Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επιταχύνονται οι προσπάθειες σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας.
- Το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις το Μάϊο στη Βουλή.
- Στο προσκήνιο ο διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας.
- Ο Χόλμπρουκ επιρρίπτει ευθύνες στο Ντενκτάς για το αδιέξοδο.
- Επικυρώθηκε απο το ΔΣ της Ολυμπιακής η συμφωνία για τους πιλότους.
- Κανονικά θα λήξει το διδακτικό έτος και θα διεξαχθούν οι εξετάσεις.
- Απο 10πμ εως 2μμ στάσεις εργασίας στα λεωφορεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του ΠΑΟΚ επι του Ολυμπιακού με 56-50 στο μπάσκετ.
- Κίνηση ΜΑΤ του υφυπουργού Αθλητισμού,στην ΕΠΑΕ, για το ποσοστό που δικαιούνται από το ΠΡΟ-ΠΟ, οι ΠΑΕ.
- Ο Αργεντινός διεθνής επιθετικός της Ρόμα, Αμπελ Μπάλμπο, βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιταχύνονται οι προσπάθειες σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας.

Ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια παρά τις μέχρι τώρα θετικές της επιδόσεις απαιτείται απο πλευράς ελληνικής οικονομίας για να εξασφαλιστεί η είσοδός της στην ΟΝΕ, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε οτι θα προχωρήσουν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις και μετοχοποιήσεις ΔΕΚΟ και τραπεζών. Εντός του Μαϊου θα έχει υποβληθεί στην Ε.Ε. το "διορθωτικό" πρόγραμμα σύγκλισης. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. Συνέντευξη τύπου δίνει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις το Μάϊο στη Βουλή.

Εντός του Μαϊου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην αγορά εργασίας και τον Ιούνιο το μικρό πακέτο μέτρων για το ασφαλιστικό.

Στο προσκήνιο ο διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας.

Οι σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας οριοθετούνται από το Σύνταγμα και τους νόμους και ο διαχωρισμός εκκλησίας - κράτους αντιμετωπίζεται με απόλυτα ικανοποιητικό τρόπο από το Σύνταγμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου. Το χωρισμό κράτους - εκκλησίας ζήτησαν χθες 60 βουλευτές, καλλιτέχνες κ.α. Η Αρχιεπισκοπή τονισε οτι κάθε προσπάθεια η οποία αποσκοπεί στο διαχωρισμό του στοιχείου της Ορθοδοξίας απο τη ζωή του Εθνους αποτελεί πλήγμα κατά της εθνικής ενότητας και συνοχής.

Ο Χόλμπρουκ επιρρίπτει ευθύνες στο Ντενκτάς για το αδιέξοδο.

Ευθύνες στον Ραούφ Ντενκτάς για τη μη επανέναρξη του διαλόγου στην Κύπρο, επέρριψε εμμέσως χθες ο Αμερικανός μεσολαβητής, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ο κ. Χόλμπρουκ παραδέχθηκε ότι οι αξιώσεις του Ντενκτάς για αναγνώριση του ψευδοκράτους και το παγωμα της ενταξιακής διαδικασίας της Κύπρου, έχουν καταστήσει πολύ δύσκολη την επανέναρξη του διακοινοτικού διαλόγου, αλλά σημείωσε πως η επίσκεψή του δεν απέτυχε, κάνοντας λόγο για προσωρινό σοβαρό αδιέξοδο.

Επικυρώθηκε απο το ΔΣ της Ολυμπιακής η συμφωνία για τους πιλότους.

Προς ομαλοποίηση των δρομολογίων των αεροπλάνων της βαίνει η Ολυμπιακή μετά τη χθεσινή ομόφωνη επικύρωση απο το Διοικητικό Συμβούλιο της συμφωνίας με τους πιλότους της εταιρίας.

Κανονικά θα λήξει το διδακτικό έτος και θα διεξαχθούν οι εξετάσεις.

Στις 29 Μαϊου θα λήξει το διδακτικό έτος στα Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα αρχίσουν την 1η Ιουνίου, ενώ το διδακτικό έτος για τα Δημοτικά θα λήξει στις 15 Ιουνίου. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Ανθόπουλος και απέδωσε σε κύκλους, που έχουν στόχο να πλήξουν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση τις διαδόσεις ότι πρόκειται να συντομευθεί ο χρόνος λήξης των μαθημάτων.

Απο 10πμ εως 2μμ στάσεις εργασίας στα λεωφορεία.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία στην πρωτεύουσα από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, λόγω της στάσης εργασίας, που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι προκειμένου να παραστούν στη γενική τους συνέλευση, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα, που τους απασχολούν και το πρόγραμμα δράσης τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του ΠΑΟΚ επι του Ολυμπιακού με 56-50 στο μπάσκετ.

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 56-50 στο Αλεξάνδρειο και ``ισοφάρισε`` σε 1-1 τις νίκες, στην ημιτελική σειρά των πλέι-οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Ετσι, η πρόκριση στον τελικό, που ισοδυναμεί με ``αυτόματη`` συμμετοχή στην επόμενη Ευρωλίγκα, θα κριθεί στον τρίτο και τελευταίο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, που θα γίνει την Τετάρτη στο ΣΕΦ.

Κίνηση ΜΑΤ του υφυπουργού Αθλητισμού,στην ΕΠΑΕ, για το ποσοστό που δικαιούνται από το ΠΡΟ-ΠΟ, οι ΠΑΕ.

Κίνηση ΜΑΤ του υφυπουργού Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα, στην ΕΠΑΕ, όσον αφορά την οικονομική σχέση της με τις ΠΑΕ, για το ποσοστό που δικαιούνται απο το ΠΡΟ-ΠΟ. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο κ. Φούρας, το ποσοστό από τις εισπράξεις του ΠΡΟ-ΠΟ, το οποίο παίρνουν οι ομάδες Α', Β' και Γ' εθνικής, θ' αποδίδεται εφεξής απ' ευθείας από τον ΟΠΑΠ στις ΠΑΕ. Οσον αφορά στην ΕΠΑΕ θα παίρνει μόνο το ποσοστό της, που είναι 0, 5%.

Ο Αργεντινός διεθνής επιθετικός της Ρόμα, Αμπελ Μπάλμπο, βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ.

Ενας σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ.Πρόκειται για τον Αργεντινό διεθνή επιθετικό της Ρόμα, Αμπελ Μπάλμπο.Σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωπος της ``Ενωσης`` έχει πλησιάσει τον 32χρονο άσο και βολιδοσκόπησε τις προθέσεις του.Στο μεταξύ ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς θα βρίσκεται αύριο στο Βελιγράδι όπου θα παρακολουθήσει τον τελικό του κυπέλλου Γιουγκοσλαβίας μεταξύ Παρτιζάν και Ομπιλιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,11 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,42, γαλλικό φράγκο προς 52,58, λίρα Αγγλίας προς 525,24, ελβετικό φράγκο προς 210,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,80, τη λίρα Κύπρου προς 601,89 και την ECU προς 348,72 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και σήμερα ο άστατος καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη βορειοδυτική και νοτιοανατολική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 22 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 25 και στο Αιγαίο 18 με 27 βαθμούς.Σχεδόν αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 16 με 23 και 16 με 22 αντίστοιχα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 5 May 1998 - 7:00:15 UTC