Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 23/05/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επεισόδια μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομίας, σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στην οδό Πατησίων, στην Αθήνα, έξω από την ΑΣΟΕ.
- Αποφασίζουν σήμερα οι καθηγητές αν θα πραγματοποιήσουν ή όχι απεργία την περίοδο των εξετάσεων.
- Εικοσαήμερο διάλογο χωρίς όρους προτείνει εκ νέου η ΓΣΣΕ, για την εκτόνωση της κατάστασης στην Ιονική τράπεζα.
- Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαντλίν Ολμπράιτ, ανέβαλε την επίσκεψη της σε Ελλάδα και Τουρκία.
- Τις κατευθύνσεις για το νομικό πλαίσιο της ψηφιακής τηλεόρασης, διαμόρφωσαν χθες σε κοινή τους συνεδρίαση, η Κ.Ε και η Π.Γ του ΠΑΣΟΚ.
- Θετικές οι εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
- Για τρίτη ημέρα, συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του στην κεντρική Μακεδονία, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής.
- Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων εντόπισαν και κατάσχεσαν άνδρες του αστυνομικού σταθμού της Ιερισσού, Χαλκιδικής.
- Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί τη Δευτέρα ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η σύζυγός του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την πρόκριση της στους 4 του Ευρωπαικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου διεκδικεί σήμερα η εθνική μας ομάδα ελπίδων κόντρα στη Γερμανία.
- Παναθηναικός και ΠΑΟΚ αγωνίζονται αύριο στο ΟΑΚΑ στον πέμπτο τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας στο μπάσκετ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επεισόδια μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομίας, σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στην οδό Πατησίων, στην Αθήνα, έξω από την ΑΣΟΕ.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στην οδό Πατησίων, στην Αθήνα, έξω από την ΑΣΟΕ. Ομάδες νεαρών που νωρίτερα παρακολουθούσαν συναυλία στο κτίριο της σχολής πέταξαν βόμβες μολότοφ σε ένα κατάστημα ρούχων, δύο αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Μετά από επέμβαση της αστυνομίας, οι νεαροί επέστρεψαν στο χώρο της σχολής, ενώ από τα ξημερώματα, επικρατεί ηρεμία. Για κάθε ενδεχόμενο, στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Αποφασίζουν σήμερα οι καθηγητές αν θα πραγματοποιήσουν ή όχι απεργία την περίοδο των εξετάσεων.

Αποφασίζουν σήμερα οι καθηγητές αν θα πραγματοποιήσουν ή όχι απεργία την περίοδο των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων καθώς και τις ημέρες που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Τη σχετική απόφαση θα πάρουν οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών. Χθες δημιουργήθηκε ένταση και μικροεπεισόδια, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όταν αναπληρωτές και ωρομίσθιοι καθηγητές, έσπασαν τα τζάμια της εισόδου των γραφείων, έριξαν καπνογόνα και προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζητήση στη Βουλή για την Παιδεία.

Εικοσαήμερο διάλογο χωρίς όρους προτείνει εκ νέου η ΓΣΣΕ, για την εκτόνωση της κατάστασης στην Ιονική τράπεζα.

Και νέα πρωτοβουλία αναλαμβάνει η ΓΣΕΕ για την εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Ιονική τράπεζα. Πρότεινε να ανοίξει ένα εικοσαήμερο διαλόγου, ενώ δεν έθεσε ως προϋπόθεση την απόσυρση της προοπτικής ιδιωτικοποίησης της τράπεζας. Ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, απάντησε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο, χωρίς προαπαιτούμενα. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, θα εκδικαστεί η αίτηση της διοίκησης της Ιονικής να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων. Η ΓΣΕΕ, έχει εξαγγείλει συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια κατά την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης.

Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαντλίν Ολμπράιτ, ανέβαλε την επίσκεψη της σε Ελλάδα και Τουρκία.

Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαντλίν Ολμπράιτ, δεν θα επισκεφθεί την Ελλάδα και την Τουρκία στα τέλη Μαϊου, λόγω του βεβαρυμένου προγράμματός της. Οπως ανακοινώθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κ.Ολμπράιτ, θα μεταβεί στις 28 Μαϊου στο Λουξεμβούργο για να μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και αναμένεται να συναντηθεί με τους κ.Πάγκαλο και Τζέμ. Στο μεταξύ η Αγκυρα, ζήτησε την αναβολή του συμβουλίου σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας, που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.

Τις κατευθύνσεις για το νομικό πλαίσιο της ψηφιακής τηλεόρασης, διαμόρφωσαν χθες σε κοινή τους συνεδρίαση, η Κ.Ε και η Π.Γ του ΠΑΣΟΚ.

Τις κατευθύνσεις για το νομικό και θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει το καθεστώς λειτουργίας της ψηφιακής και δορυφορικής τηλεόρασης διαμόρφωσαν χθες σε κοινή συνεδρίαση τους η Κυβερνητική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο και θα αρχίσει διάλογος με κόμματα και φορείς. Τόνισε ότι θα ακολουθηθεί η κοινοτική οδηγία που προβλέπει ότι η πρόσβαση σε όλα τα συστήματα ψηφιακής τηλεόρασης θα γίνεται μέσω ενός μόνο αποκωδικοποιητή.

