Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
- Κυπριακό και ελληνοτουρκικά συζήτησαν Τσοχατζόπουλος - Κοέν.
- Σύσκεψη για το Κυπριακό την Παρασκευή με Σημίτη και Κληρίδη.
- Αύριο συνεδριάζουν τα ΔΣ της Εθνικής και Κτηματικής Τράπεζας.
- Συνάντηση Σημίτη - Παπαντωνίου για αποκρατικοποιήσεις.
- Ελληνες υποκίνησαν την εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού.
- Συζητήθηκε η προσφυγή του τέως.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Προκρίθηκε η ΑΕΚ στον τελικό της Ευρωλίγκα με νίκη επι της Μπένετον Τρεβίζο με 69-66.
- Τραυματισμοί οπαδών του δικέφαλου στην Ισπανία και βανδαλισμοί στην περιοχή του Συντάγματος.
- Θετικό ήταν το τελευταίο ``τέστ`` της εθνικής μας ομάδας των ελπίδων, ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Οριστικά μη αναστρέψιμη θεωρούν οι γιατροί την κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος νοσηλεύεται στο θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ. Η καρδιά του λειτουργεί οριακά και ειναι αυτή πλέον, που τον κρατά στη ζωή. Επίσης, οι γιατροί κάνουν πλέον λόγο για πολυοργανική ανεπάρκεια - κάτι που σημαίνει ότι τα υπόλοιπα όργανα είναι ουσιαστικά ανενεργά - η οποία οδηγεί σε φθίνουσα πορεία το σύνολο του οργανισμού.

Κυπριακό και ελληνοτουρκικά συζήτησαν Τσοχατζόπουλος - Κοέν.

Τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό εξετάστηκαν στις χθεσινές συνομιλίες των υπουργών Εθνικής Αμυνας Ελλάδας και ΗΠΑ, Ακη Τσοχατζόπουλο και Ουίλιαμ Κοέν. Ο Αμερικανός υπουργός, που πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στην Αθήνα σε δηλώσεις του εξέφρασε την αντιθεση της Ουάσιγκτον στην εγκατάσταση των S-300 στην Κύπρο. Αποκλειστικά αρμόδια ειναι η κυπριακή κυβέρνηση, η οποία έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ενισχύσει την άμυνά της, τη στιγμή που υπάρχουν τουρκικά στρατεύματα κατοχής, απάντησε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Σύσκεψη για το Κυπριακό την Παρασκευή με Σημίτη και Κληρίδη.

Ευρεία σύσκεψη για το Κυπριακό με τη συμμετοχή του προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη, του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και τις ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη θα γίνει μία επισκόπηση των πρόσφατων εξελίξεων στο κυπριακό υπό το φως της ενεργοποίησης της αμερικανικής πρωτοβουλίας, αλλά και της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου με την ΕΕ.

Αύριο συνεδριάζουν τα ΔΣ της Εθνικής και Κτηματικής Τράπεζας.

Συνεδριάζουν αύριο οι διοικήσεις της Εθνικής και Κτηματικής Τράπεζας με θέμα τη συγχώνευση των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων. Η σχέση ανταλλαγής μετοχών, που θα προταθεί στα διοικητικά συμβούλια των δύο Τραπεζών θα είναι 1,9 μετοχές της Κτηματικής Τράπεζας για κάθε μία μετοχή της Εθνικής. Η νέα Εθνική Τράπεζα, που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα έχει αξία ενεργητικού που θα ξεπερνά τα 12,5 τρις δρχ, καταθέσεις που υπερβαίνουν τα 10 τρις δρχ εκ των οποίων σε συνάλλαγμα 3,4 τρις δρχ. και χορηγήσεις ύψους 3,3 τρις δρχ.

Συνάντηση Σημίτη - Παπαντωνίου για αποκρατικοποιήσεις.

