Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/05/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Την παρέμβαση της ΔΕΕ στις κρίσεις συζητούν στη Ρόδο.
- Μέλημα του ΝΑΤΟ η ασφάλεια των συνόρων Αλβανίας και ΠΓΔΜ.
- Αντίθετη η Τουρκία στην ενίσχυση σχέσεων Κύπρου - ΔΕΕ.
- Επ' αόριστον κλειστά τα καταστήματα της Ιονικής Τράπεζας.
- Σήμερα η συνάντηση πρωθυπουργού - Αρχιεπισκόπου.
- Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα ο Ευαγγελισμός.
- Ασφαλή τα αεροδρόμια δηλώνει η ΥΠΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τον μεσο επιθετικό Σάββα Πουρσαϊτίδη της Βέροιας αποκτά ο Ολυμπιακός.
- Ο Κροάτης Οτο Μπάριτς παραμένει το μεγάλο φαβορί για ν`αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.
- Στο Στάδιο Καραϊσκάκη θα γίνει την Δευτέρα 18 Μαίου,η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την παρέμβαση της ΔΕΕ στις κρίσεις συζητούν στη Ρόδο.

Ολοκληρώνονται στη Ρόδο οι εργασίες της Συνόδου υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας της ΔΕΕ. Αντικείμενο της χθεσινής ημέρας ηταν η ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων καθώς και η δυνατότητα αυτοτελούς δράσης της ΔΕΕ όταν αυτό χρειάζεται και κατόπιν εντολής της ΕΕ.Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε οτι αναμένεται να συμφωνηθεί σημερα από τα μέλη της Συνόδου η επέκταση της δράσης της ΔΕΕ στην Αλβανία. Η παρέμβαση της ΔΕΕ στη διαχείριση των κρίσεων θα είναι συμπληρωματική με αυτή του ΝΑΤΟ,του ΟΑΣΑ και άλλων διεθνών οργανισμών δήλωσε ο κ.Τσοχατζόπουλος.

Μέλημα του ΝΑΤΟ η ασφάλεια των συνόρων Αλβανίας και ΠΓΔΜ.

Ο γγ του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα, που συμμετέχει στη Σύνοδο αναφερόμενος στη κρίση στο Κοσσυφοπέδιο τόνισε οτι το θέμα θα απασχολήσει σε επίδεδο διπλωματών αύριο στις Βρυξέλλες την ατλαντική συμμαχία. Μέλημα του ΝΑΤΟ ειναι η ασφάλεια των συνόρων της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ και θα εξεταστούν τα μέτρα, που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν, πρόσθεσε ο κ. Σολάνα.

Αντίθετη η Τουρκία στην ενίσχυση σχέσεων Κύπρου - ΔΕΕ.

Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Ισμέτ Σεζγκίν, που εκπροσωπεί τη χώρα του στη Σύνοδο της Ρόδου δήλωσε οτι δεν τέθηκε θέμα συνάντησής του με τον Ελληνα ομόλογό του κ. Τσοχατζόπουλο, παρουσία του γγ του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ομως οτι ειναι έτοιμος να συναντηθεί με τον κ. Τσοχατζόπουλο είτε στην Τουρκία είτε στην Ελλάδα. Ο κ. Σεζγκίν ανέφερε οτι η χώρα του αντιτίθεται στην ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου με τη ΔΕΕ, προσθέτοντας ότι η κυπριακή κυβέρνηση εκπροσωπεί μόνο τους ελληνοκύπριους και όχι ολόκληρη την Κύπρο.

Επ' αόριστον κλειστά τα καταστήματα της Ιονικής Τράπεζας.

Απεργία διαρκείας πραγματοποιούν απο χθες οι εργαζόμενοι στην Ιονική Τράπεζα αντιδρώντας στην πώληση της. Σήμερα συνεδριάζει το γενικό συμβούλιο της ΟΤΟΕ, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του για την πώληση της Ιονικής. Αύριο Τετάρτη σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη θα εξεταστεί το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Η κυβέρνηση ηδη προχωρεί και σε αναμόρφωση του ασφαλιστικού, με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Ιούνιο στη Βουλή.

