Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/04/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αύριο η εκλογή του νέου προκαθήμενου της εκκλησίας της Ελλάδας.
- Σε συμφωνία κατέληξαν εργαζόμενοι και διοίκηση της Ολυμπιακής.
- Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του Νιγηριανού μικροπωλητή.
- Συνελήφθη ο ασυνείδητος οδηγός στα Ιωάννινα.
- Πολιτικό μνημόσυνο στη Βουλή για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
- Η Ελλάδα επιφυλάχθηκε για το πρωτόκολλο ανάμεσα σε Τουρκία και ΕΕ.
- Διέψευσε ο Δ.Ρέππας ότι θα επιβληθούν διόδια στην πρωτεύουσα.
- Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στη Δραπετσώνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αύριο η εκλογή του νέου προκαθήμενου της εκκλησίας της Ελλάδας.

Αρχίζουν αύριο το πρωί, κεκλεισμένων των θυρών, στη Μητρόπολη Αθηνών, οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προκαθήμενου της εκκλησίας της Ελλάδας, παρουσία του υπουργού Παιδείας, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 77 εν ενεργεία μητροπολίτες. Για την εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου στις δύο πρώτες ψηφοφορίες χρειάζεται το 50% συν 1 ψήφους, δηλαδή σύνολο 39, ενώ στην τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία.

Σε συμφωνία κατέληξαν εργαζόμενοι και διοίκηση της Ολυμπιακής.

Κανονικά θα εφαρμοσθεί το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Ολυμπιακής, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν εργαζόμενοι και διοίκηση της εταιρίας. Η διοίκηση διαβεβαίωσε ότι δεν θα συρρικνώσει το δίκτυο των δρομολογίων και ότι θα προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις, μόλις δώσει το πράσινο φώς το ΑΣΕΠ.Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει και θα εργασθούν για την εξυγίανσης της εταιρίας.

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του Νιγηριανού μικροπωλητή.

Συνελήφθη τελικά ο δράστης της δολοφονίας του 30χρονου Νιγηριανού πλανόδιου μικροπωλητή, στο Περιστέρι. Δράστης είναι ο Ευθύμιος Κυριόπουλος, 28 ετών, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, στις 3 Απριλίου, από τις φυλακές Βόλου και στο παρελθόν έχει καταδικαστεί πολλές φορές για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, πλαστογραφία, απόδραση, κλοπές και παράνομη οπλοφορία. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία ασκήθηκε και κατά των έξι νεαρών που ήταν παρόντες στη δολοφονία.

Συνελήφθη ο ασυνείδητος οδηγός στα Ιωάννινα.

Συνελήφθη ο ασυνείδητος οδηγός, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε τον 84χρονο Παναγιώτη Κάππα και τραυμάτισε την κόρη του Ευαγγελία, 47 χρόνων, στα Ιωάννινα και άφησε τα θυματά του αβοήθητα στην άσφαλτο. Δράστης είναι ο Αντώνης Ζώης 47 ετών, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε τίποτα γιατί οδηγούσε μεθυσμένος.

Πολιτικό μνημόσυνο στη Βουλή για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Την προσφορά και το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή τίμησε η Βουλή, σε πολιτικό μνημόσυνο παρουσία των πολιτικών αρχηγών. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα αλλά και το έργο του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος με την 60χρονη πολιτική του παρουσία σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας.

Η Ελλάδα επιφυλάχθηκε για το πρωτόκολλο ανάμεσα σε Τουρκία και ΕΕ.

Η Ελλάδα διατήρησε τις επιφυλάξεις της στο χρηματοοικονομικό πρωτόκολλο για την Τουρκία, καθώς η Αγκυρα δεν έχει κάνει κανένα βήμα προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Στη διάρκεια του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατέθεσε δύο μνημόνια που αφορούν στην κλιμάκωση της προκλητικότητας της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας. Παράλληλα, αποσυνέδεσε την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ με άλλα θέματα.

Διέψευσε ο Δ.Ρέππας ότι θα επιβληθούν διόδια στην πρωτεύουσα.

Διέψευσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, θα επιβληθούν διόδια στην πρωτεύουσα. Είναι αστείο και να το συζητάμε, τόνισε χαρκατηριστικά ο κ. Ρέππας. Την πληροφορία διέψευσαν κατηγορηματικά και οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ και μεταφορών κύριοι Λαλιώτης και Μαντέλης.

Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στη Δραπετσώνα.

