Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/05/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διευκρινήσεις ΗΠΑ για δηλώσεις Κλίντον.
- Απέρριψαν Αθήνα και Λευκωσία τις προτάσεις Κλίντον για λύση "πακέτο".
- Το απολυτήριο του Λυκείου παράγοντας για εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.
- Νεκρώνουν απο το μεσημέρι Τράπεζες και συγκοινωνίες.
- Σύσταση επιτροπής για το ΞΥΣΤΟ ζητούν ΝΔ και ΣΥΝ.
- Νέα μονάδα απεξάρτησης ναρκομανών.
- Εικοσάχρονη πνίγηκε σε πτώση ΙΧ στη θάλασσα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου ο Ολυμπιακός μετά απο τριπλή νίκη επί της ΑΕΚ.
- Στην απόκτηση ξένου επιθετικού στρέφονται πλέον οι προσπάθειες της διοίκησης του Ολυμπιακού.
- Η Ελλάδα είναι άψογη στις υποχρεώσεις της ενόψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διευκρινήσεις ΗΠΑ για δηλώσεις Κλίντον.

Οι ΗΠΑ δεν προτείνουν καμιά λύση "πακέτο" για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό και η αμερικανική πολιτική παραμένει αμετάβλητη. Αυτό διευκρίνησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμς Ρούμπιν, αποσαφηνίζοντας το περιεχόμενο της δήλωσης του Αμερικανού προέδρου για λύση "πακέτο" των ελληνοτουρκικών διαφορών και του Κυπριακού. Πρόθεση των ΗΠΑ ειναι να βοηθήσουν Ελλάδα και Τουρκία να επιλύσουν ειρηνικά τα προβλήματά τους και το Κυπριακό, είπε ο κ. Ρούμπιν, επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Απέρριψαν Αθήνα και Λευκωσία τις προτάσεις Κλίντον για λύση "πακέτο".

Αθήνα και Λευκωσία απέρριψαν χθες τις δηλώσεις Κλίντον για λύση "πακέτο" στα ελληνοτουρκικά και Κυπριακό εκτιμώντας ότι είναι εντελώς διαφορετικά θέματα. Ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, έκανε λόγο για ασάφειες και αντιφάσεις στις δηλώσεις Κλίντον, ενω επέκρινε τη βρετανική προεδρία ότι προωθεί σχέδιο κοινής θέσης εν όψει του επικείμενου συμβουλίου σύνδεσης Τουρκίας - ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, που προβλέπει το διαχωρισμό του οικονομικού απο το πολιτικό μέρος. Τις προτάσεις Κλίντον απέρριψε και η αντιπολίτευση.

Το απολυτήριο του Λυκείου παράγοντας για εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Καταργούνται οι γενικές εξετάσεις και καθιερώνεται η ανοιχτή πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2000, σύμφωνα με τις αλλαγές, που παρουσίασε χθες ο υπουργός Παιδείας. Καθοριστικός παράγοντας για την εισαγωγή μαθητή σε ανώτατη σχολή, όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση θα είναι το απολυτήριο του Λυκείου, η βαθμολογία του οποίου θα λαμβάνεται υπόψη κατά 70%. Επικρίσεις διατυπώθηκαν απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Νεκρώνουν απο το μεσημέρι Τράπεζες και συγκοινωνίες.

Προσπάθεια για εκτόνωση της έντασης στον χώρο των Τραπεζών με αφορμή την πώληση της Ιονικής αναλαμβάνει η ΓΣΕΕ, το προεδρείο της οποίας θα έχει συνάντηση με αρμόδιους υπουργούς, τη διοίκηση της Ιονικής και το συνδικάτο των εργαζομένων. Η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 4ωρη σταση εργασίας απο τις 12μμ σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες, καθώς και στα μέσα μεταφοράς. Η Εμπορική πραγματοποιεί απο χθες 48ωρη απεργία. Η Ιονική συνεχίζει την επ' αόριστο απεργία, ενω θα γίνει συγκέντρωση εξω απο το κεντρικό της κατάστημα. Τα μπλέ λεωφορεία θα κινηθούν μέχρι τις 10μμ.

Σύσταση επιτροπής για το ΞΥΣΤΟ ζητούν ΝΔ και ΣΥΝ.

