Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/05/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχίζει αύριο στη Ρόδο η Σύνοδος της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης.
- Την Τρίτη θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός με το νέο Αρχιεπίσκοπο.
- Στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν Ρωμαίος-Νάνο.
- Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για τις αποκρατικοποιήσεις την Τετάρτη.
- Περιοδεία στο νομό Μαγνησίας πραγματοποιεί ο Κωστής Στεφανόπουλος.
- Ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του στην Αθήνα από αναθυμιάσεις.
- Η μητέρα της Καλαθάκη αναγνώρισε τα προσωπικά της αντικείμενα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχίζει αύριο στη Ρόδο η Σύνοδος της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης.

Αρχίζουν αύριο στη Ρόδο οι εργασίες της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης. Στο νησί έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενω χθες έφθασε και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα. Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας δήλωσε οτι στη Σύνοδο θα θέσει θέμα βοήθειας της Ελλάδας προς το Πε-Κα-Κα. Υποστήριξε οτι η Ελλάδα στηρίζει την εκπαίδευση των ανδρών του κόμματος αυτού. Απαντώντας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, τόνισε οτι εαν τεθούν τέτοιου είδους θέματα για συζήτηση θα δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις. Ο Τούρκος ομόλογός του, πρόσθεσε ο Ελληνας υπουργός, βρίσκεται σε πλάνη εαν νομίζει οτι η Ελλάδα υποστηρίζει το ΡΚΚ.

Την Τρίτη θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός με το νέο Αρχιεπίσκοπο.

Την ερχόμενη Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με το νέο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο. Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να συναντηθεί και με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, εμφανίστηκε ενοχλημένος απο δημοσιεύματα, που αφορούν την απουσία του απο την τελετή ενθρόνισης, ενώ υπογράμμισε οτι δεν υπάρχει καμία απολύτως ψυχρότητα στις σχέσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο.

Στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν Ρωμαίος-Νάνο.

Στην εκτίμηση οτι μια μικρή μειοψηφία εγκληματικών στοιχείων δηλητηριάζουν τις καλές σχέσεις μεταξύ των δυο λαών, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος Νάνο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, κατά τη συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη. Εξέτασαν το θέμα της πάταξης των αλβανικών συμμοριών στη χώρα μας και τόνισαν οτι η αντιμετώπιση της εγκληματικής αυτής δραστηριότητας θα πρέπει να ειναι κοινή.

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για τις αποκρατικοποιήσεις την Τετάρτη.

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Ηδη αποφασίστηκε η ιδιωτικοποίηση του 49% των οργανισμών λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης ενω παράλληλα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα προγράμματα εξυγίανσης των ΔΕΚΟ. Για αύριο η ΟΤΟΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις τράπεζες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση της Ιονικής.

Περιοδεία στο νομό Μαγνησίας πραγματοποιεί ο Κωστής Στεφανόπουλος.

Περιοδεία στο νομό Μαγνησίας πραγματοποιεί απο χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων απο τη γέννηση του Ρήγα Φεραίου. Το πρωί θα παραστεί στη δοξολογία, που θα ψαλλεί στον Μητροπολιτικό ναό του Βόλου και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Ρήγα. Το μεσημέρι ο κ. Στεφανόπουλος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Δήμου Βελεστίνου, γενέτειρας του Ρήγα Φεραίου.

Ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του στην Αθήνα από αναθυμιάσεις.

Ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα στο Παγκράτι, στην Αθήνα απο αναθυμιάσεις. Πρόκειται για τον 75χρονο Θωμά Μήτση, ο οποίος αποκοιμήθηκε με αναμένο τσιγάρο με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά τα κλινοσκεπάσματά του. Περίοικοι αντιλήφθηκαν το περιστατικό και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας μετέφεραν εσπευσμένα τον ηλικιωμένο στον "Ευαγγελισμό". Λίγο αργότερα όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο 75χρονος υπέκυψε, ενω ο θάνατός του αποδόθηκε σε αναπνευστικά προβλήματα.

Η μητέρα της Καλαθάκη αναγνώρισε τα προσωπικά της αντικείμενα.

Στη Σούλα Καλαθάκη, φίλη του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαϊδη, που είχαν εξαφανιστεί πριν απο πέντε μήνες ανήκουν τα απανθρακωμένα μέλη σώματος, που βρέθηκαν στην περιοχή Σέσι Μαραθώνα. Η μητέρα της άτυχης κοπέλας αναγνώρισε το δακτυλίδι και άλλα προσωπικά αντικείμενα της κόρης της. Ως εγκέφαλος της απαγωγής και της δολοφονίας του ζεύγους καταζητείται στο εξωτερικό ο παλαιός συνεργάτης του Νικολαϊδη, Παναγιώτης Κράμπης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πρώτο βήμα για την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει θέση στην ευρωλίγκα της νέας περιόδου έκανε χθες η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν τυχεροί, στο τέλος, κερδίζοντας σε ένα δραματικό παιχνίδι, στο ΣΕΦ, με 72-71 την ΑΕΚ. Ο δεύτερος αγώνας στις δύο ομάδες θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Τον πρώτο αγώνα για τον τίτλο του πρωταθλητή στο μπάσκετ δίνουν απόψε Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 6.30 και όλοι εύχονται να μη συμβούν αυτά που έγιναν και αποτελούν ντροπή για το άθλημα αυτό, στο προηγούμενο παιχνίδι των πρασίνων με πρωταγωνιστές τους παράγοντες και οπαδούς της ομάδας.

Συνεχίζεται στις 5 το απόγευμα το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α εθνικής κατηγορίας με τους εξής αγώνες: Ολυμπιακός - Απόλλων, Βέροια - ΠΑΟΚ, Καβάλα - Πανιώνιος, Ηρακλής - Πανηλειακός, Αθηναϊκός - ΟΦΗ, ΑΕΚ - Καλαμάτα, Παναχαϊκή - Προοδευτική, Ιωνικός - Παναθηναϊκός και Εθνικός - Σκόντα Ξάνθη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 313,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 177, 42, γαλλικό φράγκο προς 52,91, λίρα Αγγλίας προς 514,46, ελβετικό φράγκο προς 212,57, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,98, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,88, λίρα Κύπρου προς 601,22 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 349,33 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και σήμερα ο άστατος καιρός σε όλη τη χώρα, με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες. Αργότερα τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 11 με 18 βαθμούς, στα δυτικά 13 με 23 και στην υπόλοιπη χώρα 14 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι Βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 14 μέχρι 19 βαθμούς. Συννεφιά με βροχές και πιθανή καταιγίδα θα έχει και η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 12 με 18 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 10 May 1998 - 7:00:11 UTC