Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκτός των τειχών χιλιάδες Αθηναίοι.
- Ικανοποιητική η κίνηση στην αγορά.
- Σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
- Αλλάζει ο τραπεζικός χάρτης της χώρας.
- Εκκληση για μείωση της έντασης στην Κύπρο, απηύθυνε ο Κοέν.
- Διέψευσε ο Δημήτρης Ρέππας δημοσιεύματα.
- Στην Ιαπωνία απελαύνεται ηγετικό στέλεχος τρομοκρατικής οργάνωσης.
- Μειώνονται οι ελπίδες για τους δύο αθλητές ράφτινγκ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκτός των τειχών χιλιάδες Αθηναίοι.

Εκτός των τειχών χιλιάδες Αθηναίοι οι οποίοι εγκατέλειψαν το κλείνον άστυ, για τις άγιες μέρες του Πάσχα, έχοντας σύμμαχο τον καλό καιρό. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται στις δύο εθνικές οδούς η μεγάλη φυγή, καθώς η Τροχαία βρίσκεται συνέχεια σε επιφυλακή. Ομαλή είναι και η κίνηση στα λιμάνια και τους σταθμούς των τρένων και των υπεραστικών λεωφορείων, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Ολυμπιακή, καθώς ματαιώθηκαν περίπου είκοσι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Για τις ημέρες του Πάσχα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει σχετικά καλό καιρό. Το Αγιο Φως θα μεταφερθεί στην Αθήνα με μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 το οποίο αναμένεται να προσγειωθεί στο Ελληνικό στις 7 αύριο το απόγευμα.

Ικανοποιητική η κίνηση στην αγορά.

Ικανοποιητική ήταν και σήμερα η κίνηση στην αγορά, όπου οι τιμές κυμαίνονταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η τιμή του αρνιού δεν ξεπέρασε τις 2.000 δραχμές το κιλό, ενώ σε φυσιολογικά επίπεδα κινήθηκαν και οι τιμές των οπωροκηπευτικών. Αύριο τα εμπορικά θα κλείσουν στις 3 το μεσημέρι και τα σούπερ μάρκετ στις 6, ενώ οι φούρνοι θα διαθέτουν ψωμί για τρεις ημέρες. Εντατικούς ελέγχους τόσο για την ποιότητα των καταναλωτικών αγαθών, όσο και για την πάταξη της κερδοσκοπίας, διενεργούν άνδρες του ΣΔΟΕ.

Σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σταθερά σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Κ.Καραμανλή. Παρά το γεγονός οτι δεν έχει εμφανισθεί κάποια νέα λοίμωξη και ο πυρετός έχει πέσει, ο πρώην πρόεδρος παραμένει υπό μηχανική υποστήριξη και οι γιατροί εκφράζουν την ανησυχία τους εξαιτίας των υψηλών τιμών που παρουσιάζονται στα λευκά αιμοσφαίρια. Τον κ.Καραμανλή επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Καραμανλής, η οικογένεια του αδελφού του Αχιλλέα, ενώ τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση, εξέφρασε με τηλεγράφημά του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

Αλλάζει ο τραπεζικός χάρτης της χώρας.

Αλλάζει ο τραπεζικός χάρτης της χώρας, μετά την συγχώνευση των δύο μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Εθνικής και Κτηματικής Τράπεζας. Τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών συνεδριάζουν την ερχόμενη Πέμπτη για να εξετάσουν τις λεπτομέρειες. Από τη συγχώνευση αυτή δημιουργείται τράπεζα "γίγας" με 12,5 τρισεκατομμύρια δραχμές ενεργητικό, 10 τρισεκατομμύρια δραχμές καταθέσεις και 3,3 τρισ. δραχμές δάνεια.

Εκκληση για μείωση της έντασης στην Κύπρο, απηύθυνε ο Κοέν.

Εκκληση για τη μείωση της έντασης στην Κύπρο, απηύθυνε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Ουίλιαμ Κοέν, καθ'οδον προς την Αγκυρα για συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία, όπου θα εξετασθούν οι ελληνοτουρκικές διαφορές και το Κυπριακό. Ο αμερικανός αξιωματούχος θα επισκεφθεί την Τρίτη και την Αθήνα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διέψευσε ο Δημήτρης Ρέππας δημοσιεύματα.

Αναληθή χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα δημοσιεύματα για επίθεση Αλβανών κακοποιών σε βάρος υφυπουργού. Είναι λυπηρό, δήλωσε ο κ.Ρέππας, το φαινόμενο κατασκευής μυθιστορηματικών σεναρίων, για να πληγούν πρόσωπα και θεσμοί. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υφυπουργός της κυβέρνησης έπεσε θύμα ληστείας Αλβανών στην Αθήνα. Ο υφυπουργός είχε πάει στο σπίτι της φίλης του, όταν εισέβαλαν Αλβανοί, έδεσαν το ζευγάρι, λήστεψαν το σπίτι και αποχώρησαν ανενόχλητοι.

Στην Ιαπωνία απελαύνεται ηγετικό στέλεχος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στην Ιαπωνία απελαύνεται τελικά ο Ούτσι Τοσιγιάσου, ηγετικό στέλεχος ιαπωνικής τρομοκρατικής οργάνωσης, ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο από τις 12 Μαρτίου και αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο και άλλα σοβαρά εγκλήματα.Ο Τοσιγιάσου μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία, όπου θα παραμείνει μέχρι την αναχώρηση του συντόμως από την Κύπρο.

Μειώνονται οι ελπίδες για τους δύο αθλητές ράφτινγκ.

Μειώνονται οι ελπίδες για την ανεύρεση των δύο νέων, οι οποίοι αγνοούνται από το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, στα νερά του Αλιάκμονα όταν η φουσκωτή βάρκα με την οποία έκαναν ράφτινγκ στο ποτάμι, σκίστηκε και παρασύρθηκαν από τα νερά.Οι έρευνες συνεχίζονται από άνδρες των ΕΚΑΜ, της πυροσβεστικής, του στρατού, καθώς και από κατοίκους της Αιανής Κοζάνης, απ`όπου κατάγονται οι δύο αγνοούμενοι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ταξίδι του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Λάκη Νικολάου στο Λονδίνο δεν αφορούσε μόνο την συνάντηση με κορυφαία στελέχη της ENIC. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λονδίνο, ο Νικολάου επρόκειτο να συναντηθεί χθες με τον προπονητή της Βιτσέντσα, Φρανσίσκο Γκουϊντολίν. Ο Ιταλός τεχνικός χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στα ''υψηλά κλιμάκια'' της ENIC. Οσον αφορά το οικονομικό, δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα, αφού οι απαιτήσεις του καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της ENIC.

Ενα από τα ονόματα που αναμένεται να απασχολήσουν έντονα την διοίκηση του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό ''παζάρι'' του καλοκαιριού, είναι και αυτό του Βασίλη Τσάρτα. Οπως είναι γνωστό, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θέλει ...σαν τρελός τον διεθνή μέσο, ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στη Σεβίλη και τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Η τιμή του Τσάρτα κυμαίνεται κοντά στο ένα δισεκατομμύριο δραχμές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,96, γαλλικό φράγκο προς 52,80, λίρα Αγγλίας προς 539,37, ελβετικό φράγκο προς 212,49, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,91, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,60, τη λίρα Κύπρου προς 606,97 και την ECU προς 350,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 24 και στα νησιά 12 με 23 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 11 με 23 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 8 με 20 βαθμούς.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 17 April 1998 - 18:00:13 UTC