ θα έρθει και ένας γνωστός Ευρωπαίος προπονητής. Μάλιστα, ο Μήνου σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η ΑΕΚ χρειάζεται προπονητή-δικτάτορα, χωρίς επεμβάσεις στο έργο του.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, έχασε στο Βουκουρέστι από την αντίστοιχη της Ρουμανίας με 2-1, σε διεθνή φιλικό αγώνα που έγινε στο πλαίσιο προετοιμασίας των γηπεδούχων ενόψει της συμμετοχής τους στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Γαλλία. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Μολντοβάν (60`) και Μπάρμπου (78`) ενώ γιά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σκόραρε δέκα λεπτά πρίν τη λήξη ο Αλεξανδρής.

Ο Ολυμπιακός θα δώσει κανονικά στο ΟΑΚΑ τα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια του, αφού η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, στην οποία προσέφυγε, μείωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί σε απλό πρόστιμο 800.000 δραχμών. Οπως είναι γνωστό, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ είχε τιμωρήσει τους ``ερυθρόλευκους`` με αποκλεισμό της έδρας τους γιά δύο αγωνιστικές, για τα σοβαρά επεισόδια οπαδών τους στον αγώνα με τον Ηρακλή, που έγινε στο Καυτατζόγλειο στάδιο. Αντίθετα, παραμένει η ποινή των τριών αγωνιστικών, που είχε επιβληθεί στον Ηρακλή.

Σε αγώνες για την 20η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Γ` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νότιος όμιλος Αιγάλεω- Εργοτέλης 1-0, Κόρινθος-Παναιγιάλειος 0-2, Αγιος Νικόλαος- Μαρκό 3-0, Πάμισος Μεσσήνης-ΕΑΡ 1-2, Κέρκυρα-Ναυπακτιακός 1-0, Πύργος-Κερατσίνι 0-2 και Αιολικός-Αγια Ελεούσα 5-1 Βόρειος όμιλος:Αγροτικός Αστέρας-Ποσειδώνας Μηχανιώνας 0-1, Γιάννινα-Αετός Σκύδρας 1-0, Ορφέας Αλεξ/λης-Πιερικός 0-0, Νάουσα-Πρέβεζα 3-0, Απόλλων Λάρισας-Τύρναβος 0-0, Κοζάνη-Ολυμπιακός Βόλου 0- 0 και Αρτα-Αμπελόκηποι 0-1.

Μεγάλη νίκη πέτυχε η ομάδα μπάσκετ του Παπάγου, αφού στον πρώτο αγώνα γιά τον α' γύρο των πλέι-οφ νίκησε εκτός έδρας το Περιστέρι με 65-63 (ημ. 25- 35). Ετσι, οι "στρατηγοί" ανέτρεψαν το πλεονέκτημα έδρας του Περιστερίου και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον δεύτερο αγώνα που θα γίνει την Παρασκευή στο κλειστό της Κάντζας.

Περίπου 6.000 φίλαθλοι είδαν τον Παναθηναϊκό να κερδίζει στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα με 71-67 (ημ: 40-39), σε φιλικό αγώνα μπάσκετ φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Οπως είναι γνωστό, τα έσοδα της συνάντησης θα διατεθούν γιά την ενίσχυση των παιδιών που ακρωτηριάστηκαν από νάρκες κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της Βοσνίας και η προσέλευση των φιλάθλων γι'αυτό τον ιερό σκοπό, ήταν ικανοποιητική.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 323,78 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,18, γαλλικό φράγκο προς 52,78, λίρα Αγγλίας προς 540,32, ελβετικό φράγκο προς 213,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,91, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,03, τη λίρα Κύπρου προς 605,95 και την ECU προς 351,27 δραχμές.

"Νευρική" παρουσιάστηκε σήμερα η αγορά του Χρηματιστηρίου με το γενικό δείκτη τιμών να παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις για να κλείσει τελικά στις 2124,76 μονάδες με μικρή υποχώρηση 0,20%. Η αξία των συναλλαγών παρουσίασε υποχώρηση σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση φθάνοντας τα 54, 3 δισ. δρχ. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν μετοχές των Κατασκευών μετά τις θετικές εξελίξεις στο θέμα του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιή συννεφιά θα έχει αύριο ολόκληρη σχεδόν η χώρα και είναι πιθανό το βράδυ να βρέξει τοπικά στα βορειοδυτικά. Το πρωί η ορατότητα θα είναι πολύ περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή και στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 8 με 27 βαθμούς και στα νησιά 12 με 23 βαθμούς Κελσίου. Αραιές νεφώσεις με τοπικές ομίχλες το πρωί, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 12 με 24 και 10 με 22 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 8 April 1998 - 19:00:12 UTC