Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/05/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκρηξη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Μεταφορών.
- Αντισυνταγματική η ανάθεση της ελεγχόμενης στάθμευσης σε ιδιώτες.
- Στις 10 το πρώι η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου.
- Μυστήριο καλύπτει τη δολοφονία της Σούλας Καλαθάκη.
- Υπέρ της εγκατάστασης του ραντάρ στην Περαία η εισηγήτρια του ΣτΕ.
- Η Αγκυρα ζητά από την Αθήνα να καταδικάσει για τρομοκρατία το ΡΚΚ.
- Ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου εναντίον καθηγητή Αγγλικών.
- Ψώρα σε γιατρούς και ασθενείς του Λαϊκού Νοσοκομείου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκρηξη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Μεταφορών.

Η οργάνωση "Τα παιδιά του Νοέμβρη" ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση με γκαζάκια, που σημειώθηκε χθες το βράδυ εξω απο το πολιτικό γραφείο του υπουργού Μεταφορών, Τάσου Μαντέλη. Απο την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά και σημειώθηκαν υλικές ζημιές. Την έκρηξη καταδίκασαν η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.

Αντισυνταγματική η ανάθεση της ελεγχόμενης στάθμευσης σε ιδιώτες.

Αντισυνταγματική και παράνομη έκρινε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την ανάθεση της ελεγχόμενης στάθμευσης σε ιδιωτικές εταιρίες. Σύμφωνα με την απόφαση, η βεβαίωση της παράβασης και η επιβολή προστίμων πρέπει να γίνεται απο δημόσια εξουσία και όχι απο ιδιώτες. Μετά απο αυτή την εξέλιξη οι Δήμοι πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα απο τις κλήσεις που έχουν εισπράξει απο πολίτες.

Στις 10 το πρώι η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου.

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιείται στις 10 το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης και ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γεράσιμος Αρσένης. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα απαγορευθεί στην γύρω περιοχή, ενω θα τοποθετηθούν γιγαντοοθόνες, προκειμένου αρκετοι πιστοί να παρακολουθήσουν την τελετή.

Μυστήριο καλύπτει τη δολοφονία της Σούλας Καλαθάκη.

Τα ανθρώπινα μέλη, που βρέθηκαν χθες το βράδυ στην περιοχή Σέσι του Μαραθώνα ανήκουν στη Σούλα Καλαθάκη, η οποία εξαφανίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο μαζί με το φίλο της επιχειρηματία, Γιώργο Νικολαϊδη. Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του καταζητούμενου κακοποιού, Παναγιώτη Κράμπη, ο οποίος εκτιμάται οτι έχει δολοφονήσει το ζευγάρι και βρίσκεται στη Βρετανία.

Υπέρ της εγκατάστασης του ραντάρ στην Περαία η εισηγήτρια του ΣτΕ.

Υπερ της εγκατάστασης του ραντάρ στην Περαία Θεσσαλονίκης για την ασφάλεια των πτήσεων τάχθηκε η εισηγήτρια κατα τη συζήτηση του θέματος στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η κυρία Θεοφιλοπούλου επεσήμανε οτι απο κανένα στοιχείο δεν προκύπτει πως απο την εγκατάσταση του ραντάρ βλάπτεται η ζωή και η υγεία των κατοίκων.

Η Αγκυρα ζητά από την Αθήνα να καταδικάσει για τρομοκρατία το ΡΚΚ.

Η Αγκυρα δεν θεωρεί αρκετή και ικανοποιητική την απάντηση της Αθήνας οτι στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντιπροσωπεία του Εργατικού κόμματος Κουρδιστάν Πε- Κα-Κα και οτι δεν πρόκειται να δοθεί άδεια για κάτι τέτοιο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σημειώνει οτι η χώρα μας πρέπει να καταδικάσει το Πε-Κα-Κα ως τρομοκρατική οργάνωση.

Ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου εναντίον καθηγητή Αγγλικών.

Ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου κατ' εξακολούθηση ασκήθηκε εναντίον του καθηγητή Αγγλικών, Χρήστου Παναγόπουλου, 54 ετών, ο οποίος φέρεται οτι ασέλγησε σε 11χρονο κορίτσι στο Περιστέρι. Στη Λακωνία 15χρονη μαθήτρια κατήγγειλε οτι τη βίασε ο Θεολόγος καθηγητής της στο Γυμνάσιο Κροκεών. Η μαθήτρια θα εξεταστεί σήμερα απο ιατροδικαστή.

