Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/04/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τέρμα στα σενάρια περί νέας υποτίμησης της δραχμής.
- Το μεθεπόμενο Σάββατο θα γίνει η ενθρόνιση του Χριστόδουλου.
- Σκάνδαλο με συντάξεις του δημοσίου.
- Αγωνία για τα 5,9 Ρίχτερ νοτίως της Καλαμάτας.
- Στον εισαγγελέα Ιωαννίνων οδηγήθηκε η σύγχρονη Μήδεια.
- Οδηγός ταξί εξωθούσε στην πορνεία 14χρονη Αλβανίδα.
- Αιματηρή συμπλοκή Αλβανών με ένα νεκρό στον Αυλώνα.
- Η Ρένα Βλαχοπούλου στο "Υγεία".
- Πέθανε ο Αρχέλαος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τέρμα στα σενάρια περί νέας υποτίμησης της δραχμής.

Τέρμα στα σενάρια περί νέας υποτίμησης της δραχμής και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, έθεσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Σημίτης επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2000 και απέδωσε σε κερδοσκοπικούς κύκλους τη φημολογία για νέα υποτίμηση της δραχμής. Παράλληλα εμφανίσθηκε αποφασισμένος να εφαρμόσει την πολιτική της κυβέρνησης χωρίς να υποκύψει σε εκβιασμούς και συντεχνίες, ενώ διαβεβαίωσε την εσωκομματική αντιπολίτευση ότι δεν κινδυνεύει ο κεντρικός ιδεολογικός πυρήνας του ΠΑΣΟΚ.

Το μεθεπόμενο Σάββατο θα γίνει η ενθρόνιση του Χριστόδουλου.

Το μεθεπόμενο Σάββατο θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ενώ αυτό το Σάββατο θα μεταβεί στο Βόλο, έδρα της Μητρόπολής του. Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την αρχιεπισκοπή Αθηνών και είχε συνεργασία για τα τρέχοντα προβλήματα της Εκκλησίας. Δήλωσε ότι διακατέχεται από αισθήματα χαράς και λύπης. Χαρά για το γεγονός ότι οι ιεράρχες τον τίμησαν στο ύπατο αξίωμα της Εκκλησίας και λύπη γιατί αποχωρίζεται το ποίμνιό του στο Βόλο, το οποίο υπηρέτησε επί 24 χρόνια.

Σκάνδαλο με συντάξεις του δημοσίου.

Σκάνδαλο με τις συντάξεις του δημοσίου εντόπισε το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έδωσε εντολή να περάσουν από μικροσκόπιο όλες οι συντάξεις. Μετά τη διπίστωση ότι ορισμένοι έπαιρναν δύο και τρείς συντάξεις, η έρευνα θα επεκταθεί σε όλο το δημόσιο τομέα. Εκτιμάται ότι τα φαινόμενα αυτά θα αντιμετωπισθούν με την πληρωμή των συντάξεων μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Για το λόγο αυτό, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να απαντήσουν μέχρι τις 18 Μαϊου, σε ποιά τράπεζα επιθυμούν να καταβάλλεται η συνταξή τους.

Αγωνία για τα 5,9 Ρίχτερ νοτίως της Καλαμάτας.

Αργοπορημένο μετασεισμό, του μεγάλου σεισμού των 6,4 ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 13 του περασμένου Οκτωβρίου, χαρακτηρίζουν οι σεισμολόγοι την ισχυρή σεισμική δόνηση, 5,9 ρίχτερ, που καταγράφηκε με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο 120 χιλιόμετρα νοτίως της Καλαμάτας. Από τη δόνηση δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Στον εισαγγελέα Ιωαννίνων οδηγήθηκε η σύγχρονη Μήδεια.

Στον εισαγγελέα Ιωαννίνων οδηγήθηκε η 27χρονη σύγχρονη Μήδεια, Ευαγγελία Βλαχιώτη, η οποία ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το μόλις 19 μηνών βρέφος της, επειδή την εκνεύρισε το κλάμα του. Οπως είπε στην ανάκριση, μετά την πράξη της έπλυνε τα αίματα από το σώμα του παιδιού, το τοποθέτησε στην κούνια του νεκρό και αδιάφορη περίμενε τον άνδρα της να γυρίσει από τη δουλειά του.

Οδηγός ταξί εξωθούσε στην πορνεία 14χρονη Αλβανίδα.

Συνελήφθη από την αστυνομία οδηγός ταξί από τη Βέροια ο οποίος εξωθούσε στην πορνεία 14χρονη Αλβανίδα. Πρόκειται για τον 58χρονο Δημήτρη Κεζερίδη, ο οποίος υποχρέωνε το 14χρονο κορίτσι να κρατάει συντροφιά σε ηλικιωμένα άτομα, αντί αμοιβής, που έπαιρνε ο ίδιος.

Αιματηρή συμπλοκή Αλβανών με ένα νεκρό στον Αυλώνα.

Αιματηρή συμπλοκή με ένα νεκρό και ένα τραυματία, μεταξύ Αλβανών, σημειώθηκε σε αγροικία, στην περιοχή του Αυλώνα με κίνητρο τη ληστεία. Οι δράστες πήραν 75.000 και εξαφανίσθηκαν. Στο μεταξύ δύο ληστείες τραπεζών σημειώθηκαν σε Αθήνα και Βέροια, με στόχους την Αγροτική και την Κτηματική, απ'όπου οι δράστες πήραν 3 και 2 εκατ. δραχμές αντίστοιχα και εξαφανίσθηκαν. Ληστείες όμως σημειώθηκαν σε βάρος ενός 90χρονου και μιας 14χρονης Αλβανίδας, στον Κολωνό.

