Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/04/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δύσκολες στιγμές περνά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
- Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό συζήτησαν Τσοχατζόπουλος και Κοέν.
- Συζητήθηκε η προσφυγή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
- Κατέπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος της ΠΑ. Σώθηκε το πληρωμά του.
- Παραδόθηκε ο ασυνείδητος οδηγός.
- Συνεχίζουν να αγνοούνται τρεις Καναδοί και ένας ιερέας.
- Στα ίχνη σπείρας που διακινούσε ποσότητες όπλων.
- Ιερόσυλοι λήστεψαν την ηγουμένη Μονής στο Γέρακα Αττικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δύσκολες στιγμές περνά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Προοδευτικά επιδεινούμενη και εξαιρετικά κρίσιμη, χαρακτηρίζει το ιατρικό ανακοινωθέν την υγεία του Κων. Καραμανλή, μετά τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε και οι γιατροί εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους στο Θεό, κάνοντας λόγο για μη αναστρέψιμη κατάσταση. Η αναπνευστική και νεφρική ανεπάρκεια επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη καταπονημένη καρδιά και οι γιατροί εκτιμούν πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις, καθώς ο φόβος κατάρρευσης του οργανισμού αρχίζει πλέον να επιβεβαιώνεται.

Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό συζήτησαν Τσοχατζόπουλος και Κοέν.

Ελληνοτουρκικά και Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε ο Ακης Τσοχατζόπουλος με τον αμερικανό ομολογό του Ουίλιαμ Κοέν. Ο αμερικανός υπουργός εξέφρασε την αντιθεσή του στην εγκατάσταση των S-300 στην Κύπρο. Η αποκλειστική αρμοδιότητα για το θέμα ανήκει στην κυπριακή κυβέρνηση, η οποία έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ενισχύσει την άμυνά της, τη στιγμή που υπάρχουν στην Κύπρο τουρκικά στρατεύματα κατοχής, απάντησε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Συζητήθηκε η προσφυγή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στην Επιτροπή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης συζητήθηκε η προσφυγή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σχετικά με την περιουσία που διεκδικεί και το θέμα του ονόματός του. Η επιτροπή έκρινε απαράδεκτο το αίτημα του έκπτωτου μονάρχη σχετικά με το όνομα και παραδεκτή την αιτίαση σχετικά με το θέμα της περιουσίας, στο Πολυδένδρι, το Τατόι και το Μον Ρεπό. Ετσι, εάν δεν υπάρξει φιλικός διακανονισμός σε εύλογο χρονικό διάστημα, η Επιτροπή θα κληθεί ν'αποφασίσει επί της ουσίας.

Κατέπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος της ΠΑ. Σώθηκε το πληρωμά του.

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος κατέπεσε τρία μίλια ανατολικά της Χρυσούπολης Καβάλας. Οι δύο χειριστές Παναγιώτης Γεωργιάδης και Παναγιώτης Γκρίνιας χρησιμοποίησαν επιτυχώς τα αλεξίπτωτά τους και διασώθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της πτήσης έσπασε η καλύπτρα του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα ο πιλότος να χάσει τον έλεγχό του.

Παραδόθηκε ο ασυνείδητος οδηγός.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και εγκατάλειψη θύματος, άσκησε ο εισαγγελέας κατά του 26χρονου Παύλου Κολάγγη, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα με το αυτοκινητό του και εγκατέλειψε αβοήθητο, τον 8χρονο Βασίλη Χατζάρα. Ο Κολάγγης, ο οποίος παρουσιάστηκε μόνος του στην αστυνομία, αφέθηκε ελεύθερος, αφού προηγουμένως ορίστηκε τακτική δικάσιμος, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Συνεχίζουν να αγνοούνται τρεις Καναδοί και ένας ιερέας.

Στενεύουν τα περιθώρια να βρεθούν ζωντανοί οι τρείς Καναδοί ερασιτέχνες ψαράδες και ο ιερέας Παναγιώτης Σπάγος, που αγνοούνται όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, λόγω θαλασσοταραχής, ανοιχτά του ακρωτηρίου Μαρμάρι της Χαλκιδικής. Στις έρευνες συμμετέχουν σκάφη του Λιμενικού, αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Στα ίχνη σπείρας που διακινούσε ποσότητες όπλων.

Στα ίχνη σπείρας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, οδήγησε η σύλληψη του 28χρονου κακοποιού Δημήτρη Παπαδομιχελάκη. Ηδη η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα τους Ευάγγελο Τσιβέλη, Κώστα Κατονίδη και Γιώργο Βεντούρα και αναζητά τον Γιώργο Αλυφαντή.Ερευνα για την υπόθεση διενεργεί και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ιερόσυλοι λήστεψαν την ηγουμένη Μονής στο Γέρακα Αττικής.

