Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχίζει η μεγάλη έξοδος για το τετραήμερο του Πάσχα.
- Χωρίς απρόοπτα πέρασε η νύχτα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
- Τους παραλήπτες κοκαϊνης 66 κιλών αναζητούν οι αρχές.
- Με ψηφοφορία η εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου.
- Δυο άτομα κατείχαν μεγάλης αξίας αρχαία αντικείμενα.
- Επικρίσεις των ΗΠΑ στην Αγκυρα στις απειλές για S-300.
- Ελεύθεροι οι 22 ακτιβιστές της Γκρινπίς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στα δικαστήρια οι διαφορές των 12 ΠΑΕ με τη διοίκηση της ΕΠΑΕ.
- Ο Ολυμπιακός σε ματς φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έγινε στην Καρδίτσα επικράτησε με 6-0 της τοπικής Αναγέννησης.
- Ικανοποίηση επικρατεί στον Παναθηναϊκό, μετά τη νίκη της Ιντερ επί της Σπαρτάκ για τα ημιτελικά του κυπέλλου UEFA.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχίζει η μεγάλη έξοδος για το τετραήμερο του Πάσχα.

Εκτακτα μέτρα αναμένεται να εφαρμόσει η Τροχαία προς διευκόλυνση της εξόδου απο τα αστικά κέντρα για το εορταστικό τετραήμερο του Πάσχα. Αυξημένα δρομολόγια θα πραγματοποιήσουν τα ακτοπλοϊκά σκάφη, τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία για την μετακίνηση των εκδρομέων, καθώς η Ολυμπιακή Αεροπορία ματαίωσε σήμερα 4 πτήσεις εξωτερικού και μια εσωτερικού, ενω ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε την άμεση πρόσληψη ιπταμένων συνοδών - φροντιστών δοκίμων και μαθητευομένων τεχνικών

Χωρίς απρόοπτα πέρασε η νύχτα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Σταθερή, αλλά σοβαρή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, συμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε χθες, ο οποίος πέρασε μια νύχτα χωρίς απρόοπτα. Η λοίμωξη ειναι υπο έλεγχο, ο ασθενής ειναι απύρετος, παραμένει σε ήπια καταστολή και η αναπνοή του υποστηρίζεται απο αναπνευστήρα. Η κατάσταση των υπολοίπων οργάνων παραμένει ικανοποιητική. Προσπάθεια αποδέσμευσης απο τον αναπνευστήρα θα γίνει οταν το επιτρέψουν οι δείκτες της αναπνευστικής λειτουργίας.

Τους παραλήπτες κοκαϊνης 66 κιλών αναζητούν οι αρχές.

Ποσότητα 66 κιλών κοκαϊνης βρήκαν χθες σε κοντέϊνερ με καφέ που είχε εισαχθεί στον Πειραιά απο την Κολομβία, οι υπεύθυνοι εισαγωγικής εταιρίας καφέ, οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες απο τις αρχές της Ασφάλειας. Ο εντοπισμος της κοκαϊνης έγινε κατά την εκφόρτωση του κοντέϊνερ στις αποθήκες της εταιρίας, στο Περιστέρι. Αγνωστοι παραμένουν τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης της κοκαϊνης, ενω σήμερα αναμένεται να γίνει απο την αστυνομία επίσημη ενημέρωση επι του θέματος.

Με ψηφοφορία η εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου.

Στις 28 Απριλίου θα γίνει η εκλογή για νέο Αρχιεπίσκοπο με ψηφοφορία μέσα στην Μητρόπολη Αθηνών παρουσία του υπουργού Παιδείας. Εάν, κατά την πρώτη ψηφοφορία κανένας υποψήφιος δε συγκεντρώσει 39 ψήφους επι συνόλου 78, τότε αυτή επαναλαμβάνεται και απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία. Εάν αποτύχει η δεύτερη προσπάθεια με την τρίτη και τελευταία φορά εκλέγεται αυτος, που θα λάβει τη σχετική πλειοψηφία. Υποψήφιοι μέχρι στιγμής ειναι οι Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, Δημητριάδος Χριστόδουλος, Θηβών Ιερώνυμος και Ιωαννίνων Θεόκλητος.

Δυο άτομα κατείχαν μεγάλης αξίας αρχαία αντικείμενα.

