Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,11/04/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τετραήμερο δημόσιο πένθος για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.
- Η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αποφασίζει σήμερα για τους υποψηφίους νομάρχες και δημάρχους.
- Ακυρώσεις πτήσεων και συγχωνεύσεις και σήμερα στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
- Αντιδράσεις των κομμάτων, για το προωθούμενο νομοσχέδιο στις εργασιακές σχέσεις.
- Σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές στην αγορά εν όψει του Πάσχα.
- Ακαρπη και η χθεσινή τέταρτη συνάντηση ΓΣΕΕ - ΣΕΒ για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.
- Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
- Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν απο αύριο οι κάτοικοι της Περαίας Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στην τοποθέτηση ραντάρ στην περιοχή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ηρακλής και Περιστέρι ήταν οι νικητές του Α' γύρων των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ.
- Παραιτήθηκε χθές ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ Στέλιος Σφακιανάκης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τετραήμερο δημόσιο πένθος για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Τη Μ. Δευτέρα με τιμές αρχηγού κράτους κηδεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, ενω και σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών συρρέουν χιλιάδες άτομα για να προσκυνήσουν τη σορό του. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και οι ηγέτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, εξέφρασαν τη θλίψη τους για το θάνατο του κ. Σεραφείμ. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε οτι η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου, θα γίνει στις 28 του μηνός, ενω έως τότε καθήκοντα τοποτηρητή θα ασκεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Τη Μ. Δευτέρα σε ένδειξη πενθους, θα ειναι κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες, ενω κανονικά θα λειτουργήσει ο ευρύτερος δημόσιος τομέας.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αποφασίζει σήμερα για τους υποψηφίους νομάρχες και δημάρχους.

Το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων νομαρχών και δημάρχων, που θα υποστηρίξει το Κίνημα στις εκλογές του Οκτωβρίου αναμένεται να αποφασίσει η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή της συνεδρίαση. Για δύο όμως νομαρχίες και δέκα δήμους με πληθυσμό πάνω από 10.000 ενδέχεται να μη ληφθεί απόφαση σήμερα. Επίσης ειναι πιθανόν σε 640 δήμους με πληθυσμό κάτω απο 10.000 να μη δοθεί επίσημα το χρίσμα. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην εισήγησή του εκτός απο τη σημασία των εκλογών του Οκτωβρίου θα αναφερθεί και στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

Ακυρώσεις πτήσεων και συγχωνεύσεις και σήμερα στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και σήμερα στα δρομολόγια της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Εξι πτήσεις ακυρώνονται, ενω άλλες συγχωνεύονται ή θα εξυπηρετηθούν απο άλλες αεροπορικές εταιρίες. Τα Σωματεία των εργαζόμενων στην Ολυμπιακή Αεροπορία καλούν τα μέλη τους αυτές τις ημέρες σε γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να καθορίσουν τη θέση τους έναντι του νόμου, που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Αντιδράσεις των κομμάτων, για το προωθούμενο νομοσχέδιο στις εργασιακές σχέσεις.

Εντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις των κομμάτων στο προωθούμενο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που εγκρίθηκε χθες ομόφωνα απο το Υπουργικό Συμβούλιο. Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την επέκταση της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αντικίνητρα για την απασχόληση των συνταξιούχων και τοπικά σύμφωνα απασχόλησης σε περιοχές με μεγάλη ανεργία. Παράλληλα προωθείται ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων για την απασχόληση νέων κάτω των 28 ετών. Σε πρώτη φάση θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα περίπου 50.000 νέοι.

Σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές στην αγορά εν όψει του Πάσχα.

Κάτω από 2.000 δρχ διαμορφώνεται η τιμή των αμνοεριφίων στην περίοδο του Πάσχα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, αλλά και των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης. Η τιμή αυτή, είναι χαμηλότερη από αντίστοιχες περσινές της ίδιας περιόδου. Εκπρόσωποι του εμπορίου τονίζουν οτι η αγορά έχει κυριολεκτικά "πνιγεί" σε κρέατα και οπωροκηπευτικά, ντόπια και εισαγωγής και γι'αυτό οι τιμές διαμορφώνονται στα περσινά επίπεδα, σε ορισμένα δε είδη ακόμη χαμηλότερα.