Η πορεία των αποκρατικοποιήσεων των οργανισμών του δημοσίου αναμένεται να εξεταστεί κατά τη συνάντηση, που θα έχει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννο Παπαντωνίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ελληνες υποκίνησαν την εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σχεδιασμένη απο δύο Ελληνες κρατούμενους που ήδη ανακρίνονται, ήταν η απόπειρα απόδρασης των σαράντα περίπου αλλοδαπών κρατουμένων, οι οποίοι το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα όμως μπροστά στην άμεση και δυναμική επέμβαση των αστυνομικών επέστρεφαν στα κελιά τους, στην Γ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Τσιμίλα και Γιάννη Σιμιντζή. Επίσης, μετήχθησαν σε άλλες φυλακές της χώρας 45 αλλοδαποί κρατούμενοι, οι οποίοι θεωρήθηκαν ως πρωταίτιοι της εξέγερσης.

Συζητήθηκε η προσφυγή του τέως.

Απαράδεκτη έκρινε η Επιτροπή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης την προσφυγή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, σχετικά με το όνομά του. Για το θέμα της περιουσίας αν δεν υπάρξει διακανονισμός με την ελληνική κυβέρνηση, τότε θα αποφασίσει η Επιτροπή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προκρίθηκε η ΑΕΚ στον τελικό της Ευρωλίγκα με νίκη επι της Μπένετον Τρεβίζο με 69-66.

Η ΑΕΚ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό της Ευρωλίγκα, αφού στον δεύτερο ημιτελικό του φάϊναλ φορ, που διεξάγεται στην Βαρκελόνη, επικράτησε της Μπενετόν Τρεβίζο με 69-66 Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τέλος, όμως η ''ελληνική ψυχή'' μίλησε για μία ακόμη φορά στα τελευταία λεπτά και έστειλε την ΑΕΚ στον αυριανό τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Κίντερ Μπολόνια, που νωρίτερα συνέτριψε την Παρτιζάν Βελιγραδίου με 83-61.

Τραυματισμοί οπαδών του δικέφαλου στην Ισπανία και βανδαλισμοί στην περιοχή του Συντάγματος.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν δύο φίλαθλοι της ΑΕΚ, οι οποίοι έπεσαν ``θύματα`` του ``υπερβάλλοντα`` και αδικαιολόγητου ζήλου, που επέδειξαν οι Ισπανοί αστυνομικοί, αμέσως μετά την λήξη του ημιτελικού με την Μπενετόν. Αναφερόμενος στα επεισόδια που συνέβησαν, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιάννης Γρανίτσας,εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την έντονη δυσαρέσκεια του. Την ίδια ώρα χιλιάδες φίλαθλοι της ΑΕΚ, ξεχύθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες αρκετών μεγάλων πόλεων της χώρας και πανηγύρισαν την ιστορική νίκη της ομάδας τους. Μικρής έκτασης επεισόδια σκίασαν τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ, από φιλάθλους που προέβησαν σε βανδαλισμούς στην περιοχή του Συντάγματος στην Αθήνα.

Θετικό ήταν το τελευταίο ``τέστ`` της εθνικής μας ομάδας των ελπίδων, ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Θετικό ήταν το τελευταίο ``τέστ`` της εθνικής μας ομάδας των ελπίδων, ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί τέλη Μαϊου στην Ρουμανία, αφού παρά το ότι αγωνίστηκε από το 30ο λεπτό με 10 παίκτες, επικράτησε με 2-0 της Σουηδίας, σε φιλικό αγώνα που έγινε στην πόλη Μπούρας,κοντά στο Γκέτεμποργκ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,84, γαλλικό φράγκο προς 52,49, λίρα Αγγλίας προς 529,58, ελβετικό φράγκο προς 211,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,78, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,74, τη λίρα Κύπρου προς 604,94 και την ECU προς 348,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές το απόγευμα στα βορειοανατολικά.Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχέδον αίθριος και μόνο στα νότια θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 22 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 24 και στα νησιά 12 με 23 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη,με ανέμους ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 12 με 23 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη 11 με 22 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 22 April 1998 - 7:00:11 UTC