Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σήμερα με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.
- Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
- Ταλαιπωρία αναμένει και σήμερα τους επιβάτες της Ολυμπιακής.
- Διαφωνία Τσοχατζόπουλου για διαγραφή "ανταρτών" στις δημοτικές.
- Συνέντευξη Παπαϊωάννου για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
- Σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές στην αγορά εν όψει του Πάσχα.
- Για χρήση και εμπορία ναρκωτικων θα δικαστούν 9 μαθητές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με νίκες προχώρησαν οι τρεις πρωτοπόροι στην 30η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής.
- Την έξοδό της στο κύπελλο Κόρατς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εξασφάλισε η ομάδα μπάσκετ του Παπάγου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Η αττική γη υποδέχεται σήμερα στα σπλάχνα της τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Η κηδεία του Αρχιεπισκόπου θα γινει με τιμές αρχηγού κράτους. Η εξόδιος ακολουθία θα αρχίσει στις 10 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό παρουσία της ηγεσίας του τόπου και εκπροσώπων άλλων εκκλησιών και δογμάτων. Πλήθος κόσμου αναμένεται να συνοδεύσει τη σορό του εκλιπόντος Αρχιεπισκόπου στο Α' Νεκροταφείο, όπου θα ενταφιαστεί. Κλειστές ειναι σήμερα οι δημοσιες υπηρεσίες, ενω στο κέντρο της Αθήνας απο το πρωί έχουν γίνει αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σαφή βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, μετά το χθεσινό καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Ωστόσο, οι θεράποντες ιατροί παραμένουν επιφυλακτικοί λόγο της ηλικίας του ασθενούς. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει επαφή με το περιβάλλον, η αναπνοή του υποστηρίζεται απο τον αναπνευστήρα, αλλά έχει αρχίσει να αναπνέει και απο μόνος του. Οι υπόλοιπες λειτουργίες του οργανισμού του είναι πολύ καλες και θα επιχειρηθεί, ενδεχομένως σήμερα να αποσωληνωθεί αν όλα πάνε καλά.

Ταλαιπωρία αναμένει και σήμερα τους επιβάτες της Ολυμπιακής.

Συγχωνεύσεις και ακυρώσεις πτήσεων ανακοίνωσε και για σήμερα η Ολυμπιακή Αεροπορία λόγω έλλειψης προσωπικού. Ακυρώνονται οι πτήσεις προς Παρίσι, Βουδαπέστη, Μόναχο, Φραγκφούρτη, Λάρνακα, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη, ενω συγχωνεύονται οι πτήσεις προς Γενεύη και Ζηρίχη. Η διοίκηση της εταιρίας ευελπιστεί τις επόμενες ημέρες να έχει ομαλοποιηθεί το πρόγραμμα των πτήσεων.

Διαφωνία Τσοχατζόπουλου για διαγραφή "ανταρτών" στις δημοτικές.

Τη διαφωνία του για την απόφαση περί διαγραφής εκείνων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που δεν θα πειθαρχήσουν στις δημοτικές εκλογές με τις επιλογές της Κεντρικής Επιτροπής, άφησε να διαφανεί με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά οτι στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν περιθώρια για πειθαρχικά μέτρα.

Συνέντευξη Παπαϊωάννου για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος με εναν κοινωνικό πόρο, που θα πληρώσουν ολοι οι Ελληνες, αφού οι εισφορές δεν μπορούν να αυξηθούν άλλο, προτείνει ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ. Για την εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας θα δημιουργηθεί υπηρεσία, που θα συντονίζεται με το ΣΔΟΕ. Το ν/σ θα περιλαμβάνει τον τρόπο της αξιοποίησης της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, την αντιμετώπιση των μεγάλων ανισοτήτων στους κλάδους υγείας.

Σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές στην αγορά εν όψει του Πάσχα.

Εντατικούς αυστηρούς ελέγχους πραγματοποιούν απο σήμερα συνεργεία του υπουργείου Εμπορίου και των νομαρχιών για την αποτροπή κρουσμάτων κερδοσκοπίας στην αγορά εν όψει του Πάσχα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, οι τιμές στα αμνοερίφια και στα άλλα προϊόντα ειναι μέχρι στιγμής χαμηλότερες απο πέρσι.

Για χρήση και εμπορία ναρκωτικων θα δικαστούν 9 μαθητές.

Στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Δωδεκανήσου πρόκειται να δικαστούν οι εννέα μαθητές Λυκείων της Αθήνας, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ναρκωτικά, ύστερα απο έρευνες, που έγιναν στα δωμάτια των ξενοδοχείων, όπου διέμεναν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με νίκες προχώρησαν οι τρεις πρωτοπόροι στην 30η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής.

Με νίκες προχώρησαν οι τρεις πρωτοπόροι στην 30η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής. Ο Ολυμπιακός,έκανε άλλο ένα βήμα προς τον τίτλο νικώντας 4-2 τον Πανηλειακό.Ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα από την Καβάλα με 4-0, ενώ η ΑΕΚ πέτυχε επιτέλους μια νίκη, αφού επιβλήθηκε 3-1 του εθνικού στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Διαφήμηση του ποδοσφαίρου έγινε στη Ριζούπολη όπου Απόλλων και ΠΑΟΚ πέτυχαν 8 γκολ στο μεταξύ τους ισόπαλο 4-4. Στους υπόλοιπους αγώνες, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Αθηναϊκός-Καλαμάτα 0- 0, Ηρακλής-Ιωνικός 1-1, Βέροια-ΟΦΗ 3-0, Παναχαϊκή-Ξάνθη 2-1 ,Προοδευτική- Πανιώνιος 1-1. Ετσι τώρα, ο Ολυμπιακός προηγείται με 79 βαθμούς, έναντι 73 του Παναθηναϊκού και 66 της ΑΕΚ. Πιο κάτω βρίσκονται ο ΠΑΟΚ με 61 και ο Ιωνικός με 58.

Την έξοδό της στο κύπελλο Κόρατς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εξασφάλισε η ομάδα μπάσκετ του Παπάγου.

Την έξοδό της στο κύπελλο Κόρατς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εξασφάλισε η ομάδα μπάσκετ του Παπάγου. Οι ``στρατηγοί`` πέτυχαν τη μεγάλη έκπληξη αφού νίκησαν 54-53 το Περιστέρι μέσα στο κλειστό ``Ανδρέας Παπανδρέου``, για τον 3ο αγώνα του Α' γύρου των πλέι-οφ. Ετσι, ο Παπάγου συμπλήρωσε δύο νίκες έναντι μίας του Περιστερίου και προκρίθηκε στον Β' γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Επίσης, στο Κύπελλο Κόρατς της ερχόμενης περιόδου, θα αγωνίζεται και ο Απόλλων Πατρών. Το συγκρότημα του Κώστα Διαμαντόπουλου, επικράτησε χθες με 91-65 του Ηρακλή, πέτυχε τη δεύτερη νίκη επί του ``γηραιού`` και προκρίθηκε στον Β' γύρο των πλέι-οφ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 322,56 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 177, 12, γαλλικό φράγκο προς 52,85, λίρα Αγγλίας προς 540,22, ελβετικό φράγκο προς 213,30, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,94, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,09, λίρα Κύπρου προς 607,57 και Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 351,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στα βορειοδυτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 9 με 23 βαθμούς, στα δυτικά 12 με 25 και στην υπόλοιπη χώρα 14 με 27 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 14 με 24 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 12 με 22 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 13 April 1998 - 7:00:13 UTC