Σήμερα η συνάντηση πρωθυπουργού - Αρχιεπισκόπου.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, συναντάται πριν το μεσημέρι με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο στο Μαξίμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε εθιμοτυπική την σημερινή συνάντηση, στην οποία θα συζητηθούν θέματα, που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου, η Εκκλησία είναι έτοιμη να θέσει τα πρώτα θέματα διαλόγου με την Πολιτεία, όπως η φορολόγηση των ναών, το πριμ παραγωγικότητας στους κληρικούς και η απαλλαγή στράτευσης των υποψηφίων κληρικών.

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα ο Ευαγγελισμός.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 6ωρη στάση εργασίας απο τις 8 το πρωί, που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του Ευαγγελισμού με αίτημα την αλλαγή τρόπου καθορισμού των εφημεριών, καθώς και το ύψος της αποζημίωσης που καταβάλεται γι αυτές. Παράλληλα, η Ενωση Γιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά αποφάσισε την πραγματοποίηση εξάωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας για τις 14 Μαϊου απο τις 8 εως τις 2 το μεσημέρι σε ολα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του λεκανοπεδίου, ζητώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.

Ασφαλή τα αεροδρόμια δηλώνει η ΥΠΑ.

Ο εναέριος χώρος καθώς και τα διεθνή μας αεροδρόμια συγκαταλέγονται μεταξύ των ασφαλέστερων του κόσμου, δήλωσε ο διοικητής της Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Καλόφωνος, με αφορμή δημοσιεύματα σε περιοδικά του εξωτερικού, τα οποία παραθέτουν ισχυρισμούς πιλότων ότι υπάρχουν προβλήματα εισόδου και εξόδου στον εναέριο χώρο μας. Ο κ. Καλόφωνος ενέταξε τα δημοσιεύματα αυτά σε κύκλους, οι οποίοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον τουρισμό μας. Κανονικά λειτουργει το αεροδρόμιο "Μακεδονία" μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης των διαδρόμων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον μεσο επιθετικό Σάββα Πουρσαϊτίδη της Βέροιας αποκτά ο Ολυμπιακός.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης της Βέροιας είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού μετά τον Παρασκευά Αντζα. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός θα υπογράψει 5ετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους ``ερυθρόλευκους`` και το κόστος της μεταγραφής του θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια δραχές.

Ο Κροάτης Οτο Μπάριτς παραμένει το μεγάλο φαβορί για ν`αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Ο Κροάτης Οτο Μπάριτς παραμένει, το μεγάλο φαβορί για ν`αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Η διοίκηση της ΠΑΕ σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνήσει στα περισσότερα σημεία με τον 66χρονο προπονητή, αλλά το βασικό σημείο στο οποίο οι δύο πλευρές φέρονται να διαφωνούν, είναι η απαίτησή του να έχει μαζί του το συνεργάτη του από τη Φενέρ Μπαχτσέ. Η διοίκηση της ΑΕΚ όμως επιθυμεί για τη θέση αυτή τον πρώην προπονητή της ομάδας της, Πέτρο Ραβούση.

Στο Στάδιο Καραϊσκάκη θα γίνει την Δευτέρα 18 Μαίου,η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

Στο Στάδιο Καραϊσκάκη θα γίνει εκτός απροόπτου την Δευτέρα 18 Μαίου,η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με πληροφορίες,την απόφαση αυτή θα πάρει η ΕΠΑΕ,αφού υπάρχει και η συγκατάθεση της ΠΑΕ Βέροια για να γίνει ο αγώνας στο σπίτι των πρωταθλητών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 313,48 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,65, γαλλικό φράγκο προς 52,65, λίρα Αγγλίας προς 513,04, ελβετικό φράγκο προς 211,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,41, τη λίρα Κύπρου προς 599,70 και την ECU προς 347,86 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια χώρα 11 με 22, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 26 και στο Αιγαίο 14 με 23 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πιθανότητα βροχής κυρίως στα ανατολικά και βόρεια θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 14 με 24 και στη Θεσσαλονίκη 14 με 22 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 12 May 1998 - 7:00:14 UTC