Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/04/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κηδεύεται αύριο το απόγευμα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
- Ολος ο πολιτικός κόσμος εξήρε το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
- Το φθινόπωρο θα διατεθεί το τρίτο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ.
- Απορρίφθηκε η ιδέα τετραμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό.
- Δύο εμπρηστικοί μηχανισμοί στα γραφεία του ισραηλίτικου συμβουλίου.
- Σπείρα σκληρών κακοποιών εξάρθρωσε η Ασφάλεια Λακωνίας.
- Αστυνομικός σκηνοθέτησε... ληστεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κηδεύεται αύριο το απόγευμα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Με μια σεμνή τελετή, χωρίς επικηδείους και σε στενό οικογενειακό κύκλο, κηδεύεται αύριο το απόγευμα από τον ιερό ναό της Αγίας Φιλοθέης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος σύμφωνα με την επιθυμία του, θα ταφεί στον περίβολο του ομώνυμου ιδρύματος. Η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι επιθυμεί αντί για στεφάνια, τα χρήματα να διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος και ανέστειλε κάθε δραστηριότητα. Στην κηδεία θα παραστούν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ολος ο πολιτικός κόσμος εξήρε το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά και διεθνείς προσωπικότητες, εξήραν το έργο και την επίδραση του εκλιπόντος στη διαμόρφωση της σημερινής Ελλάδας, τονίζοντας παράλληλα την προσφορά του στη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στην εδραίωση του σύγχρονου δημοκρατικού πολιτεύματος, στην αναίμακτη μετάβαση από τη δικτακτορία στη Δημοκρατία και την ένταξη της Ελλάδος στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το φθινόπωρο θα διατεθεί το τρίτο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ.

Το φθινόπωρο θα διατεθεί τελικά μέσω Χρηματιστηρίου, το τρίτο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ, το οποίο θα κυμαίνεται γύρω στο 15% του μετοχικού κεφαλαίου του οργανισμού. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, στα μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέπει τη διάθεση πακέτου μετοχών του ΟΤΕ, πάνω από το 25% στο Χρηματιστήριο.

Απορρίφθηκε η ιδέα τετραμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό.

Αθήνα και Λευκωσία απέρριψαν την ιδέα τετραμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, εκτιμώντας ότι δεν βοηθάει στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Στην Αθήνα βρίσκεται ο αμερικανός συντονιστής για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Γιάννο Κρανιδιώτη, ενώ αύριο αναμένεται και ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, με στόχο τη χάραξη ενιαίας γραμμής ενόψει της επίσκεψης Χόλμπρουκ στην περιοχή.

Δύο εμπρηστικοί μηχανισμοί στα γραφεία του ισραηλίτικου συμβουλίου.

Η οργάνωση Διεθνής Αλληλεγγύη ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση δύο εμπρηστικών μηχανισμών, στα κεντρικά γραφεία του ισραηλίτικου συμβουλίου, στην πλατεία Βάθης, ανήμερα της επετείου του ολοκαυτώματος και από τους οποίους προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Η κυβέρνηση καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες είναι ξένες προς τα αισθήματα του λαού μας και βλάπτουν τη χώρα.

Σπείρα σκληρών κακοποιών εξάρθρωσε η Ασφάλεια Λακωνίας.

Σπείρα κακοποιών, που εικάζεται ότι έχει σχέσεις με την εταιρία δολοφόνων, εγκέφαλος της οποίας είναι ο καταζητούμενος δραπέτης Κώστας Χειρβατίδης, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Λακωνίας. Συνελήφθησαν οι αδελφοί Γιάννης και Γιώργος Πετρούλιας, 38 και 35 ετών αντίστοιχα, που καταζητούντο και για τη ληστεία στο Ταχυδρομείο Βάρδας Ηλείας και ο μαθητής Γιώργος Λάσκαρης, 18 ετών. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν όπλα, φυσίγγια και ναρκωτικά.

Αστυνομικός σκηνοθέτησε... ληστεία.

