Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζονται οι κυλιόμενες απεργίες στις τράπεζες.
- Υπογράφεται σήμερα η συλλογική σύμβαση για τον ιδιωτικό τομέα.
- Τρείς οργανώσεις "διεκδικούν" τις χθεσινές εκρήξεις βομβών.
- Στην Κύπρο μεταβαίνει και πάλι ο Τόμας Μίλερ.
- Αυστηρή προειδοποίηση Αποστολάκη στην Αγκυρα.
- Ο Δημήτρης Δημητριάδης νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
- Στάσεις εργασίας των γιατρών του ΙΚΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 55-48 του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ.
- Μετά τους Αθηναϊκό και Καλαμάτα η Παναχαϊκή είναι η τρίτη ομάδα που υποβιβάζεται στη Β' εθνική κατηγορία.
- Τον Βραζιλιάνο Λουτσιάνο ντε Σόουζα της Ξάνθης απέκτησε ο Ολυμπιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται οι κυλιόμενες απεργίες στις τράπεζες.

Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των τραπεζοϋπαλλήλων, που αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να πωλήσει την Ιονική Τράπεζα. Η ΟΤΟΕ έχει εξαγγείλει για σήμερα 24ωρη απεργία στην Αγροτική και αύτιο στην Εμπορική και την Τράπεζα Αττικής, ενω στην Ιονική οι εργαζόμενοι σε αυτήν συνεχίζουν την απεργία διαρκείας. Την Τετάρτη η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 μετά το μεσημέρι σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις Τράπεζες.

Υπογράφεται σήμερα η συλλογική σύμβαση για τον ιδιωτικό τομέα.

Η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τον ιδιωτικό τομέα, η οποία είναι διετούς διάρκειας και προβλέπει αυξήσεις 4,7% σε δύο δόσεις για το 1998 και διορθωτικό ποσό εάν ο πληθωρισμός ξεπεράσει το 3,5% υπογράφεται σήμερα. Το 1999 θα δοθεί αύξηση 2,8% πάλι σε δύο δόσεις και διορθωτικό ποσό αν ο πληθωρισμός υπερβεί το 2%. Επίσης οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην καθιέρωση 5ης εβδομάδας αδείας για όσους έχουν 15 χρόνια στον ίδιο εργοδότη ή συνολική εργασία 17 ετών.

Τρείς οργανώσεις "διεκδικούν" τις χθεσινές εκρήξεις βομβών.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής ποιοί ευθύνονται για τις εκρήξεις βομβών χθες στα γραφεία της Ολυμπιακής και στο υποκατάστημα της Ιονικής Τράπεζας στη Λεωφόρο Συγγρού. Με τηλεφωνήματα αγνώστων σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, τρείς οργανώσεις, η "17 Νοέμβρη", οι "Μαχόμενοι αντάρτες του Μάη" και "Μάης '98" διεκδικούν την ανάληψη της ευθύνης.

Στην Κύπρο μεταβαίνει και πάλι ο Τόμας Μίλερ.

Στην Κύπρο μεταβαίνει το Σαββατοκύριακο και πάλι ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, ο οποίος θα έχει νέο γύρο συνομιλιών με την κυπριακή κυβέρνηση και τους Τουρκοκύπριους. Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ τονίζει οτι ο προεδρικός απεσταλμένος, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ανά πάσα στιγμή προτίθεται να επισκεφθεί και πάλι την Κύπρο εφόσον εκτιμηθεί αναγκαία η παρουσία του. Επίσης, επιρρίπτει ευθύνες στον Ραούφ Ντενκτάς για την έλλειψη αποτελέσματος κατά την επίσκεψη του κ. Χόλμπρουκ.

Αυστηρή προειδοποίηση Αποστολάκη στην Αγκυρα.

Μήνυμα στην Αγκυρα έστειλε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, τονίζοντας οτι η Ελλάδα ειναι αποφασισμένη και εχει τη δύναμη να υπερασπισθεί την εδαφική της ακεραιότητα και να προασπίσει τα δικαιώματα της. Στο μεταξύ, τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε το πλήρωμα αλιευτικού σκάφους της Αλεξανδρούπολης στα διεθνή ύδατα του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος, Δημήτρης Δημητριάδης, είναι ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης μετά την προχθεσινή παραίτηση του Κωνσταντίνου Κοσμόπουλου. Στην απόφαση αυτή κατέληξαν τα μέλη της ομάδας της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Δημητριάδης δεσμεύτηκε να μην είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές.

Στάσεις εργασίας των γιατρών του ΙΚΑ.

Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει για σήμερα από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι οι γιατροί του Ευαγγελισμού, ενώ οι γιατροί του ΙΚΑ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι και από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 55-48 του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών που έγινε στο ΟΑΚΑ, επικράτησε με 55-48 του ΠΑΟΚ και βρίσκεται ένα πλέον βήμα πριν από την κατάκτηση του τίτλου αφού προηγείται ήδη με 2-1. Η τέταρτη συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά τους Αθηναϊκό και Καλαμάτα η Παναχαϊκή είναι η τρίτη ομάδα που υποβιβάζεται στη Β' εθνική κατηγορία.

Μετά τους Αθηναϊκό και Καλαμάτα βρέθηκε και η τρίτη ομάδα που υποβιβάζεται στη Β' εθνική κατηγορία. Ετσι μετά τους αγώνες της 34ης και τελευταίας ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, η Παναχαϊκή που έχασε 4-0 στην Καβάλα από την τοπική ομάδα δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Και αυτό γιατί την ίδια ώρα στο στάδιο Καραϊσκάκη, ο Εθνικός σε έναν αγώνα με δραματικό φινάλε, κατάφερε να σκοράρει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων εις βάρος της Προοδευτικής και να κερδίσει την παραμονή του.

Τον Βραζιλιάνο Λουτσιάνο ντε Σόουζα της Ξάνθης απέκτησε ο Ολυμπιακός.

Τον Βραζιλιάνο Λουτσιάνο ντε Σόουζα της Ξάνθης απέκτησε αιφνιδιαστικά χθες το βράδι ο Ολυμπιακός. Ο μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι 150 εκ. δρχ περίπου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,73 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,71, γαλλικό φράγκο προς 52,38, λίρα Αγγλίας προς 509,77, ελβετικό φράγκο προς 211,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,83, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,11, τη λίρα Κύπρου προς 593,57 και την ECU προς 346,06 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας,με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Τα φαινόμενα θα ενταθούν το απόγευμα στα ηπειρωτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και αργότερα στα νότια μέχρι πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 20,στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 23 και στο Αιγαίο 15 με 22 βαθμούς.Συνεφιά κατά περιόδους αυξημένη με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 15 με 22 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 14 με 20 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 18 May 1998 - 7:00:13 UTC