Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/05/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στον Θεόδωρο Αγγελόπουλος ο Χρυσός Φοίνικας του φεστιβάλ Καννών.
- Απεργίες πυροδοτεί η χθεσινή επέμβαση των ΜΑΤ στην Ιονική.
- Σαρανταοκτάωρη απεργία εκπαιδευτικών στις 11 και 12 Ιουνίου.
- Αρχές Ιουνίου πιθανόν να συγκληθεί το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ- Τουρκίας.
- Σκληρή επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση.
- Σήμερα η συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αθηνών και υπουργού Παιδείας.
- Απο σήμερα η επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εκτεταμένα επεισόδια απο οπαδούς του Παναθηναϊκού μετά την ανακήρυξή του ως πρωταθλητή Ελλάδος στο μπάσκετ.
- Ο Αρης εξασφάλισε και μαθηματικά την επιστροφή του στην πρώτη εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στον Θεόδωρο Αγγελόπουλος ο Χρυσός Φοίνικας του φεστιβάλ Καννών.

Ο Χρυσός Φοίνικας του φεστιβάλ Καννών απονεμήθηκε στο Θεόδωρο Αγγελόπουλο για την ταινία του "Μια αιωνιότητα και μια μέρα". Η απόφαση της κριτικής επιτροπής ήταν ομόφωνη.Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος εκφράζοντας τα συγχαρητήρια προς τον τιμηθέντα δήλωσε οτι ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ανήκει στην χορεία των διεθνώς καταξιωμένων δημιουργών του κινηματογράφου.Τα συγχαρητήριά τους προς τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο εξέφρασαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Απεργίες πυροδοτεί η χθεσινή επέμβαση των ΜΑΤ στην Ιονική.

Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλες τις τράπεζες κήρυξε σήμερα η ΟΤΟΕ μετά τη χθεσινή επέμβαση των ΜΑΤ στο Μηχανογραφικό Κέντρο της Ιονικης που τελούσε υπο κατάληψη.Επίσης το Εργατικό Κέντρο του Πειραιά εξήγγειλε για σήμερα 24ωρη πανπειραϊκή απεργία,ενώ η ΓΣΕΕ τετράωρη στάση εργασίας απο τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συλλαλητήριο μπροστά στο Πρωτοδικείο Αθηνών οπου θα εκδικάζεται η προσφυγή της Ιονικής,που ζητά να χαρακτηριστεί η απεργία διαρκείας των εργαζομένων σε αυτήν ως παράνομη και καταχρηστική.

Σαρανταοκτάωρη απεργία εκπαιδευτικών στις 11 και 12 Ιουνίου.

Δεν θα πραγματοποιήσουν τελικά οι εκπαιδευτικοί απεργία κατα τη διάρκεια των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων.Αυτό αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΟΛΜΕ,η οποία όμως κήρυξε 48ωρη απεργία για τις 11 και 12 Ιουνίου,ημέρες κατά τις οποίες θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη εκπαιδευτικών με το νέο σύστημα.Οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, την προσεχή Τετάρτη.

Αρχές Ιουνίου πιθανόν να συγκληθεί το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ- Τουρκίας.

Σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας χρησιμοποίησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος απο τη Θεσσαλονίκη, κατηγορώντας την Αγκυρα ότι προσπαθεί να επαναφέρει τη λογική του Χίτλερ, όταν μιλάει για ζωτικό της χώρο στο Αιγαίο.Σήμερα στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ενδέχεται να τεθεί και το ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία.Η Αγκυρα αρνήθηκε να προσέλθει στο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας που είχε προγραμματισθείγια σήμερα και το οποίο όμως είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί τελικά στις αρχές Ιουνίου.

Σκληρή επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση.

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μιλώντας στα Γιαννιτσά, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην κεντρική Μακεδονία.Ο κ. Καραμανλής επέκρινε δριμύτατα την πολιτική της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα και τα εθνικά μας θέματα, άφησε υπονοούμενα για διαπλεκόμενα συμφέροντα και εμφανίσθηκε βέβαιος ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις προσεχείς εκλογές.

Σήμερα η συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αθηνών και υπουργού Παιδείας.

Οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχουν σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος και ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης.Κατά τη σημερινή συνάντηση αναμένεται να προσδιοριστούν επακριβώς τα θέματα που θα απασχολήσουν και θα συζητηθούν από τις συνοδικές επιτροπές και τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας.

Απο σήμερα η επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας.

Πολυήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει απο σήμερα το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας.Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η σύζυγός του Σοφία θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο και θα τελέσουν στο Τατόι τρισάγιο για το βασιλιά Παύλο και τη σύζυγό του Φρειδερίκη.Αύριο θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτεταμένα επεισόδια απο οπαδούς του Παναθηναϊκού μετά την ανακήρυξή του ως πρωταθλητή Ελλάδος στο μπάσκετ.

"Πράσινο" χρώμα είχε το φετινό πρωτάθλημα στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών του μπάσκετ, αφού ο Παναθηναϊκός, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος, κερδίζοντας στον πέμπτο τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο ΟΑΚΑ με 68-58 τον ΠΑΟΚ.Tους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τίτλου,αμαύρωσαν ορισμένοι θερμόαιμοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού,οι οποίοι έβαλαν φωτιές σε καταστήματα,στο εργοτάξιο του Μετρό και παραλίγο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ομόνοιας.

Ο Αρης εξασφάλισε και μαθηματικά την επιστροφή του στην πρώτη εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου.

Ο Αρης εξασφάλισε και μαθηματικά την επιστροφή του στην πρώτη εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου, αφού σε αγώνα για την 32η ημέρα της Β` εθνικής, νίκησε στο Χαριλάου την Αναγέννηση Καρδίτσας με 2-1 και έφτασε τους 68 βαθμούς. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 32ης ημέρας: Δόξα Βύρωνα-Καλαμαριά 5- 0,Καστοριά-Εδεσσαϊκός 0-2, Λεβαδειακός- Καλλιθέα 0-2, Τρίκαλα-Παναιτωλικός 3-0, Λύκοι-Δόξα Δράμας 4-0, Αρης-Καρδίτσα 2-1, Λάρισα-Πανσερραϊκός 2-2, Παναργειακός-Εθνικός Αστέρας 1-2 και Πανελευσινιακός-Νίκη Βόλου 5-0. Στη βαθμολογία προηγείται ο Αρης με 68 βαθμούς, έναντι 65 του Εθνικού Αστέρα, 63 του Πανελευσιανιακού, 60 του Πανσερραϊκού, 51 της Νίκης Βόλου και 50 του Παναιτωλικού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,50, γαλλικό φράγκο προς 52,09, λίρα Αγγλίας προς 501,14, ελβετικό φράγκο προς 209,20, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,69, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 226,32, τη λίρα Κύπρου προς 593,06 και την ECU προς 343,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τα δυτικά με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα Δυτικά μέχρι πολύ θυελλώδεις και στα Ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 23 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 25 και στο Αιγαίο 16 με 27 βαθμούς.Νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη που αργότερα θα πυκνώσουν και θα βρέξει, ενώ μετά το μεσημέρι είναι πιθανόν να σημειωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 16 με 26 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 15 με 22 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 25 May 1998 - 7:00:09 UTC