Με το ερώτημα της απόταξης παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο της αστυνομίας ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος, Νέας Σμύρνης, κ. Φιδάς. Κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε ληστεία για να καρπωθεί ποσό δεκάδων εκατομμυρίων δρχ σε συνάλλαγμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και τώρα ο μεγάλος τελικός κόντρα στην ισχυρότατη Κίντερ Μπολόνια! Η ΑΕΚ, η ομάδα του Ιωαννίδη, που ξέρει να μάχεται ακόμα και εκτός ορίων, εμπνευσμένη από την ιστορία της, θα τηρήσει την υποσχεσή της ώστε να φανεί συνεπής στο μεγάλο ραντεβού με την ιστορία της στη Βαρκελώνη. Ακριβώς πριν τριάντα χρόνια, στο Καλλιμάρμαρο, μία χούφτα παιδιά, χωρίς απολαβές εκατομμυρίων και σπόνσορες, απλώς, με το δικέφαλο στη φανέλα τους έστελναν στα ουράνια εκατομμύρια Ελληνες, με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης. Τώρα, που οι εποχές άλλαξαν και οι ομάδες αποτελούν πολυεθνικό ψηφιδωτό πολυεκατομμυριούχων ο Ιωαννίδης προσπαθεί να τους εμπνεύσει από το κατόρθωμα αυτών των παιδιών. Αλλωστε και ο ίδιος ο Ιωαννίδης ήταν ένας από τους θαυμαστές εκείνης της ομάδας. Από την πλευρά του, ο Ιταλός κόουτς Μεσίνα προσπαθεί να διώξει από τους παίχτες του το άγχος του φαβορί, ενώ δεν κρύβει αποτελεσματικά, τουλάχιστον, το φόβο του για την αξία της ελληνικής ομάδας, αλλά και του προπονητή της. Τον αγώνας, που θα αρχίσει στις 9,30 και θα μεταδοθεί από την ΕΤ1, θα διευθύνουν οι Μπετανκόρ και Ρεμς.

Ο Νίκος Μαχλάς βρίσκεται και τυπικά πλέον στην κορυφή των Ευρωπαίων σκόρερ, αφού χθες πέτυχε το τρίτο γκολ της Βίτεσε στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπρέντα για την 31η ημέρα του ολλανδικού πρωταθλήματος. Ετσι έφθασε τα 32 τέρματα όσα έχει και ο Ιταλός Μάρκο Νέγκρι της Ρέϊντζερς. Ο Μαχλάς είναι ουσιαστικά πρώτος στη σχετική κατάταξη, αφού έχει 64 βαθμούς, έναντι 48 του Νέγκρι και έτσι στο τέλος της σεζόν θα του απονεμηθεί το "χρυσό παπούτσι".

Οι πρωταθλήτριες μας της ιστιοπλοίας με σκάφη τύπου 470, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά, κέρδισαν τις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες της διεθνούς εβδομάδας που γίνεται στο Ιέρ της και έβαλαν πλώρη για το χρυσό μετάλλιο. Ετσι μετά από οκτώ ιστιοδρομίες πέρασαν στην πρώτη θέση της κατάταξης με 37 βαθμούς ποινής, μεταξύ 52 σκαφών.

Στους αγώνες της 22ης ημέρας γιά το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νότιος όμιλος: Μαρκό- Εργοτέλης 2-0, Παναιγιάλειος-ΕΑΡ 1-1, Αιγάλεω-Ναυπακτιακός 1-0, Κόρινθος- Ιάλυσος 1-4, Αγιος Νικόλαος-Κερατσίνι 3-0, Πάμισος -Αιολικός 0-0 και Κέρκυρα-Αγία Ελεούσα 1-1. Ρεπό ο Πύργος. Προηγείται ο Αγιος Νικόλαος με 43 βαθμούς σε 21 αγώνες, ενώ ακολουθούν με 39 βαθμούς ο Ιάλυσος (20 αγ), με 38 η Μαρκό (σε 21 αγ) και με 34 ο Κερατσίνι (21 αγ) και η ΕΑΡ (20 αγ). Βόρειος όμιλος:Πιερικός-Ποσειδώνας Μηχανιώνας 2-1, Αετός Σκύδρας - Πρέβεζα 1-1, Αγροτικός Αστέρας-Τύρναβος 3-0, Γιάννινα-Ορέστης Ορεστιάδας 3- 0, Ορφέας Αλεξ/λης-Ολυμπιακός Βόλου αναβλήθηκε, Νάουσα-Αρτα 5-0 και Απόλλων Λάρισας-Αμπελόκηποι 0-1. Ρεπό η Κοζάνη. Προηγείται ο Πιερικός με 41 βαθμούς (σε 21 αγ), έναντι 38 των Ιωαννίνων (20 αγ) και ακολουθούν με 31 ο Ολυμπιακός Βόλου (20 αγ), με 30 ο Αετός Σκύδρας (20 αγ).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,48 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,50, γαλλικό φράγκο προς 52,65, λίρα Αγγλίας προς 527,21, ελβετικό φράγκο προς 213,06, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,84, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,43, τη λίρα Κύπρου προς 602,91 και την ECU προς 350,07 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με νεφώσεις και βροχές ή και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στην υπόλοιπη χώρα βορειοανατολικοί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 21 και στα νησιά 12 με 20 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πιθανότητα βροχής, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 13 με 20 και 9 με 19 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 23 April 1998 - 18:00:12 UTC