Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/05/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Ιονική.
- Ελεγχος της εφορίας σε φορολογικές υποθέσεις εισοδήματος 1993- 97.
- Απεργία στις μέσα στις εξετάσεις προγραμματίζουν οι καθηγητές.
- Τον Ιούνιο θα ανακοινωθούν οι επιτυχόντες στο δημόσιο.
- Αναβάλλεται το Συμβούλιο Σύνδεσης Τουρκίας-ΕΕ.
- Εξηγήσεις στο κόμμα του θα δώσει ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρεουλάκος.
- Αύριο οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη ψηφιακή τηλεόραση.
- Κατασχέθηκαν 22 Καλάσνικοφ από την Αλβανία.
- Επίσκεψη σε ΗΠΑ και Καναδά αρχίζει αύριο ο Οικουμενικό Πατριάρχης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Ιονική.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ιονική, ενώ η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της για πώληση της τράπεζας. Η διοίκηση της Ιονικής κατέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων που συνεχίζουν την απεργία διαρκείας και αύριο θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας με τα αυτοκίνητά τους.

Ελεγχος της εφορίας σε φορολογικές υποθέσεις εισοδήματος 1993- 97.

Από το μικροσκόπιο της εφορίας θα περάσουν όλες οι εκκρεμείς ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις εισοδήματος και ΦΠΑ, για τις χρήσεις 1993-97. Ο έλεγχος θα γίνει με συνοπτικές αλλά αυστηρές διαδικασίες, και το ποσό του φόρου που θα προκύπτει μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, θα καταβληθεί σε δόσεις. Διευκρινίστηκε ότι οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν μόνο σε εκκρεμείς υποθέσεις κάτω των δύο δις δρχ.

Απεργία στις μέσα στις εξετάσεις προγραμματίζουν οι καθηγητές.

Στον αέρα απειλούν να τινάξουν για άλλη μια χρονιά το εξεταστικό πρόγραμμα στα γυμνάσια και λύκεια, οι καθηγητές, η πλειοψηφία των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, τάσσεται υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ για 48ωρη απεργία στις 1 και 2 Ιουνίου, δηλαδή τις δύο πρώτες μέρες των απολυτηρίων εξετάσεων. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το Σάββατο, από τους προέδρους των ΕΛΜΕ. Την ίδια ώρα οι καθηγητές αντιδρούν στα μέτρα Αρσένη για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και ζητούν την αναστολή εφαρμογής τους για ένα χρόνο.

Τον Ιούνιο θα ανακοινωθούν οι επιτυχόντες στο δημόσιο.

Στα μέσα Ιουνίου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι πίνακες με τους επιτυχόντες στον Πανελλαδικό διαγωνισμό, για την πρόσληψη 2.353 ατόμων στο δημόσιο τομέα. Οπως προκύπτει από τους πίνακες με τις βαθμολογίες που ανακοινώθηκαν, από τους 50.000 υποψήφιους που πήραν μέρος στο διαγωνισμό, μόνο 14.000 κατάφεραν να περάσουν τη βάση και από αυτούς, ένας στους επτά, θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για μια θέση στο δημόσιο.

Αναβάλλεται το Συμβούλιο Σύνδεσης Τουρκίας-ΕΕ.

Αναβάλλεται τελικά το Συμβούλιο Σύνδεσης Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ενωσης, που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κοινή θέση των "15, επί της πρότασης της βρετανικής προεδρίας, που διαχώριζε το οικονομικό από το πολιτικό σκέλος. Στο μεταξύ, η Αγκυρα ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο, λόγω των πιέσεων που δέχεται για το Κυπριακό, τις διενέξεις της με την Ελλάδα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εξηγήσεις στο κόμμα του θα δώσει ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρεουλάκος.

Εξηγήσεις στο κόμμα θα δώσει ο βουλευτής της ΝΔ Απόστολος Ανδρεουλάκος, για τις ρατσιστικές και μεσαιωνικές προτάσεις που έκανε στη βουλή, να οδηγούνται σε στρατόπεδα συγκεντρώσεων και σε ξερονήσια οι λαθρομετανάστες που απελαύνονται και επιστρέφουν στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είναι δέσμια του παρελθόντος της και την κάλεσε να πάρει θέση. Ονειδος και ντροπή για το κοινοβούλιο, χαρακτήρισε τις δηλώσεις ο βουλευτής του ΣΥΝ Πέτρος Κουναλάκης.

Αύριο οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη ψηφιακή τηλεόραση.