Διαφάνεια στην υπόθεση του στιγμιαίου λαχείου ΞΥΣΤΟ ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής 18 βουλευτές της ΝΔ και καλούν να κληθούν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων όλοι οι εμπλεκόμενοι κυβερνητικοί φορείς για να δώσουν διευκρινήσεις. Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, τόνισε οτι "επιβάλλεται για κάθε υπόθεση που επισημαίνεται ως ανορθόδοξη η προβληματική να ερευνάται με τον πιο αντικειμενικό τρόπο στα πλαίσια της Βουλής, στην αντίστοιχη Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας".

Νέα μονάδα απεξάρτησης ναρκομανών.

Την τέταρτη μονάδα απεξάρτησης ναρκομανών εγκαινίασε χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης σε οίκημα επι της οδού Καποδιστρίου 46. Η μονάδα διαθέτει 200 θέσεις θεραπείας με προοπτική ανάπτυξης τις 300. Ο κ. Σημίτης αποκάλυψε ότι σύντομα θα έρθει στη Βουλή από την κυβέρνηση σχέδιο νόμου, το οποίο θα έχει σαν στόχο να διαχωρήσει την ποινική αντιμετώπιση των εμπόρων ναρκωτικών από αυτών που διακινούν μικρές ποσότητες.

Εικοσάχρονη πνίγηκε σε πτώση ΙΧ στη θάλασσα.

Τραγικό θάνατο βρήκε λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ η Βασιλική Φυλακτού, 20 χρόνων, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε στο θαλάσσιο χώρο της Μαρίνας Αλίμου. Τη νεαρή γυναίκα έβγαλαν στην επιφάνεια βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος και την μετέφεραν στο Ασκληπείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η οδηγός του αυτοκινήτου Κλεοπάτρα Σταύρου, 21 ετών, σώθηκε καθώς πρόλαβε και βγήκε απο το όχημα πριν αυτό πέσει στη θάλασσα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου ο Ολυμπιακός μετά απο τριπλή νίκη επί της ΑΕΚ.

Στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου θα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι του Ντούσαν Ιβκοβιτς πέρασαν με νίκη από το ΟΑΚΑ, επί της ΑΕΚ με 58-54 και συμπλήρωσαν 3 νίκες έναντι μίας της Ενωσης. Ετσι, ο Ολυμπιακός κατέκτησε την 3η θέση του φετινού πρωταθλήματος, ενώ η ΑΕΚ κατετάγη 4η και την ερχόμενη περίοδο θα παίξει στο Ευρωπαϊκό κύπελλο.

Στην απόκτηση ξένου επιθετικού στρέφονται πλέον οι προσπάθειες της διοίκησης του Ολυμπιακού.

Στην απόκτηση ξένου επιθετικού στρέφονται πλέον οι προσπάθειες της διοίκησης του Ολυμπιακού, μετά την μεταγραφή του Βραζιλιάνου μέσου της Ξάνθης, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα. Επικρατέστερος για να φορέσει την φανέλα των πρωταθλητών,είναι ο Ιταλός άσος της Μπάγερν Μονάχου, Ρουτζέρο Ριτζιτέλι και ο Βούλγαρος διεθνής μέσος της Λίτεξ Λόβετς, Στόϊλο Στόϊλοφ, ο οποίος ανακηρύχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής της γειτονικής χώρας για την περίοδο που ολοκληρώθηκε.

Η Ελλάδα είναι άψογη στις υποχρεώσεις της ενόψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού.

Η Ελλάδα είναι άψογη στις υποχρεώσεις της ενόψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα και δεν έχει σημειωθεί καθυστέρηση. Την επισήμανση αυτή έκανε ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά απο τη συνάντηση της Διυπουργικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 313,17 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,55, γαλλικό φράγκο προς 52,35, λίρα Αγγλίας προς 508,43, ελβετικό φράγκο προς 210,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,80, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,18, τη λίρα Κύπρου προς 596,80 και την ECU προς 345,84 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα με ήλιο .Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και στα δυτικά και νότια τοπικά ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 10 με 18 στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 23 και στο Αιγαίο 15 με 22 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα βροχής θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 14 με 22 και στη Θεσσαλονίκη 12 με 18 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 20 May 1998 - 7:00:13 UTC