Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/04/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με κάθε τρόπο εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι.
- Αυξημένη η κίνηση στην αγορά.
- Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
- Η Εθνική Τράπεζα συγχωνεύεται με την Κτηματική.
- Σύσκεψη πρωθυπουργού με υπουργό Εθνικής Οικονομίας.
- Δύο ένοπλες ληστείες σήμερα στην Αθήνα.
- Σε ναρκωπέδιο έπεσαν νεκροί δύο Μαροκινοί λαθρομετανάστες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με κάθε τρόπο εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι.

Με κάθε μέσο και με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Από το πρωί ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς, όπου η Τροχαία είχε λάβει έκτακτα μέτρα, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας και στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων και του ΟΣΕ. Στο αεροδρόμιο η εικόνα ήταν σαφώς βελτιωμένη και ακυρώθηκε μόνο μία πτήση εσωτερικού, αλλά η κίνηση ήταν υποτονική, καθώς φαίνεται ότι το κοινό προτίμησε άλλα μέσα μεταφοράς.

Αυξημένη η κίνηση στην αγορά.

Αυξημένη ήταν και η κίνηση στην αγορά, όπου μετά την καταβολή του δώρου το καταναλωτικό κοινό έσπευσε να προμηθευτεί τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι. Στην κεντρική αγορά της Αθήνας, η τιμή του οβελία κυμαινόταν σήμερα από 1.400 μέχρι 2.000 δρχ το κιλό, ανάλογα με το βάρος του. Ανδρες της αγορανομίας και του ΣΔΟΕ, που συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους σ'ολόκληρη τη χώρα, κατέσχεσαν ποσότητες ακατάλληλων κρεάτων και τυριών.

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Σοβαρή εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται η υγεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς μέσα στα τόσα προβλήματα, οι γιατροί έχουν να αντιμετωπίσουν και τον πυρετό, γεγονός που δείχνει ότι η λοίμωξη δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. Στο ιατρικό ανακοινωθέν αναφερεται ακόμη ότι η αναπνοή υποστηρίζεται από αναπνευστήρα, χωρίς ακόμη να μπορεί να γίνει πρόβλεψη για προσπάθεια αποδέσμευσης, ενώ η κατάσταση των υπολοίπων οργάνων και συστημάτων συνεχίζει να παραμένει ικανοποιητική.

Η Εθνική Τράπεζα συγχωνεύεται με την Κτηματική.

Τη συγχώνευση δύο μεγάλων ελληνικών τραπεζών, της Εθνικής και της Κτηματικής, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των δύο πιστωτικών Ιδρυμάτων. Από τη συγχώνευση αυτή θα δημιουργηθεί ένα ισχυρότατο, ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Την προσεχή Πέμπτη θα συνέλθουν εκτάκτως τα διοικητικά συμβουλία των δύο τραπεζών για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες. Την ίδια ώρα, το Χρηματιστήριο ζει ιστορικές στιγμές και καθημερινά καταρρίπτονται όλα τα ρεκόρ και ο γενικός δείκτης εκτοξεύθηκε στις 2.448 μονάδες.

Σύσκεψη πρωθυπουργού με υπουργό Εθνικής Οικονομίας.

Οι αποκρατικοποιήσεις και οι μετοχοποιήσεις δημοσίων οργανισμών και τραπεζών, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης του πρωθυπουργού με τον Γιάννο Παπαντωνίου. Σύμωνα με πληροφορίες στους στόχους της κυβέρνησης είναι η πώληση των τραπεζών Ιονικής, Κρήτης, Κεντρικής Ελλάδος και Μακεδονίας Θράκης. Παράλληλα θα διατεθεί νέο πακέτο του ΟΤΕ, ύψους 480 δις δρχ και της κρατικής εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια.

Δύο ένοπλες ληστείες σήμερα στην Αθήνα.