Ψώρα σε γιατρούς και ασθενείς του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Ψώρα εμφάνισαν στα τέλη Απριλίου γιατροί αλλά και ασθενείς στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της επιτροπής ενδονοσοκομειανών λοιμώξεων του νοσοκομείου, το οποίο δημοσιοποίησε ο Σύλογος των Ειδικευομένων Γιατρών Αθήνας και Πειραιά. Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται ότι η εμφάνιση ψώρας σε ένα μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο αποτελεί απόδειξη της τριτοκοσμικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα τα περισσότερα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοκ για την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ. Ο Ουίλι Αντερσον, διαπιστώθηκε έχει υποστεί κάταγμα στον τέταρτο οσφυικό σπόνδυλο και κατά συνέπεια θα μείνει έξω από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για ένα μήνα περίπου. Ο Αμερικανός φόργουορντ που με την απουσία του από τα ματς με τον Ολυμπιακό θ` αφήσει μεγάλο κενό στην προσπάθεια που κάνει η ΑΕΚ για έξοδο στην Ευρωλίγκα της νέας περιόδου, τραυματίσθηκε στο α' μέρος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό σε διεκδίκηση ριμπάουντ.

Μέτρα για την εξάλειψη της βίας αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε στα ματς που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος να ορίζεται και τρίτος κομισάριος ο οποίος θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την τήρηση των έκτακτων μέτρων τάξης. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Καρατζάς, τόνισε ότι το καλοκαίρι θα γίνουν αρκετές αλλαγές προκειμένου ν` αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο της Α1, αφού όπως είπε φέτος έγιναν ορισμένα λάθη.

Υπό την ''προστασία'' αστυνομικής δύναμης έγινε η προπόνηση της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Το μέτρο αυτό κρίθηκε αναγκαίο από πλευράς των ''πρασίνων'', για το φόβο επεισοδίων από οπαδούς της ΑΕΚ, μετά τα όσα έγιναν στο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες. Πάντως οι αστυνομικοί αποχώρησαν ... άπραγοι, αφού στο γήπεδο δεν έκαναν την εμφάνισή τους οπαδοί της ''Ενωσης''.

Ο Βασίλης Δανιήλ, παραμένει, κατά πάσα πιθανότητα στον πάγκο του Παναθηναϊκού και την προσεχή περίοδο. Ο Καβαλιώτης προπονητής συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ''πρασίνων'' Γιώργο Βαρδινογιάννη και συζήτησαν θέματα της ομάδας αλλά δεν ανακοινώθηκε τίποτα. Πάντως έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον προπονητή, ενώ θα υπάρξουν κι άλλες συναντήσεις εντός των ημερών.

Η ομάδα του ΑΣΕ Δούκα αναδείχθηκε γιά πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ελλάδος ανδρών στο χάνμπολ, αφού στον τρίτο αγώνα γιά τον τελικό των πλέι-οφ, που έγινε στο Ζηρίνειο, επικράτησε με 20-19 στα πέναλτι του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας. Στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 13-13 και 16-16 αντίστοιχα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 313,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 177,42, γαλλικό φράγκο προς 52,91, λίρα Αγγλίας προς 514,46, ελβετικό φράγκο προς 212,57, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,88, τη λίρα Κύπρου προς 601,22 και την ECU προς 349,33 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι πολύ ισχυροί βοριάδες, κυρίως στο Αιγαίο και οι τοπικές βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 10 με 20 βαθμούς, στα δυτικά 13 με 25 και στην υπόλοιπη χώρα 14 με 22 βαθμούς Κελσίου. Αραιές νεφώσεις αναμένονται σήμερα στην Αττική, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν έως πολύ ισχυροί και στα ανατολικά τοπικά θυελλώδεις, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 15 με 22 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή, μέτριους έως ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 13 με 20 βαθμούς θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη. Για αύριο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, ενω η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 9 May 1998 - 7:00:10 UTC