Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κυβερνητική σύσκεψη για το χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ.
- Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στις Τράπεζες.
- Στον αέρα οι απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις.
- Προκλητικές δηλώσεις απο τον Τούρκο υπουργό Αμυνας.
- Αντίθετη η κυβέρνηση στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
- Μέτρα αύξησης της απασχόλησης προωθεί η κυβέρνηση.
- Στάσεις εργασίας των εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της ΑΕΚ επι του Ολυμπιακού με 75-61 στο μπάσκετ.
- Σε ``θρίλερ`` εξελίσσεται η μεταγραφή του Σάββα Πουρσαϊτίδη.
- Οριστικά κρεμάει τα παπούτσια του αυτή τη φορά ο Στέλιος Μανωλάς.
- Την Κυριακή ή τη Δευτέρα θα γίνει ο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βέροια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κυβερνητική σύσκεψη για το χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ.

Το χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ ειναι το αντικείμενο ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης με τη συμμετοχή 11 υπουργών, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης ειναι η διάθεση μέσω του Χρηματιστηρίου πακέτου μετοχών τουλάχιστον 10 επιχειρήσεων, όπως του ΟΛΠ, του ΟΤΕ και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας τόνισε οτι η διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης αποτελεί βασική και θεμελιώδη προϋπόθεση της κυβερνητικής πολιτικής για κάθε αποκρατικοποίηση.

Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στις Τράπεζες.

Την απώλεια 3.000 θέσεων εργασίας και το κλείσιμο 150 υποκαταστημάτων θα σήμανε η συγχώνευση της Ιονικής με την Εμπορική Τράπεζα, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου. Οι εργαζόμενοι στην Ιονική πραγματοποιούν απεργία διαρκείας, ενώ η ΟΤΟΕ κήρυξε κυλιόμενες απεργίες σε όλες τις τράπεζες από την ερχόμενη Παρασκευή, έως τις 12 Ιουνίου με πρώτη την Εθνική Τράπεζα.

Στον αέρα οι απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις.

Με απεργία την περίοδο των απολυτηρίων και προαγωγικών εξετάσεων, απειλούν οι καθηγητές αντιδρώντας στην κατάργηση της επετηρίδας. Η ΟΛΜΕ προτείνει 24ωρη απεργία στις 27 του μηνός, 48ωρη τις δύο πρώτες ημέρες των εξετάσεων, δηλαδή 1 και 2 Ιουνίου και 48ωρη 11 και 12 Ιουνίου, όπου θα διεξάγεται ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Επίσης καλεί τους καθηγητές να μην παραδώσουν βαθμολογία του 3ου τριμήνου. Οριστικές αποφάσεις θα λάβουν στις γενικές τους συνελεύσεις οι κατά τόπους ενώσεις των καθηγητών.

Προκλητικές δηλώσεις απο τον Τούρκο υπουργό Αμυνας.

Σε προκλητικές δηλώσεις επι ελληνικού εδάφους προέβη ο Τούρκος υπουργός Αμύνης, Ισμέτ Σεζγκίν. Σε συνεντευξή του στη Ρόδο, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου της ΔΕΕ έθεσε θέμα γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο και επανέφερε εμμέσως τους ισχυρισμούς της Αγκυρας περί ελληνικής βοήθειας στο Πε Κα Κα.

Αντίθετη η κυβέρνηση στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Δεν πρόκειται να αναθεωρηθεί το σχετικό άρθρο του Συντάγματος, ώστε να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας στη Βουλή στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ, κ. Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε την αναγκαιότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στο μεταξύ, κοινή πρόταση για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων κατέθεσαν τέσσερις πρώην και εξι νυν βουλευτές της ΝΔ.

Μέτρα αύξησης της απασχόλησης προωθεί η κυβέρνηση.

Ολοκληρωμένη πολιτική απασχόλησης με μέτρα πρωτόγνωρα για την Ελλάδα και με πόρους που ουδέποτε άλλοτε είχαν διατεθεί γι αυτό το σκοπό διαθέτει η κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, εγκαινιάζοντας χθες το απόγευμα το "Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης", στην Καλλιθέα. Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην εφαρμογή των πολιτικών που θα προωθουν την αύξηση της απασχόλησης και όχι μόνο θα εξασφαλίζουν κάποιους πόρους στους ανέργους.

Στάσεις εργασίας των εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν απο σήμερα μέχρι και την Παρασκευή απο τις 12 εως τις 4 το απόγευμα οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Αεροπορία διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της ΑΕΚ επι του Ολυμπιακού με 75-61 στο μπάσκετ.

Η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 75-61 και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες στους τελικούς των πλέι-οφ για την 3η θέση του πρωταθλήματος μπάσκετ. Θυμίζουμε ότι στον πρώτο αγώνα οι ``ερυθρόλευκοι`` είχαν επικρατήσει με 72-71. Ο επόμενος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει το Σάββατο στο ΣΕΦ.

Σε ``θρίλερ`` εξελίσσεται η μεταγραφή του Σάββα Πουρσαϊτίδη.

Σε ``θρίλερ`` εξελίσσεται η μεταγραφή του Σάββα Πουρσαϊτίδη, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ΑΕΚ επανήλθε αργά το βράδυ, βελτιώνοντας εντυπωσιακά την προσφορά της στον 22-χρονο μεσοεπιθετικό της Βέροιας.Kαι ενώ όλα έδειχναν ότι ο παίκτης θα κατέληγε στον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ πρότεινε στον νεαρό άσο τα ίδια χρήματα που του δίνουν οι ``ερυθρόλευκοι`` (50 εκατομμύρια δρχ τον χρόνο) και πέντε φορές μεγαλύτερο μηνιαίο μισθό.

Οριστικά κρεμάει τα παπούτσια του αυτή τη φορά ο Στέλιος Μανωλάς.

Οριστικά κρεμάει τα παπούτσια του αυτή τη φορά ο Στέλιος Μανωλάς. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής που έγραψε ιστορία στην ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, ``αποχαιρετά τα γήπεδα`` την Κυριακή. Ετσι, ο αγώνας της ομάδας του με την Ξάνθη για το πρωτάθλημα θα είναι και ο τελευταίος επίσημος της καριέρας του.

Την Κυριακή ή τη Δευτέρα θα γίνει ο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βέροια.

Την Κυριακή στις 21:00 ή τη Δευτέρα στις 20:00 θα γίνει ο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βέροια, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ Στέλιος Σφακιανάκης.Κι αυτό γιατί η Ενωση περιμένει πρώτα τη σχετική απάντηση της ΕΟΑ,που αρνήθηκε την πρόταση των ερυθρολεύκων για ανακατασκευή του σταδίου Καραϊσκάκη με έξοδα των πρωταθλητών, προκειμένου το φαληρικό στάδιο να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον Ολυμπιακό για τα επόμενα τριάντα χρόνια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,27 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,15, γαλλικό φράγκο προς 52,53, λίρα Αγγλίας προς 509,23, ελβετικό φράγκο προς 210,88, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 234,45, τη λίρα Κύπρου προς 594,90 και την ECU προς 346,60 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με πιθανότητα ασθενούς βροχής,ενώ λίγες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 25,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 26 και στο Αιγαίο 14 με 23 βαθμούς.Σχεδόν αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 14 με 25 και 14 με 24 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 13 May 1998 - 7:00:16 UTC