Δύο νεαροί προσπάθησαν να ληστέψουν, στο κέντρο της Νέας Σμύρνης το Νίκο Μαυροφορίδη,49 ετών πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό και κτυπώντας το θύμα. Αστυνομικοί που περνούσαν τυχαία με περιπολικό τους κυνήγησαν και συνέλαβαν τον ένα δράστη. Πρόκειται για το Δημήτρη Παπαδομιχελάκη, 28 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα πιστόλι και 12 σφαίρες. Λίγο νωρίτερα άγνωστος με την απειλή όπλου λήστεψε την Αγροτική Τράπεζα στην Αχαρνών και απέσπασε 2,5 εκατ. δρχ..

Σε ναρκωπέδιο έπεσαν νεκροί δύο Μαροκινοί λαθρομετανάστες.

Μοιραία απέβη η επιθυμία δύο Μαροκινών λαθρομεταναστών να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα.Οι δύο αλλοδαποί, 26 και 22 ετών αντίστοιχα, προσπάθησαν να μπουν παράνομα στη χώρα μας, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, κοντά στην Καστανιά Εβρου, αλλά χωρίς να το καταλάβουν μπήκαν σε ναρκοπέδιο, με αποτέλεσμα να πατήσουν μια νάρκη, η οποία τους διαμέλισε.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τους υπευθύνους της ΕΝΙΚ συναντάται απόψε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Λάκης Νικολάου με σκοπό να εξασφαλίσει τα δύο με 2,5 δις δρχ ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστίσει τον επόμενο χρόνο, κάτι που δεν κατάφερε φέτος. Οσον αφορά το θέμα του προπονητή, μετά το όχι του Σάκι, ο πρόεδρος της ΑΕΚ κινείται προς άλλες κατευθύνσεις, ενώ πιο πιθανοί για να καθήσουν στον πάγκο της ομάδας φέρονται οι Οσιμ, Φερναντέζ και Ρικάρντο.

Η κόντρα των 12 ΠΑΕ με τη διοίκηση της ΕΠΑΕ καλά κρατεί. Οι 12 κατέθεσαν αγωγή στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, με την οποία ζητούν την κατάργηση της παρούσας διοίκησης και διορισμό προσωρινής. Η αγωγή θα συζητηθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Αύριο το μεσημέρι αναχωρεί η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών της Βουλιαγμένης για την Ιταλία, όπου την επομένη θα αντιμετωπίσει σε αγώνα της 4ης ημέρας για το 2ο όμιλο του τσάμπιονς καπ, την Ποσίλιπο. Ο αγώνας που θα γίνει στη Νάπολι το Μεγάλο Σάββατο και θ' αρχίσει στις 21.30, είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για την ελληνική ομάδα, η οποία θέλει να καταλάβει την δεύτερη θέση στον όμιλό της για να προκριθεί στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Τη μεγάλη μάχη με στόχο την κάλυψη της διαφοράς των τεσσάρων τερμάτων της ήττας του στην Μπρατισλάβα από τη Νόβακι θα δώσει το Μεγάλο Σάββατο στο κολυμβητήριο του Πειραιά η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του Ολυμπιακού. Ο επαναληπτικός αγώνας της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου κυπελλούχων θ' αρχίσει στις 18.45 και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,96, γαλλικό φράγκο προς 52,80, λίρα Αγγλίας προς 539,37, ελβετικό φράγκο προς 212,49, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,91, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,60, τη λίρα Κύπρου προς 606,97 και την ECU προς 350,48 δραχμές.

Νέα "έκρηξη" τιμών και συναλλαγών παρατηρήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με τους επενδυτές να επιμένουν να κινούν την αγορά ανοδικά κυριολεκτικά χωρίς "ανάσα". Ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε το 14-ο ιστορικό ρεκόρ στη διάρκεια 23 συνεδριάσεων κλείνοντας στις 2448,55 μονάδες με κέρδη 4,67%. Θεαματικήαύξηση παρουσίασε και ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων έφθασε τα 126,6 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά θα επικρατήσει αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα στα δυτικά και νότια ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 25 και στα νησιά 12 με 24 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 10 με 25 και 8 με 22 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 16 April 1998 - 18:00:31 UTC