Ληστεία σημειώθηκε στο σούπερ μάρκετ "Καλλονή" στη Δραπετσώνα. Οι δράστες ήταν δύο, οι οποίοι κρατώντας όπλα χτύπησαν στο πρόσωπο την ταμία του σούπερ μάρκετ και αφού άρπαξαν από τα ταμεία περίπου 700.000 δρχ προσπάθησαν να διαφύγουν. Ομως τους κυνήγησαν υπάλληλοι, πελάτες και περαστικοί και κατάφεραν να συλλάβουν τον ένα από τους δύο δράστες που είναι ο Μανόλης Πρέκας, 36 χρόνων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την ήττα γνώρισε ο φιλόδοξος Παναθηναϊκός από το Ηράκλειο με 73-63 (ημίχρονο 35-28) στον 2ο αγώνα του β'γύρου των πλέι οφ, του πρωταθλήματος της Α1. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, το πολύ καλό Ηράκλειο ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες, καθώς ο μέτριος και μερικές φορές αδιάφορος Παναθηναϊκός είχε κερδίσει τον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ. Ετσι, οι δύο ομάδες "θα λύσουν τις διαφορές τους" σε τρίτο αγώνα που θα γίνει στην Αθήνα την Τετάρτη.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου, την Τετάρτη στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Ο κ. Στεφανόπουλος μετά τη λήξη του αγώνα θα απονείμει στη νικήτρια ομάδα το κύπελλο.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι δύο φιναλίστ του τελικού, αντιμετωπίζουν τον αγώνα με αισιοδοξία, καθώς πιστεύουν ότι θα γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές. Ο προπονητής των πρασίνων υποστηρίζει ότι η ομάδα του είναι ανώτερη και πιστεύει ότι θα κατακτήσει το τρόπαιο, χωρίς όμως να υποτιμά τον Πανιώνιο, για τον οποίο είπε ότι θα παίξει χωρίς άγχος, αφού ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα λάβει μέρος στο κύπελλο Κυπελλούχων. Από την πλευρά τους οι κυανέρυθροι, πιστεύουν ότι οι παίχτες του Παναθηναϊκού θα έχουν το πρόβλημα, αφού θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Πουρσαϊτίδη είναι ο Ολυμπιακός, καθώς ο σύλλογος επισημοποίησε σήμερα το ενδιαφέρον του. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Βέροια για να παραχωρήσει τον 22χρονο μεσοεπιθετικό, ζητά 200 εκατομμύρια δρχ και έμψυχα ανταλλάγματα. Στο μεταξύ, ο Μπάγιεβιτς γύρισε από το Βέλγιο, όπου βρίσκοταν για αναζήτηση αξιόλογων παιχτών ενόψει της επόμενης περιόδου. Ο ερυθρόλευκος προπονητής δεν είπε κάτι συγκεκριμένο και τόνισε πως έχει να δει και άλλους παίχτες.

Το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε η ομάδα βόλεϊ της Ορεστιάδας, η οποία στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος που έγινε στην ακριτική πόλη, επικράτησε με 3-0 του Ολυμπιακού. Τα σετ: 15-1, 15-10, 15-2. Ο δεύτερος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στο κλειστό γυμναστήριο της Γλυφάδας.

Οι Λύκοι διατήρησαν τις ελπίδες τους για παραμονή στην Β` εθνική κατηγορία μετά το νικηφόρο 2-0 επί της Δόξας Βύρωνα, στον αγώνα που έγινε στο γήπεδο του Καλοχωρίου και με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 28ης ημέρας της διοργάνωσης.

Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Παναιτωλικού υπέβαλε ο Ραβούσης. Ο Μακεδόνας τεχνικός σε δηλώσεις που έκανε μετά την ανακοίνωση της απόφασής του, επεσήμανε ότι αφού η ομάδα έχασε την άνοδο δεν έχει πια θέση στον σύλλογο. "Εχω και εγώ ευθύνες που η ομάδα έχασε την άνοδο. Η θέση μου δεν είναι εδώ μετά την εξέλιξη αυτή", τόνισε ο Ραβούσης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,17 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 178,33, γαλλικό φράγκο προς 53,26, λίρα Αγγλίας προς 534,60, ελβετικό φράγκο προς 214,51, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,97, τη λίρα Κύπρου προς 606,48 και την ECU προς 352,61 δραχμές.

"Ελεύθερη" πτώση σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει κατά 7, 00% και έκλεισε στις 2300,71 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 90,5 δισ. δρχ. Σημαντική υποχώρηση παρουσίασε σήμερα η ισοτιμία της δραχμής ενώ στο fixing παρατηρήθηκαν εκροές ύψους 80 εκατ. μάρκων.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, αλλά βαθμιαία στα δυτικά θ'αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα βρέξει. Τη νύχτα τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν ανατολικότερα, ενώ στα δυτικά θα σημειωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και στα ανατολικά ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 26 και στη νησιωτική χώρα 12 με 23 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 10 με 24 και 8 με 22 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 27 April 1998 - 18:32:55 UTC