Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/04/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο Χριστόδουλος εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.
- Διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση για υποτίμηση της δραχμής.
- Η Ελλάδα ενημέρωσε την ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα.
- Στον ανακριτή αύριο ο Κυριόπουλος, για το φόνο του Νιγηριανού.
- Το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Καραμανλή πλέκει ο Αμερικανός πρόεδρος.
- Τα εσωκομματικά θα κυριαρχήσουν στην αυριανή ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
- Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι συνομιλίες για την Ολυμπιακή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο Χριστόδουλος εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Χριστόδουλος εξελέγη από την ιεραρχία νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Στην τρίτη ψηφοφορία, στην οποία πήραν μέρος 76 Μητροπολίτες, ο κ. Χριστόδουλος συγκέντρωσε 49 ψήφους. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος διαβεβαίωσε ότι θα αναλώσει όλες τις δυνάμεις του για το συμφέρον της Εκκλησίας και τόνισε την ανάγκη ενός ανοίγματος της Εκκλησίας προς το λαό. Συγχαρητήρια και ευχές για επιτυχία στο έργο του, απηύθυναν στο νέο Αρχιεπίσκοπο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση για υποτίμηση της δραχμής.

Κατηγορηματικά διέψευσε η κυβέρνηση τη συνεχιζόμενη φημολογία περί υποτίμησης της δραχμής, κάνοντας λόγο για πληροφορίες εκ του πονηρού. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ο οποίος υπέβαλε την εκθεσή του για τη νομισματική πολιτική. Ο κ.Παπαδήμος απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής της ισοτιμίας της δραχμής και εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός στο τέλος του 1999, θα πέσει κάτω από το 2%. Στο Χρηματιστήριο σημειώθηκε αναστροφή του αρνητικού κλίματος και ο γενικός δείκτης αυξήθηκε κατά 6,31%.

Η Ελλάδα ενημέρωσε την ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα.

Συνταρακτικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους Ευρωπαίους εταίρους μας, μετά την αμφισβήτηση από την Αγκυρα, τεσσάρων κατοικημένων νησιών του Αιγαίου. Την ίδια ώρα, η Τουρκία φαίνεται να έχει περιέλθει για άλλη μια φορά σε δυσχερή θέση και είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Ισμαήλ Τζεμ, ματαίωσε τη συμμετοχή του στην υπουργική σύνοδο της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης, στη Ρόδο,στο περιθώριο της οποίας θα είχε συνάντηση με τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Στον ανακριτή αύριο ο Κυριόπουλος, για το φόνο του Νιγηριανού.

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί αύριο ο 28χρονος Ευθύμιος Κυριόπουλος, που κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 30χρονου Νιγηριανού μικροπωλητή, στο Περιστέρι.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη, τόνισε ότι η κυβέρνηση θεωρεί το ρατσισμό μεγάλο πρόβλημα και πληγή και έκανε λόγο για αποκρουστικά φαινόμενα που πρέπει να εκλείψουν.

Το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Καραμανλή πλέκει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Καραμανλή πλέκει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, σε συλλυπητήρια επιστολή του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο. Ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζει ιδιαίτερα το ρόλο του στην επάνοδο της δημοκρατίας στην Ελλάδα, την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην εθνική συμφιλίωση.

Τα εσωκομματικά θα κυριαρχήσουν στην αυριανή ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Τα εσωκομματικά αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσουν από κοινού η κυβερνητική επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία του κυβερνώντος κόμματος. Στις παρεμβάσεις του ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καυτηριάσει τη στάση της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, θα τονίσει ότι τα φαινόμενα αυτά πλήττουν την εικόνα της κυβέρνησης και του κόμματος και θα καλέσει όλα τα στελέχη να βοηθήσουν στην προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι συνομιλίες για την Ολυμπιακή.

Σε καλό δρόμο φαίνεται να βρίσκονται οι συνομιλίες μεταξύ διοίκησης και πιλότων της Ολυμπιακής και όλα δείχνουν ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε μια συνολική συμφωνία και θα επανέλθει η εργασιακή ειρήνη στον εθνικό μας αερομεταφορέα. Οι πιλότοι φέρονται διετεθειμένοι να εργάζονται και στα ρεπό τους, εφόσον ικανοποιηθούν ορισμένα αιτήματα του κλάδου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το "εισιτήριο" για την τετράδα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικης κατηγορίας, πήρε απόψε ο Ολυμπιακός. Το συγκρότημα του Ιβκοβιτς επικράτησε με 77-66 του Απόλλωνα στην Πάτρα και έφτασε τις δύο νίκες στους μεταξύ τους αγώνες στη δεύτερη αυτή φάση των πλέι (α` ματς 91-58). Οι ερυθρόλευκοι, που προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 43-42, στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θ` αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τον ΠΑΟΚ.

