Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σταθερά κρίσιμη η υγεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
- Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία χθες του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.
- Ακυρώσεις και συγχωνεύσεις πτήσεων στην Ολυμπιακή.
- Στη Σόφια απο σήμερα ο πρωθυπουργός για διήμερη επίσκεψη.
- Διαγωνισμούς πρόσληψης ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ.
- Αυστηροί έλεγχοι για τα βεγγαλικά.
- Στην Αθήνα την Τρίτη του Πάσχα ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο ποδοσφαιριστής Θεόδωρος Ντάνος συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του ενα κιλό ινδικής κάνναβης.
- Με εξώδικο απειλεί ο Στέλιος Σφακιανάκης τους εκπροσώπους των 12 ΠΑΕ που έκαναν την γνωστή κίνηση ανατροπής των διοικούντων την ΕΠΑΕ.
- Ο Παναθηναϊκός πήρε το ``εισιτήριο`` για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σταθερά κρίσιμη η υγεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Κρίσιμη εξακολουθεί να ειναι η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος νοσηλεύεται για 7η μέρα στο ΥΓΕΙΑ. Οι ιατροί ειναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για την πορεία της υγείας του και επισημαίνουν ότι οι αντιδράσεις ενός γηρασμένου οργανισμού είναι απρόβλεπτες. Η χθεσινή ανεπιτυχής προσπάθεια αποσύνδεσης του αναπνευστήρα ίσως επιχειρηθεί σήμερα αν το επιτρέψει η γενικότερη κλινική κατάσταση του κ. Καραμανλή.

Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία χθες του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Η αττική γη φιλοξενεί απο χθες τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος κηδεύτηκε με τιμές αρχηγού κράτους, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ενώ παρέστησαν αντιπροσωπείες από ξένες εκκλησίες και δόγματα. Η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ορίστηκε για τις 28 Απριλίου.

Ακυρώσεις και συγχωνεύσεις πτήσεων στην Ολυμπιακή.

Εξακολουθούν τα προβλήματα πτήσεων στην ΟΑ. Σήμερα ακυρώθηκαν οι πτήσεις απο Αθήνα για Λάρνακα, Θεσσαλονίκη - Λάρνακα, Βελιγράδι, για Μόσχα, για Κοπεγχάγη για Καβάλα και Θεσσαλονίκη. Το επιβατικό κοινό θα πρέπει πάντα να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία της Ολυμπιακής, προκειμένου να ενημερώνεται για τις πτήσεις που ενδιαφέρεται.

Στη Σόφια απο σήμερα ο πρωθυπουργός για διήμερη επίσκεψη.

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία πραγματοποιεί απο σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων αλλά και της συνεργασίας σε θέματα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή θα ειναι στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Διαγωνισμούς πρόσληψης ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών, υπαλλήλων σε καταστήματα αφορολογήτων, καθώς και εισαγωγή υποψηφίων ακολούθων πρεσβείας στο κέντρο διπλωματικών σπουδών του υπουργείου Εξωτερικών ανακοινώθηκαν απο το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.

Αυστηροί έλεγχοι για τα βεγγαλικά.

Εντολή για εντατικούς ελέγχους, ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα απο βεγγαλικά, δόθηκαν σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας. Ιδιαίτερα μέτρα θα ληφθούν έξω απο τους ιερούς ναούς κατά τη Μεγάλη Παρασκευή και την τελετή της Αναστάσεως το Μεγάλο Σάββατο. Απο το 1989 δώδεκα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματιστεί απο βεγγαλικά.

Στην Αθήνα την Τρίτη του Πάσχα ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ.

Η προώθηση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, οι αλλαγές στο ΝΑΤΟ, αλλά και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα ειναι στο επίκεντρο των συνομιλιών, που θα έχει ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Μπίλ Κόεν, την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Κόεν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον Ελληνα ομόλογό του Ακη Τσοχατζόπουλο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ποδοσφαιριστής Θεόδωρος Ντάνος συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του ενα κιλό ινδικής κάνναβης.

Στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου Ρόδου, κρατείται ο ποδοσφαιριστής, Θεόδωρος Ντάνος, ο οποίος συνελλήφθη να έχει στην κατοχή του ένα κιλό ινδικής κάνναβης. Ο Ντάνος θα απολογηθεί την Μ.Τετάρτη στον εισαγγελέα Ρόδου, ενώ ο 26-χρονος παίκτης που πέρυσι αγωνίσθηκε στην Δόξα Βύρωνα και εφέτος έπαιζε στον Αρη Αρχαγγέλλου, απειλείται με μακρόχρονη φυλάκιση.

Με εξώδικο απειλεί ο Στέλιος Σφακιανάκης τους εκπροσώπους των 12 ΠΑΕ που έκαναν την γνωστή κίνηση ανατροπής των διοικούντων την ΕΠΑΕ.

Με εξώδικο απειλεί ο Στέλιος Σφακιανάκης τους εκπροσώπους των 12 ΠΑΕ που έκαναν την γνωστή κίνηση ανατροπής των διοικούντων την ΕΠΑΕ. Οπως είπε ο κ Σφακιανάκης, αν οι ``12`` δεν ανακαλέσουν τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν εναντίον του και της διοίκησης της ΕΠΑΕ, θα απαντήσει με εξώδικο, αφού μετά τον έλεγχο που έκανε η εφορία στα βιβλία της Ενωσης, δεν απεδείχθη κάτι το μεμπτό.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ``εισιτήριο`` για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ``εισιτήριο`` για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών. Οι ``πράσινοι`` στον τρίτο αγώνα για την πρώτη φάση των πλέι οφ που έγινε στο κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, επικράτησαν με 3-1 της ΑΕΚ και πέρασαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονά και την έξοδό τους στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 324,02 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 177,21, γαλλικό φράγκο προς 52,88, λίρα Αγγλίας προς 541,30, ελβετικό φράγκο προς 213,72, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,94, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,79, τη λίρα Κύπρου προς 607,98 και την ECU προς 351,52 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις θα επικρατήσουν σ'ολόκληρη τη χώρα με μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και μετά το μεσημέρι πιθανώς στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 7 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 24 και στα νησιά με 12 με 22 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 12 με 22 και 11 με 19 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 14 April 1998 - 11:47:22 UTC