Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ικανοποιημένη η κυβέρνηση με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.
- Αποτεφρώθηκαν τρείς αγροικίες και καλλιέργειες στην Ικαρία.
- Αναγνώριση του ψευδοκράτους απαιτεί ο Ντενκτάς.
- Κοινοβουλευτική συνέλευση της ΔΕΕ στην Ισπανία.
- Η Εκκλησία υπέρ της ουσιαστικής ενότητας των λαών της Ευρώπης.
- Επικυρώνεται η συμφωνία Ολυμπιακής - πιλότων.
- Η Αθήνα χωρίς ταξί το απόγευμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ενα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε ο Ολυμπιακός νικώντας τον Πανιώνιο με 2-1.
- Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ με 67-57,στον πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση των πλέι-οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ικανοποιημένη η κυβέρνηση με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε απο τις Βρυξέλλες την απόλυτη ικανοποίησή του τόσο για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το Ευρώ, όσο και για την ελληνική επιτυχία, σχετικά με την είσοδο της χώρας μας στην ΟΝΕ. Τόνισε ότι δεν θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα, αλλά πιστή εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής, αναφορικά με την προώθηση της εξυγίανσης, της μετοχοποίησης και της αποκρατικοποίησης ορισμένων επιχειρήσεων. Η υιοθέτηση του ευρώ απο τη χώρα μας θα την εντάξει σε μια ευρύτερη αγορά, ενω θα δημιουργηθούν συνθήκες για σταθερότητα και ανάπτυξη.

Αποτεφρώθηκαν τρείς αγροικίες και καλλιέργειες στην Ικαρία.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 8 το πρωί η πυρκαγιά, που έχει ξεσπάσει από τις 4 χθες το απόγευμα στον Αγιο Πολύκαρπο Ικαρίας έχοντας αποτεφρώσει τρεις αγροικίες, μιά αποθήκη και εκτάσεις με καλλιέργειες. Στη διάρκεια της νύχτας δασοπυροσβέστες, πυροσβέστες και κάτοικοι δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες γιά να περιορίσουν τα δυό μέτωπα της φωτιάς, που απείλησαν τους παραθαλάσσιους οικισμούς Γαλισκαρίου και Αρμενιστή. Οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν χθες σε δυό δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα να ρίξουν νερό.

Αναγνώριση του ψευδοκράτους απαιτεί ο Ντενκτάς.

Απέτυχε ο Αμερικανός απεσταλμένος στην Κύπρο, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, να βρει τρόπο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, καθώς η τουρκοκυπριακή πλευρά επέμεινε ότι πριν από την επανάληψη των συνομιλιών θα πρέπει να αναγνωρισθεί η κυριαρχία της στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Ο Ντενκτάς αξίωσε επίσης να παγώσει η διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και να αρθεί το οικονομικό εμπάργκο, που έχει επιβληθεί στο ψευδοκράτος. Ο κ. Χόλμπρουκ θα παραχωρήσει συνέντευξη, ζητώντας απο τις δυο πλευρές αποφασιστικότητα για εξεύρεση λύσης.

Κοινοβουλευτική συνέλευση της ΔΕΕ στην Ισπανία.

Πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Μαδρίτη η Κοινοβουλευτική Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης, στην οποία θα παραστεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο υπουργός Αμυνας θα έχει επαφές με τον Ισπανό ομόλογό του Εντουάρντο Σέρα, ενω θα επισκεφθεί ισπανικές αμυντικές βιομηχανίες.

Η Εκκλησία υπέρ της ουσιαστικής ενότητας των λαών της Ευρώπης.