Αποφάσεις για το θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία της ψηφιακής τηλεόρασης, αναμένεται να πάρει αύριο η κυβερνητική επιτροπή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το νομοσχέδιο με το θεσμικό πλαίσιο για την ψηφιακή τηλεόραση θα κατατεθεί στη Βουλή τον Ιούνιο και η ψήφισή του θα γίνει στα μέσα του καλοκαιριού.

Κατασχέθηκαν 22 Καλάσνικοφ από την Αλβανία.

Είκοσι δύο όπλα, τύπου Καλάσνικοφ, προερχόμενα από την Αλβανία και με προορισμό την Κρήτη, κατασχέθηκαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα από άντρες των μεταβατικών αποσπασμάτων που συνέλαβαν δύο Ελληνες. Τα όπλα, καθώς και ισάριθμες γεμιστήρες και 5.500 χιλιάδες σφαίρες, βρέθηκαν στα αυτοκίνητα του Αναστάσιου Γιαννόπουλου, κάτοικου Αθηνών και Δημήτρη Καλογεράκη, από το Ηράκλειο Κρήτης.

Επίσκεψη σε ΗΠΑ και Καναδά αρχίζει αύριο ο Οικουμενικό Πατριάρχης.

Επίσκεψη στις ΗΠΑ και τον Καναδά αρχίζει αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ανακοινώθηκε σήμερα στο Φανάρι. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί κατ'αρχήν τις ΗΠΑ, όπου πρόκειται να αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα του πανεπιστημίου του YALE και στη συνέχεια αρχίζει ποιμαντική περιοδεία σε έξι πόλεις του Καναδά. Τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα υποδεχθεί στην Οττάβα, ο πρωθυπουργός του Καναδά Ζαν Κρετιέν. Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Βανκούβερ, το Γουνιπεγκ, το Λόντον, το Τορόντο και το Μόντρεαλ. Πρόκειται για την πρώτη στην ιστορία επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στον Καναδά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέσα σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, είπε το οριστικό αντίο από την ενεργό δράση, η ``σημαία`` της ΑΕΚ, ο Στέλιος Μανωλάς. Ο 36χρονος ποδοσφαιριστής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είπε ότι ήθελε να τελειώσει όρθιος την καριέρα του και όχι να τον λυπούνται ενώ επεσήμανε ότι ήταν τυχερός που βρέθηκε για 20 χρόνια στην μεγάλη του αγάπη, την ``Ενωση``. Ο Μανωλάς, τόνισε ότι η ΑΕΚ διαθέτει το καλύτερο έμψυχο υλικό στην Ελλάδα, ενώ αναφορικά με αυτόν είπε ότι θέλει να πάει σε σχολή προπονητών του εξωτερικού αφού με αυτόν τον τρόπο, όπως είπε χαρακτηριστικά, θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τον δρόμο για την είσοδό του στην εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, άνοιξε η ΕΟΚ στον Ιάκωβο Τσακαλίδη. Η ομοσπονδία του αθλήματος, κάλεσε τον σέντερ της ΑΕΚ μαζί με 33 ακόμη παίκτες, στο τριήμερο προπονητικό κάμπ ελπίδων που θα γίνει από 27 έως και 30 Μαίου στην Καλαμάτα. Ετσι δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο, το όνομα του νεαρού παίκτη να βρίσκεται μέσα στους 16 που θα έχει στη διάθεσή του ο Παναγιώτης Γιαννάκης, στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ενόψει του Μουντομπάσκετ της Αθήνας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,01 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,03, γαλλικό φράγκο προς 52,19, λίρα Αγγλίας προς 502,44, ελβετικό φράγκο προς 209,58, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,74, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 228,18, τη λίρα Κύπρου προς 593,77 και την ECU προς 344,40 δραχμές.

Σε θετικό κλίμα πργματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου ενώ μεγάλος αριθμός μετοχών έκλεισε στο ανώτερο όριο διακύμανσης του 8%. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2.573,98 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,06%. Αυξημένος ήταν και ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων έφθασε τα 62,3 δισ. δρχ. Σημαντική υποχώρηση 2,80% δρχ. παρουσίασε η ισοτιμία του δολαρίου στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και αύριο ο καιρός, με νεφώσεις, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, αλλά από το απόγευμα θ'αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να βρέξει στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 11 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 28 και στα νησιά 13 με 25 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα, με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 14 με 28 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 13 με 25 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 21 May 1998 - 18:00:15 UTC