Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκλέγεται σήμερα ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.
- Νευρικότητα στη χρηματαγορά.
- Διαβεβαιώσεις Παπαντωνίου για εκπλήρωση των στόχων του Μάαστριχτ.
- Τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος ελληνικών νησιών.
- Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι ιπτάμενοι της Ο.Α.
- Συζήτηση για την κοινωνική πολιτική σήμερα στη Βουλή.
- Προειδοποίηση της ΟΤΟΕ προς την κυβέρνηση για Ιονική και Εμπορική.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παπάγο με 72-59 και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής.
- Πανικό προκάλεσε στην ΕΠΟ η έκθεση της επιτροπής πολεοδομίας της νομαρχίας Πειραιά, η οποία κρίνει ακατάλληλο το στάδιο Καραϊσκάκη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκλέγεται σήμερα ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Κεκλεισμένων των θυρών στην ιερά Μητρόπολη Αθηνών παρουσία του υπουργού Παιδείας, Γεράσιμου Αρσένη, εκλέγουν σήμερα οι 77 ιεράρχες της Εκκλησίας το νέο Αρχιεπίσκοπο. Απο νωρίς το πρωί έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων επι της οδού Μητροπόλεως απο την πλατεία Συντάγματος μέχρι την οδό Αιόλου. Για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου στις δύο πρώτες ψηφοφορίες χρειάζεται το 50% συν 1 ψήφους, δηλαδή σύνολο 39, ενώ στην τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία.

Νευρικότητα στη χρηματαγορά.

Κατηγορηματικά διέψευσε η κυβέρνηση τις πληροφορίες περί νέας υποτίμησης της δραχμής. Στις δυο τελευταίες του συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε συνολική πτώση 12%. Χρηματιστηριακοί κύκλοι αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στην καθυστέρηση των εξαγγελιών από την κυβέρνηση για ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και στην αβεβαιότητα για το ποιες χώρες θα συμμετάσχουν στο ευρώ, ενόψει της κρίσιμης συνάντησης κορυφής της ΕΕ το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες.

Διαβεβαιώσεις Παπαντωνίου για εκπλήρωση των στόχων του Μάαστριχτ.

Η Ελλάδα στα τέλη του 1999 θα εκπληρώνει όλα τα κριτήρια της Συνθήκης του Μάαστριχτ εξασφαλίζοντας έτσι την είσοδό της στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση την 1/1/2001, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, μιλώντας χθές στην ετήσια υπουργική σύνοδο του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι. Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε οτι η ελληνική κυβέρνηση προωθεί ένα πρόγραμμα διαρθρωτικών προσαρμογών μέσα από διαδικασίες διαλόγου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την μερική απασχόληση στο δημόσιο.

Τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος ελληνικών νησιών.

Νέες τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας. Οπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Πάγκαλος, στο χθεσινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, η Αγκυρα αμφισβήτησε αυτή τη φορά την ελληνικότητα 4 κατοικημένων νησιών. Των Φούρνων, του Αγαθονήσι, του Φαρμακονήσι και της Ψέριμου. Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων η Ελλάδα διατήρησε τις επιφυλάξεις της στο χρηματοοικονομικό πρωτόκολλο για την Τουρκία, καθώς η Αγκυρα δεν έχει κάνει κανένα βήμα προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι ιπτάμενοι της Ο.Α.

Μετά απο συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση της Ολυμπιακής οι ιπτάμενοι χειριστές ανέστειλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που είχαν προγραμματίσει για αυτή την εβδομάδα. Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής τους διαβεβαίωσε οτι δεν πρόκειται να συρρικνωθεί το δίκτυο των δρομολογίων. Επίσης, δήλωσε οτι οι προσλήψεις προσωπικού θα αρχίσουν αμέσως μόλις δοθεί η σχετική εντολή από το ΑΣΕΠ.

Συζήτηση για την κοινωνική πολιτική σήμερα στη Βουλή.

Προ ημερησίας διατάξεως σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την κοινωνική πολιτική θα διεξαχθεί σήμερα στη Βουλή, ύστερα απο αίτημα του ΣΥΝ. Αύριο το πρωί συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπου αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του πρωθυπουργού, ενω το απόγευμα αρχίζει στην ολομέλεια η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Προειδοποίηση της ΟΤΟΕ προς την κυβέρνηση για Ιονική και Εμπορική.

Με ανοιχτή ρήξη απείλησε την κυβέρνηση η ΟΤΟΕ, αν επιμείνει στην πώληση της Ιονικής ή και της Εμπορικής Τράπεζας. Παράλληλα, κήρυξε στις δύο αυτές τράπεζες 24ωρη πανελλαδική απεργία μεθαύριο Πέμπτη. Επίσης, εξουσιοδότησε το προεδρείο της για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλες τις Τράπεζες αν διαπιστωθεί ότι η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στο στόχο της ιδιωτικοποίησης της Ιονικής. Σήμερα θα συνεδριάσει για το θέμα αυτό το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παπάγο με 72-59 και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Ολύμπιο γυμναστήριο τον Παπάγου με 72-59 και προκρίθηκε στους ημιτελικούς των πλέι-οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί και τρίτο ματς για να κάμψει την αντίσταση του Ηρακλείου. Οι Κρητικοί νίκησαν στο Λίντο τους ``πράσινους`` με 73-63 και ισοφάρισαν σε 1-1 τις νίκες. Ετσι, οι δύο ομάδες θα λύσουν τις ``διαφορές`` τους στον τρίτο και τελευταίο αγώνα που θα γίνει την Τετάρτη στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Πανικό προκάλεσε στην ΕΠΟ η έκθεση της επιτροπής πολεοδομίας της νομαρχίας Πειραιά, η οποία κρίνει ακατάλληλο το στάδιο Καραϊσκάκη.

Πανικό προκάλεσε στην ΕΠΟ η έκθεση της επιτροπής πολεοδομίας της νομαρχίας Πειραιά, η οποία γιά 11 λόγους κρίνει ακατάλληλο το στάδιο Καραϊσκάκη γιά την ``τέλεση ποδοσφαιρικών αγώνων παρουσία φιλάθλων``. Η εξέλιξη αυτή, που θέτει εν αμφιβόλω την τέλεση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο, είχε σαν αποτέλεσμα την διεξαγωγή έκτακτης σύσκεψης, που έγινε στη νομαρχία Πειραιά. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει και νέα πραγματογνωμοσύνη σήμερα στο στάδιο Καραϊσκάκη, παρουσία εκπροσώπων της ΕΠΟ καθώς και οι εργασίες εκείνες που θα πείσουν τους πολεοδόμους ότι το στάδιο είναι ασφαλές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,17 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 178,33, γαλλικό φράγκο προς 53,26, λίρα Αγγλίας προς 534,60, ελβετικό φράγκο προς 214,51, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,97, τη λίρα Κύπρου προς 606,48 και την ECU προς 352,61 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα αρχικά προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει στα δυτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και απο το απόγευμα τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 26 και στη νησιωτική χώρα 12 με 23 βαθμούς.Αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 24 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 8 με 22 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 28 April 1998 - 7:00:11 UTC