Ηγετικός ειναι ο ρόλος της Ορθοδοξίας στην Ευρώπη και το ρόλο αυτό καλείται να παίξει κυρίως η εκκλησία μας στα πλαίσια των νέων δεδομένων για την ουσιαστική ενότητα των λαών της Ευρώπης. Αυτό δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, κατά τη διάρκεια γεύματος χθες στο Βόλο, προσθέτοντας οτι κάθε προσπάθεια η οποία αποσκοπει στον διαχωρισμό του στοιχείου της Ορθοδοξίας απο τη ζωή του Εθνους, αποτελεί πλήγμα κατά της εθνικής ενότητας και συνοχής και σαν τέτοιο είναι αποδοκιμαστέο.

Επικυρώνεται η συμφωνία Ολυμπιακής - πιλότων.

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, το οποίο αναμένεται να επικυρώσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του προέδρου της εταιρίας και των εκπροσώπων των πιλότων. Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη, μέλη του δεν ενέκριναν αυτή τη συμφωνία υποστηρίζοντας πως με την εφαρμογή της καταστρατηγείται ο πρόσφατος νόμος για την εξυγίανση της εταιρίας.

Η Αθήνα χωρίς ταξί το απόγευμα.

Χωρίς ταξί θα μείνει σήμερα για πέντε ώρες η Αθήνα, από τις 4 μέχρι τις 9 το βράδυ. Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση, στην οποία θα συζητηθούν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και θα αποφασιστούν ενέργειες για την επίλυσή τους. Οι Ιδιοκτήτες και οδηγοί ζητούν αύξηση της τιμής της σημαίας και τη λήψη μέτρων προστασία τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε ο Ολυμπιακός νικώντας τον Πανιώνιο με 2-1.

Ενα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε ο Ολυμπιακός, καθώς στο πλαίσιο της 31ης ημέρας του πρωταθλήματος νίκησε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο με 2-1. Ετσι οι ``ερυθρόλευκοι`` διατήρησαν το προβάδισμα των 6 βαθμών από τον Παναθηναίκό και πλέον χρειάζονται μία ακόμη νίκη στις 3 αγωνιστικές που απομένουν για να εξασφαλίσουν τον τίτλο. Επίσης ο Παναθηναϊκός που νίκησε 1-0 τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ μόνο με θαύμα θα χάσει την 2η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η ΑΕΚ υπέστη μία ακόμη οδυνηρή απώλεια αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Αθηναϊκό στη Ν. Φιλαδέλφεια. Επίσης, ο ΠΑΟΚ νίκησε άνετα την Παναχαϊκή με 4-1, ενώ η Καλαμάτα και η Προοδευτική πέτυχαν νίκες μεγάλης βαθμολογικής σημασίας επί του Αθηναϊκού και του Απόλλωνα αντίστοιχα. Τέλος η Ξάνθη έκανε περίπατο νικώντας με 4-0 την Βέροια, όπως και ο ΟΦΗ που επικράτησε του Εθνικού με 3-0.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ με 67-57,στον πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση των πλέι-οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ με 67-57,στον πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση των πλέι-οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ. Οι ''πράσινοι'' ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν άνετα στη μεγάλη νίκη. Οι δύο ομάδες θα συγκρουστούν ξανά αύριο Τρίτη στο ΟΑΚΑ ενώ στον τελικό θα προκριθεί όποια ομάδα συμπληρώσει δύο νίκες σε βάρος της αντιπάλου της.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 178,67, γαλλικό φράγκο προς 53,28, λίρα Αγγλίας προς 535,67, ελβετικό φράγκο προς 214,61, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,32, τη λίρα Κύπρου προς 610,72 και την ECU προς 353,08 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες,θα υπάρχουν όμως και διαστήματα με ήλιο κυρίως στα νότια.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα πελάγη τοπικά πολύ θυελλώδεις με εξασθένηση απο τη νύχτα.Η θερμοκρασία θα κυμναθεί στα βόρεια 14 με 23,στα δυτικά 20 με 25 και στην υπόλοιπη χώρα 16 με 27 βαθμούς.Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 17 με 25 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 16 με 22 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 4 May 1998 - 6:10:09 UTC