Μετά την παρουσίαση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Πατρίκιου Κομνηνού, ο οποίος είναι απ'τους ιδρυτές του συνδέσμου φιλάθλων του συλλόγου στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος Λάκης Νικολάου συνεχίζει να ψάχνει το νέο προπονητή της ομάδας. Ηδη, ο γνωστός Ιταλός προπονητής Μοντόνικο, που είναι στη λίστα του Νικολάου, κλείνει μάλλον στην Τορίνο, ενώ άγνωστο είναι που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους προπονητές. Πάντως, για τους γνωρίζοντες τα ευρωπαϊκά πράγματα στο ποδόσφαιρο, ίσως την καλύτερη λύση αποτελεί ο 59χρονος Ιταλός Κάρλο Ματσόνε, ένας από τους σπουδαίους προπονητές της χώρας του, με μεγάλη πείρα και τεράστιες γνώσεις στις τακτικές και τα ποδοσφαιρικά συστήματα.

Προσφορά μαμούθ έκανε η διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ στον νεαρό άσο της Στογιάκοβιτς, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, του προτείνεται για τρία χρόνια συμβόλαιο συνεργασίας το εκπληκτικό ποσό του 1,5 δισεκατομμυρίου δρχ! Ο δικέφαλος της Θεσσαλονίκης, θέλει οπωσδήποτε να κρατήσει τον Στογιάκοβιτς, ο οποίος έχει μεγάλες προσφορές από την Ιταλία, ενώ υπάρχει πάντα το ΝΒΑ, που τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες.

Παίχτης του Ολυμπιακού πρέπει να θεωρείται ο νεαρός Πουρσαϊτίδης, καθώς σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ Βέροιας και Ολυμπιακού. Μάλιστα, εντός των ημερών αναμένεται να κλείσει και ο νεαρός Λάκης του Πανηλειακού. Ο πρόεδρος του Πανηλειακού υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνία κυρίων ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ η μεταγραφή αναμένεται να φτάσε τα 200 εκατ. δρχ.

Στο Στάδιο Καραϊσκάκη θα γίνει τελικά ο τελικός ποδοσφαίρου του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Πανιώνιο και Παναθηναϊκό. Σήμερα στο φαληρικό στάδιο έγιναν κάποια βελτιωτικά έργα και μετά την τυπική έγκριση από τη Νομαρχία Πειραιά θεωρείται σίγουρο ότι η σέντρα για το μεγάλο αγώνα θα γίνει κανονικά στις 8,30 αύριο το βράδυ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,74 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 178,64, γαλλικό φράγκο προς 53,34, λίρα Αγγλίας προς 533,93, ελβετικό φράγκο προς 215,25, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,70, τη λίρα Κύπρου προς 610,01 και την ECU προς 353,72 δραχμές.

Ραγδαία αλλαγή σκηνικού σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά τη μεγάλη υποχώρηση των δυο προηγούμενων συνεδριάσεων στη διάρκεια των οποίων οι τιμές των μετοχών είχαν υποχωρήσει πάνω απο 12%. Εντονες ήταν οι διακυμάνσεις στη σημερινή συνεδρίαση και παρά την αρχική κάθετη πτώση που ξεπερνούσε το 4%, το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στη συνέχεια οδηγησε το γενικό δείκτη τιμών σε εκρηκτική άνοδο 6,31% και στις 2445,80 μονάδες. Εκροές 700 εκατ. μάρκων σημειώθηκε στο fixing της δραχμής σήμερα ενώ η δραχμή σημείωσε υποχώρηση κατά 0,32% σε σχέση με το ECU, 0,17% σε σχέση με το μάρκο και 0,23% ως προς το δολάριο. Τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά σημείωσαν ελαφρά άνοδο.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 10 με 19 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 22 και στο Αιγαίο 15 με 23 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με βροχή και πιθανόν καταιγίδα, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 15 με 21 θα έχει η Αθήνα. Συννεφιά με βροχή κατά περιόδους, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 14 με 19 θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 28 April 1998 - 18:00:12 UTC