Ακαρπη και η χθεσινή τέταρτη συνάντηση ΓΣΕΕ - ΣΕΒ για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ακαρπη απέβη και η χθεσινή τέταρτη συνάντηση ΓΣΕΕ - ΣΕΒ για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Η ΓΣΕΕ απέρριψε ως απαράδεκτες και προκλητικές τις προτάσεις του ΣΕΒ για μονοετή συμφωνία με αυξήσεις 2+2% και διορθωτικό ποσό για πληθωρισμό πάνω από 4%, ή διετούς με αυξήσεις 2,5+1,5% και διορθωτικό ποσό πάνω από 3,5%. Από την πλευρά τους οι εργοδότες δήλωσαν ότι εξήντλησαν όλα τα περιθώρια αυξήσεων.

Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, το μικρόβιο που προκάλεσε την αναπνευστική λοίμωξη εντοπίστηκε και έγιναν ορισμένες μικρές τροποποιήσεις στη φαρμακευτική αγωγή.

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν απο αύριο οι κάτοικοι της Περαίας Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στην τοποθέτηση ραντάρ στην περιοχή.

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο οι κατοικοι της Περαίας Θεσσαλονίκης, που αντιδρούν στην τοποθέτηση ραντάρ στην περιοχή, για τη διευκόλυνση προσγείωσης αεροσκάφων στο αεροδρόμιο "Μακεδονία".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηρακλής και Περιστέρι ήταν οι νικητές του Α' γύρων των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ.

Την έξοδο της στην Ευρώπη, εξασφάλισε χθές για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ομάδα μπάσκετ του Ηρακλείου, καθώς νίκησε τον Αρη με 80-68 στον Α' γύρο των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας. Στην ίδια διοργάνωση το Περιστέρι πέτυχε νίκη επι του Παπάγου με 71-60. Οι Περιστεριώτες ισοφάρισαν σε 1-1 τις νίκες, μετά την εντός έδρας ήττα τους από τους ''Στρατηγούς'' στον πρώτο αγώνα. Ετσι, η πρόκριση στον Β' γύρο, που ισοδυναμεί με έξοδο στο κύπελλο Κόρατς, θα κριθεί στον τρίτο και τελευταίο αγώνα, που θα γίνει την Κυριακή στο κλειστό του Περιστερίου.

Παραιτήθηκε χθές ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ Στέλιος Σφακιανάκης.

Ραγδαίες υπήρξαν οι εξελίξεις στην ΕΠΑΕ κι όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθούν σύντομα εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί πιθανότατα τη Μ. Τρίτη. Κι αυτό γιατί μετά τη μομφή που κατέθεσαν χθες 12 ΠΑΕ, ο πρόεδρος της Ενωσης, Στέλιος Σφακιανάκης υπέβαλε εγγράφως την παραίτηση του, ενώ με εντολή του υφυπουργού Αθλητισμού, ''ράμπο'' της εφορίας διενεργούν οικονομικό έλεγχο στην ΕΠΑΕ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 322,56 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 177,12, γαλλικό φράγκο προς 52,85, λίρα Αγγλίας προς 540,22, ελβετικό φράγκο προς 213,30, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,94, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,09, τη λίρα Κύπρου προς 607,57 και την ECU προς 351,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές προβλέπονται για σήμερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενω πρόσκαιρες καταιγίδες θα πέσουν στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατα τόπους πιό πυκνές. Ο ορατότητα κατα τόπους θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 14 με 24 βαθμούς, στα δυτικά 16 με 25 και στην υπόλοιπη χώρα 15 με 28 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατα τόπους αυξημένες, ενω στα δυτικά πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί με εξασθένηση απο το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 11 April 1998 - 14:23:28 UTC