Θετικές οι εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στο σωστό δρόμο για την ένταξή της στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση βρίσκεται η οικονομία μας, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ζητά όμως από την κυβέρνηση την κατάργηση του ορίου απολύσεων και τη συμπίεση των κατωτάτων μισθών . Προτρέπει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε πώληση ποσοστού πάνω από το 51% των ΔΕΚΟ ενώ αποκαλεί "ανοιχτές πληγές" τις ζημιογόνες δημόσιες επιχειρήσεις. Ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών της Ν.Δ. Γιώργος Αλογοσκούφης, σημειώνει ότι η έκθεση του διεθνούς οργανισμού, παρά τη διπλωματική της γλώσσα, αποτελεί πλήρη δικαίωση των επιφυλάξεων που έχει διατυπώσει το κόμμα του για την κυβερνητική, οικονομική πολιτική.

Για τρίτη ημέρα, συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του στην κεντρική Μακεδονία, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής.

Για τρίτη ημέρα, συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του στην κεντρική Μακεδονία, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος βρίσκεται στη Βέροια. Το πρωί, θα επισκεφθεί το νομάρχη, το δήμαρχο, το Μητροπολίτη και το διοικητή του Β`Σώματος Στρατού. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Βεργίνας. Χθες το βράδυ, ο κ.Καραμανλής μιλώντας σε κομματική συνεστίαση στη Βέροια, υποστήριξε ότι η μη ένταξη της χώρας μας στην πρώτη φάση της ΟΝΕ, μπορεί να έχει επιπτώσεις στα εθνικά μας θέματα. Επεσήμανε ότι μετά την πρόσφατη εξέλιξη με το Ευρώ, η θέση μας διεθνώς έχει εξασθενήσει.

Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων εντόπισαν και κατάσχεσαν άνδρες του αστυνομικού σταθμού της Ιερισσού, Χαλκιδικής.

Μια ακόμη μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντόπισαν και κατάσχεσαν άνδρες του αστυνομικού σταθμού της Ιερισσού, Χαλκιδικής. Πρόκειται για 165 χιλιάδες πακέτα, τα οποία μετέφερε με φορτηγό αυτοκίνητο ο Ιωάννης Ατματζίδης, 29 χρονών από τη Γεωργία, κάτοικος Θεσσαλονίκης. Οι ποσότητες των τσιγάρων είχαν φορτωθεί νωρίτερα από άγνωστο φορτηγό πλοίο στην όρμο Τρυπητής και Νέων Ρόδων. Οι άνδρες της αστυνομίας αναζητούν και ένα δεύτερο φορτηγό αυτοκίνητο που μετείχε στην επιχείρηση των λαθραίων τσιγάρων.

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί τη Δευτέρα ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η σύζυγός του.

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί τη Δευτέρα ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η σύζυγός του. Το βασιλικό ζεύγος αναμένεται το μεσημέρι στην Αθήνα και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο. Την Τρίτη θα τελέσει τρισάγιο στο Τατόι για τον πρώην βασιλιά Παύλο και τη σύζυγό του Φρειδερίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρόκριση της στους 4 του Ευρωπαικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου διεκδικεί σήμερα η εθνική μας ομάδα ελπίδων κόντρα στη Γερμανία.

Την πρόκριση της στους τέσερρις του Ευρωπαικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου διεκδικεί σήμερα η εθνική μας ομάδα ελπίδων στο Βουκουρέστι κόντρα στη Γερμανία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με νίκη προκρίνεται στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ο αγώνας αρχίζει στις 4 και θα μεταδοθεί απευθείας απο την ΕΤ-1

Παναθηναικός και ΠΑΟΚ αγωνίζονται αύριο στο ΟΑΚΑ στον πέμπτο τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας στο μπάσκετ

Παναθηναικός και ΠΑΟΚ αγωνίζονται αύριο στο ΟΑΚΑ στον πέμπτο τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας στο μπάσκετ. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει αισιοδοξία για την έκβαση του αυριανού ντέρμπι, καθώς ο Σβί Σέρφ θα έχει στη διάθεση του και τον Νίκο Πουντούρη που είχε τραυματιστεί στον προηγούμενο αγώνα. Τη συνάντηση θα διευθύνουν οι Παπαδημητρίου και Τσανίδης. Ο αγώνας αρχίζει στις 6.30 και θα μεταδοθεί απευθείας απο την τηλεόραση του ΑΝΤ- 1

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,50, γαλλικό φράγκο προς 52,09, λίρα Αγγλίας προς 501,14, ελβετικό φράγκο προς 209,20, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,69, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 226,32, τη λίρα Κύπρου προς 593,06 και την ECU προς 343,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και στη συνέχεια θα στραφούν σε μέτριους βοριάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 11 με 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 27 και στα νησιά 15 με 25 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο, αλλά το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενω η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 23 May 1998 - 12:32:04 UTC