Η Ρένα Βλαχοπούλου στο "Υγεία".

Η Ρένα Βλαχοπούλου, η βασίλισσα της κωμωδίας, θορύβησε σήμερα τους πολυπληθείς φίλους της με την ξαφνική εισαγωγή της στο νοσοκομείο "Υγεία", όπου υπεβλήθη σε εγχείρηση στα πόδια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του "Υγεία", και όπως έγινε γνωστό από το οικογενειακό της περιβάλλον, δεν υπάρχει τίποτε σοβαρό και δεν επιθυμούν να δοθεί δημοσιότητα.

Πέθανε ο Αρχέλαος.

Ο Αρχέλαος, ο σκιτσογράφος που με το πενάκι του σκόρπισε το γέλιο τα τελευταία εξήντα χρόνια δεν είναι πια μαζί μας. Πέθανε από ανακοπή τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Ιπποκράτειο, σε ηλικία 77 χρόνων. Ο Αρχέλαος Αντώναρος, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1921 και δημοσίευσε το πρώτο του σκίτσο ως μαθητής γυμνασίου. Δούλεψε σε εφημερίδες και περιοδικά για 60 χρόνια, ενώ υπήρξε και πρόεδρος της Ενωσης Γελοιογράφων Ελλάδος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, αφού στον τρίτο αγώνα για τον δεύτερο γύρο των πλέι οφ που έγινε στο ΟΑΚΑ, επικράτησε με 74-52 του Ηρακλείου. Οι ''πράσινοι'' που στον επόμενο γύρο θ` αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας την ΑΕΚ, στον πρώτο αγώνα είχαν νικήσει με 85-56 τους Κρητικούς, οι οποίοι είχαν ... ισοφαρίσει σε 1-1 με το 73-63 του Λίντο.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναμένεται να δώσουν μάχη για την υπογραφή του Κορωνιού, που φεύγει το καλοκαίρι από το Περιστέρι, προκειμένου να αναζητήσει κάπου αλλού την τύχη του. Ηδη, οι δύο μεγάλες ομάδες έκαναν κρούση στον διεθνή γκαρντ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, προσφέροντας 300-350 εκατομμύρια δρχ για συνεργασία ενός χρόνου.

Αναβολή πήρε τελικά στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η ''μάχη'' μεταξύ της σημερινής διοίκησης της ΕΠΑΕ και πέντε ΠΑΕ (Αθηναϊκός, Ηρακλής, Παναχαϊκή, Πανιώνιος και Ιωνικός) απο τη μία πλευρά και του ''μετώπου'' των 12 ΠΑΕ απο την άλλη, οι οποίες έγιναν στη συνέχεια 11, αφού διαχώρησε τη θέση της η Καλαμάτα. Το Πρωτοδικείο ανέβαλε γιά τις 6 Μαϊου την εκδίκαση της προσφυγής των 11 ΠΑΕ κατά της διοίκησης της ΕΠΑΕ μετά από σχετικό αίτημα του δικηγόρου της Καλαμάτας.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Παίδων αναδείχθηκε χθες ισόπαλη 0-0 με την αντίστοιχη της Δανίας, στο δεύτερο αγώνα της για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Σκωτία. Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει την ελληνική ομάδα πολύ κοντά στους ''8'' αφού με ισοπαλία στον αυριανό αγώνα με την αντίστοιχη της Σουηδίας, θα προκριθεί στα προημιτελικά.

Θετικά για την χώρα μας ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αρσης Βαρών ανδρών και γυναικών στην πόλη Ριέζα (κοντά στη Δρέσδη) της Γερμανίας, αφού η Αννα Στρούμπου κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία των 53 κιλών. Η Στρούμπου ήταν τρίτη στο ζετέ με 87.5 κιλά και στο σύνολο με 157.5 κιλά, ενώ πήρε την τέταρτη θέση στο αρασέ με 70 κιλά, αφού σήκωσε τα ίδια κιλά με την αθλήτρια που πήρε το μετάλλιο, αλλά ήταν βαρύτερη κατά 200 γραμμάρια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 321,45 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 178,64, γαλλικό φράγκο προς 53,61, λίρα Αγγλίας προς 536,12, ελβετικό φράγκο προς 215,04, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,07, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,83, τη λίρα Κύπρου προς 610,64 και την ECU προς 353,14 δραχμές.

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επεκράτησαν και στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με κύριο χαρακτηριστικό για μία ακόμη συνεδρίαση τις έντονες διακυμάνσεις του γενικού δείκτη, ο οποίος έκλεισε στις 2511,56 μονάδες με άνοδο 2,69%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 222,3 δισ. δρχ. εκ των οποίων περίπου τα 130 δισ. αφορούν τη μεταβίβαση του 3% των μετοχών του ΟΤΕ σε μεγάλους επενδυτές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα ανατολικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 7 με 21 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 24 και στο Αιγαίο 12 με 22 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα, με θερμοκρασία από 10 μέχρι 22 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές το απόγευμα στα γύρω ορεινά και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 9 μέχρι 21 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 29 April 1998 - 18:00:13 UTC