Συνελήφθησαν ο Αλβανός, Ντιμιτράκ Κόσι, 32 ετών και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, 31 ετών, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 65 αρχαία αντικείμενα, μεγάλης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας. Σύμφωνα με αρχαιολόγους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, ορισμένα απο τα αντικείμενα είναι σπάνια.

Επικρίσεις των ΗΠΑ στην Αγκυρα στις απειλές για S-300.

Οι ΗΠΑ επέκριναν χθες την Αγκυρα για τις νέες απειλές που εξαπέλυσε εάν εγκατασταθούν οι πύραυλοι S-300 στην Κύπρο και κάλεσαν την Τουρκία να προωθήσει τις θέσεις της με πολιτικά μέσα. Παράλληλα, επανέλαβαν οτι η συμφωνία Ρωσίας - Κύπρου για τους πυραύλους αυξάνει τον κίνδυνο σύρραξης στο νησί και κάλεσαν τη Λευκωσία να ακυρώσει τη συμφωνία. Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κύπρο, κ. Μουράτοφ, ζήτησε συντονισμένες και συμφωνημένες ενέργειες για προώθηση λύσης του Κυπριακού, ενω η χώρα του τάσσεται υπέρ δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

Ελεύθεροι οι 22 ακτιβιστές της Γκρινπίς.

Τακτική δικάσιμος για τις 3 Ιουλίου ορίστηκε για τους 22 ακτιβιστές της Γκρινπις, οι οποίοι συνελήφθησαν τη Μ. Τρίτη, όταν προσπάθησαν να καταλάβουν την είσοδο των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας "Μύλοι Σόγιας" στο Καλαμάκι Κορινθίας. Οι ακτιβιστές διαμαρτύρονται για τη διάθεση εκ μέρους της εταιρίας γεννετικά μεταλαγμένων προϊόντων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα δικαστήρια οι διαφορές των 12 ΠΑΕ με τη διοίκηση της ΕΠΑΕ.

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας θα παιχθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ``τρίτο ημίχρονο`` του αγώνα των 12 ΠΑΕ με τη διοίκηση της ΕΠΑΕ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΑΕ στη συνεδρίασή του απέρριψε κατά πλειοψηφία την πρόταση μομφής που κατέθεσαν κατά της διοίκησης οι 12 ΠΑΕ, ενώ αποφάσισε τη σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 25 Μαϊου.Οσον αφορά στην παραίτηση του προέδρου της ΕΠΑΕ, Στέλιου Σφακιανάκη, δεν έγινε δεκτή απο το Δ.Σ, με ψήφους 10 υπέρ, 3 κατά.

Ο Ολυμπιακός σε ματς φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έγινε στην Καρδίτσα επικράτησε με 6-0 της τοπικής Αναγέννησης.

Ο Ολυμπιακός σε ματς φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έγινε στην Καρδίτσα παρουσία περίπου 8.000 θεατών , επικράτησε με 6-0 της τοπικής Αναγέννησης. Τα τέρματα των ``ερυθρολεύκων`` πέτυχαν οι Ιβιτς (12`, 14`), Γκόγκιτς (36`), Αλεξανδρής (70`), Οφορίκουε (74`) και Γιαννακόπουλος (88`). Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν γιά ανθρωπικιστική βοήθεια σε Σέρβους πρόσφυγες.

Ικανοποίηση επικρατεί στον Παναθηναϊκό, μετά τη νίκη της Ιντερ επί της Σπαρτάκ για τα ημιτελικά του κυπέλλου UEFA.

Ικανοποίηση επικρατεί στον Παναθηναϊκό, μετά τη νίκη της Ιντερ με 2-1 μέσα στη Μόσχα επί της Σπαρτάκ για τα ημιτελικά του κυπέλλου UEFA. Κι αυτό γιατί με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα η χώρα μας εξασφάλισε την 8η θέση στη βαθμολογία της UEFA και θα συμμετάσχει με δύο ομάδες στην προσεχή διοργάνωση του τσάμπιονς λιγκ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,31, γαλλικό φράγκο προς 52,60, λίρα Αγγλίας προς 535,85, ελβετικό φράγκο προς 212,63, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,82, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,04, τη λίρα Κύπρου προς 604,51 και την ECU προς 349,71 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας,ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 24 ,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 27 και στα νησιά 12 με 25 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Απο το μεσημέρι όμως θα αναπτυχούν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 27 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 8 με 23 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 16 April 1998 - 7:00:11 UTC