Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- ΓΣΕΕ και ΣΕΒ συμφώνησαν για τη συλλογική σύμβαση εργασίας.
- Η ΟΤΟΕ κλιμακώνει την αντιπαράθεσή της για την πώληση της Ιονικής.
- Καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις υπουργείου Παιδείας για τις εξετάσεις.
- Αυστηρή προειδοποίηση Τσοχατζόπουλου προς την Αγκυρα.
- Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ.
- Ο βουλευτής Β. Παπαγεωργόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
- Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αντιπαράθεση παραγόντων για τα αποτελέσματα των αγώνων πρωταθλήματος Α εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.
- Παίκτης της Βίτεσε Αρνεμ θα πρέπει να θεωρείται,ο ΚώσταςΧανιωτάκης.
- Τη Δευτέρα η μεγάλη φιέστα του Σταδίου Καραϊσκάκη όπου ο Ολυμπιακός θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΓΣΕΕ και ΣΕΒ συμφώνησαν για τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Αυξήσεις 4,7% σε δυο δόσεις και διορθωτικό ποσό εαν ο πληθωρισμός ξεπεράσει το 3,5% θα λάβουν οι εργαζόμενοι για το 1998. Αυτό προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας, στην οποία συμφώνησαν χθες ΓΣΕΕ και εργοδότες. Η σύμβαση, που ειναι διετούς διάρκειας προβλέπει για το 1999 2,8% και διορθωτικό ποσό. Επίσης, τη χορήγηση πέμπτης εβδομάδας άδειας για όσους έχουν 15 χρόνια στον ίδιο εργοδότη, ή 17 χρόνια συνολικά. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝ στη ΓΣΕΕ εξέφρασαν τις έντονες διαφωνίες τους για το περιεχόμενο της σύμβασης.

Η ΟΤΟΕ κλιμακώνει την αντιπαράθεσή της για την πώληση της Ιονικής.

Με απεργία σήμερα στην Εθνική Τράπεζα, τη Δευτέρα στην Αγροτική και την Τρίτη στις Τράπεζες Εμπορική και Αττικής κλιμακώνει η ΟΤΟΕ την αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση για την πώληση της Ιονικής, στην οποία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν απεργία διαρκείας. Οι κυλιόμενες απεργίες στις Τράπεζες θα διαρκέσουν μέχρι τις 12 Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, υπογράμμισε την αναγκαιότητα εξυγίανσης των ΔΕΚΟ και τόνισε οτι η κυβέρνηση ειναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει την πολιτική της στον τομέα αυτό.

Καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις υπουργείου Παιδείας για τις εξετάσεις.

Ομαλά θα διεξαχθούν οι προαγωγικές, απολυτήριες και γενικές εξετάσεις διαβεβαίωσε και πάλι χθες το υπουργείο Παιδείας. Πάντως, οι καθηγητές, που αντιδρούν με την αλλαγή στο σύστημα της επετηρίδας έχουν προαναγγείλει απεργίες για εκείνη την περίοδο. Συγκεκριμένα, 24ωρη απεργία στις 27 Μαϊου, 48ωρη την 1η και 2α Ιουνίου και επίσης 48ωρη στις 11 και 12 Ιουνίου, που διεξάγεται ο διαγωνισμός πρόσληψης.

Αυστηρή προειδοποίηση Τσοχατζόπουλου προς την Αγκυρα.

Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προασπίσει τα σύνορα και την ασφάλειά της υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, απευθύνοντας αυστηρή προειδοποίηση στην Αγκυρα με αφορμή τις κραυγές πολέμου που εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ κατά της Ελλάδας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε την έκρηξη Ντεμιρέλ στα τεράστια εσωτερικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Τουρκία, ενω η ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διεθνή διαβήματα.

Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ.

Η οικονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης ειναι τα θέματα που θα συζητηθούν στη διήμερη σύνοδο της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν σήμερα με εισήγηση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη.

Ο βουλευτής Β. Παπαγεωργόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο. Κλειστά, ωστόσο, κρατά ακόμη τα χαρτιά του ο σημερινός δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, ο οποίος πριν από περίπου έναν μήνα με γραπτή του δήλωση, τόνιζε οτι θα είναι οπωσδήποτε υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία.

Στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει απο τις 10 το βράδυ μέχρι το τέλος της βάρδιας οι εργαζόμενοι στα μπλέ λεωφορεία της πρωτεύουσας με αίτημα την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιπαράθεση παραγόντων για τα αποτελέσματα των αγώνων πρωταθλήματος Α εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της προτελευταίας ημέρας του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας, που προκάλεσαν θύελλα σχολίων ήταν φυσικό να απασχολήσουν την ΕΠΟ. Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας ο πρόεδρος Σωτήρης Αλημίσης μίλησε γιά ``νοσηρό κλίμα στο ποδόσφαιρο``, χωρίς φυσικά να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν, όμως, κάθε άλλο παρά ξεκαθάρισαν την υπόθεση, αφού αρκετοί σύμβουλοι δεν αποδέχθηκαν ότι τα αποτελέσματα ήταν περίεργα ή ύποπτα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις παραγόντων.

Παίκτης της Βίτεσε Αρνεμ θα πρέπει να θεωρείται,ο ΚώσταςΧανιωτάκης.

Παίκτης της Βίτεσε Αρνεμ θα πρέπει να θεωρείται,ο Κώστας Χανιωτάκης. Ο διεθνής γκολκίπερ του ΟΦΗ, θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Ολλανδία προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς συνεργασίας με την ομάδα όπου αγωνίζεται ο Νίκος Μαχλάς.

Τη Δευτέρα η μεγάλη φιέστα του Σταδίου Καραϊσκάκη όπου ο Ολυμπιακός θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ηδη έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για τη μεγάλη φιέστα του Σταδίου Καραϊσκάκη,όπου την Δευτέρα ο Ολυμπιακός θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκτός από το παιχνίδι με τη Βέροια και αγώνες της Ακαδημίας και Παλαιμάχων. Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός απέκτησε από το Κερατσίνι τον 18χρονο μέσο Χρήστο Τζωρτζόπουλο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,35 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,78, γαλλικό φράγκο προς 52,43, λίρα Αγγλίας προς 506,85, ελβετικό φράγκο προς 211,44, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,83, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 232,78, τη λίρα Κύπρου προς 595,89 και την ECU προς 345,35 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα εκτός από τα βόρεια που ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Το απόγευμα όμως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θ'αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και και στα δυτικά μετριοι και τοπικά στο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 12 με 30 και στα νησιά 15 με 25 βαθμούς.Σχεδόν αίθριο καιρό αλλά με νεφώσεις απο το απόγευμα θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 14 με 29 και στη Θεσσαλονίκη 16 με 27 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 15 May 1998 - 7:00:11 UTC