Ιερόσυλοι λήστεψαν την ηγουμένη της Μονής του Αγίου Τιμοθέου στο Γέρακα Αττικής. Οι δράστες, πιθανώς αλλοδαποί, αφού δεν βρήκαν τίποτα ιδιαίτερο να κλέψουν στο μοναστήρι, με την απειλή μαχαιριών πήραν από την ηγουμένη Αγγελική Δασκαλάκη 400.000 δρχ και τιμαλφή αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου δραχμών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο ιταλικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην Φιορεντίνα θα συνεχίσει την καριέρα του, ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Μαυρογενίδης, αν αληθεύουν όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της ''Γκαζέτα ντελο Σπορτ''. Η ιταλική εφημερίδα, επιμένει πως ο παίκτης είναι ''καπαρωμένος'' από την ομάδα της Φλωρεντίας, ενώ αντίθετα, τόσο η διοίκηση των ''ερυθρολεύκων'', όσο και ο ίδιος ο παίκτης διαψεύδουν τα περί ενδιαφέροντος της Φιορεντίνα.

Ο Σέρβος τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ράντομιρ Αντιτς, διέψευσε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, τα οποία τον φέρουν ως υποψήφιο να αναλάβει την ΑΕΚ. Ο Αντιτς δήλωσε ότι δεν έχει καμμία πρόταση από την Ελλάδα και δεν τον ενδιαφέρει η προοπτική να εργαστεί στη χώρα μας. Αντίθετα, ο Σέρβος τεχνικός επιβεβαίωσε δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου που τον έφεραν να συνεργάζεται από την επόμενη περίοδο με την Τότεναμ, χωρίς βέβαια αυτό να είναι και οριστικό.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιούν οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μας στην διεθνή ιστιοπλοϊκή εβδομάδα που διεξάγεται στο Ιέρ της Γαλλίας. Κοντά στην κατάκτηση μεταλλίου βρίσκονται οι Μπεκατώρου-Τσουλφά στα 470 των γυναικών αφού είναι μέχρι στιγμής 2ες, οι Κοσματόπουλος-Τριγκώνης που έίναι 3οι στην αντίστοιχη κλάση των ανδρών και ο ``χρυσός`` μας Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης στις ιστιοσανίδες Μιστράλ που κάτέχει την 4η θέση.

Η Κίντερ Μπολόνια εξασφάλισε την συμμετοχή της στον τελικό της Ευρωλίγκα, αφού στον πρώτο ημιτελικό του φάϊναλ φορ, που διεξάγεται στην Βαρκελόνη, συνέτριψε την Παρτιζάν με 83-61. Οι Ιταλοί δεν αντιμετώπισαν καμία αντίσταση από τους αντιπάλους τους και προκρίθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες στον μεγάλο τελικό της Πέμπτης, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του αγώνα ΑΕΚ-Μπενετόν Τρεβίζο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,84, γαλλικό φράγκο προς 52,49, λίρα Αγγλίας προς 529,58, ελβετικό φράγκο προς 211,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,78, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,74, τη λίρα Κύπρου προς 604,94 και την ECU προς 348,48 δραχμές.

"Μαγική" εικόνα παρουσίασε σήμερα η Σοφοκλέους με τις τιμές των μετοχών να απογειώνονται κυριολεκτικά και το γενικό δείκτη τιμών να καταγράφει ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ. Εκλεισε στις 2627,90 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 7, 32% ενώ η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα φθάνοντας τα 100,1 δισ. δρχ. Οι ραγδαίες αλλαγές που πραγματοποιούνται στον Τραπεζικό χώρο, με κορυφαία τη συγχώνευση Εθνικής και Κτηματικής, πυροδότησε το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τον Τραπεζικό κλάδο αλλα και για την αγορά γενικότερα. Αξίζει να σημειωθεί οτι οι τιμές των Τραπεζικών μετοχών έκλεισαν στο ανώτατο όριο διακύμανσης στο 8% με εξαίρεση τη Μακεδονίας- Θράκης και την Κτηματική. Εντονο ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον και για τη μετοχή του ΟΤΕ η τιμή της οποίας σημείωσε άνοδο 8% κλείνοντας στις 10.152 δρχ. ενώ διακίνησε και 1.500.000 τεμάχια.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και αύριο η καλοκαιρία, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικής βροχής στη βορειοανατολική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 24 και στα νησιά 12 με 23 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 11 με 23 και 9 με 22 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 21 April 1998 - 19:00:19 UTC