Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/05/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για την απεργία στην Ιονική.
- Τη Δευτέρα η συνεδρίαση του ΣτΕ για οικογενειακό επίδομα στο δημόσιο.
- Πτώση δημοτικότητας πρωθυπουργού σύμφωνα με δημοσκόπηση της V.PRC.
- Κλειστή η πόρτα της ΕΕ για την Τουρκία στο προβλεπόμενο μέλλον.
- Δεύτερη μέρα της επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας.
- Με το Χρυσό Φοίνικα επιστρέφει το μεσημέρι ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.
- Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Καναδά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στην ΑΕΚ για τρία χρόνια ο Αγγελος Κορωνιός.
- Aλλα δύο χρόνια στον Ολυμπιακό ο Καραταίδης και ο Καραπιάλης.
- Τον Λεωνίδα Βόκολο του Πανιωνίου, φλερτάρει ο Παναθηναικός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για την απεργία στην Ιονική.

Η πώληση της Ιονικής συνεχίζει να πυροδοτεί ένταση ανάμεσα στις σχέσεις της κυβέρνησης με τα συνδικάτα. Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου εαν η απεργία στην Ιονική ειναι παράνομη ή όχι. Η ΟΤΟΕ έχει κηρύξει απεργίες σήμερα στην ΕΤΕΒΑ και στην ΕΤΒΑ, ενω για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία. Η κυβέρνηση πάντως κατέστησε σαφές για άλλη μια φορά, ότι θα προχωρήσει η διαδικασία πώλησης της Ιονικής και θα διασφαλίσει με κάθε μέσο τη λειτουργία και τα συμφέροντά της.

Τη Δευτέρα η συνεδρίαση του ΣτΕ για οικογενειακό επίδομα στο δημόσιο.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Ολομέλεια του ΣΤ τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, προκειμένου να αποφασίσει οριστικά εαν το οικογενειακό επίδομα θα χορηγείται και στους δύο συζύγους - δημοσίους υπαλλήλους. Το ίδιο τμήμα με μειωμένη σύνθεση είχε κρίνει οτι πρέπει να καταβάλεται κρίνοντας ως αντισυνταγματική τη σχετική διάταξη που ισχύει στο σημερινό μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Πτώση δημοτικότητας πρωθυπουργού σύμφωνα με δημοσκόπηση της V.PRC.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της V.PRC που διενεργήθηκε στην Αττική και τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται στα ΝΕΑ, η δημοτικότητα της κυβέρνησης βρίσκεται στο 15%, ενω της αντιπολίτευσης ειναι 15,4%. Θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, έχει το 31,2% των ερωτηθέντων,εναντι 56,2% του προέδρου του ΣΥΝ,Νίκου Κωνσταντόπουλου, 49,6% του προέδρου του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρη Τσοβόλα και 41,9% του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή. Επίσης, το 65% των ερωτηθέντων εκφράζει την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα πετύχει την ένταξή της στην ΟΝΕ.

Κλειστή η πόρτα της ΕΕ για την Τουρκία στο προβλεπόμενο μέλλον.

Δυσοίωνες είναι για την Τουρκία οι προοπτικές ένταξής της στην ΕΕ. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε οτι η Τουρκία δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στην ΕΕ σε ένα "προβλεπόμενο μέλλον". "Δεν είναι, ειπε, τα πολιτιστικά θέματα, που είναι αποφασιστικής σημασίας, αλλα η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Κουρδικό, τα εσωτερικά οικονομικά προβλήματα και οι σχέσεις της με την Ελλάδα". Στο μεταξύ, ευθύνες στην Αγκυρα για τη ματαίωση του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας, απέδωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ρόμπιν Κουκ.

Δεύτερη μέρα της επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τους πολιτικούς αρχηγούς έχει σήμερα ο βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος και η συζυγός του Σοφία, που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, παρέθεσε γεύμα προς τιμή του Ισπανού μονάρχη.

Με το Χρυσό Φοίνικα επιστρέφει το μεσημέρι ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Με τη μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, επιστρέφει το μεσημέρι από τις Κάννες, ο διάσημος σκηνοθέτης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, καθώς η ταινία του "Μια αιωνιότητα και μία ημέρα", κατέκτησε ομόφωνα το Χρυσό Φοίνικα, στο 51ο Φεστιβάλ των Καννών. Τα συγχαρητήριά τους διατύπωσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Καναδά.

Αρχισε χθες η πολυήμερη περιοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη σε 6 μεγάλες πόλεις του Καναδά, με έντονο το ορθόδοξο στοιχείο. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα έχει σήμερα στην Οττάβα συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Ζαν Κρετιέν, τον γενικό κυβερνήτη, Ρομέο Λεμπλέν και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Λόϊντ Αξγουόρι. Η περιοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη, θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουνίου. Είναι η πρώτη φορά που προκαθήμενος της Ορθοδοξίας πραγματοποιεί επίσκεψη στον Καναδά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην ΑΕΚ για τρία χρόνια ο Αγγελος Κορωνιός.

Για τα επόμενα τρια χρόνια ο Αγγελος Κορωνιός θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ. Η μεταγραφή του διεθνή γκαρντ, ολοκληρώθηκε και τυπικά, με τον παίκτη να δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος μετά την υπογραφή του συμβολαίου, η αξία του οποίου πλησιάζει τα 600 εκατομμύρια δραχμές.

Aλλα δύο χρόνια στον Ολυμπιακό ο Καραταίδης και ο Καραπιάλης.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2000 θα φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Κυριάκος Καραταίδης και ο Βασίλης Καραπιάλης. Οι δύο ποδοσφαιριστές συμφώνησαν να μείνουν στο μεγάλο λιμάνι για τις επόμενες δύο περιόδους με συνολικές αποδοχές 80 εκατομμύρια έκαστος.

Τον Λεωνίδα Βόκολο του Πανιωνίου, φλερτάρει ο Παναθηναικός.

Προ των πυλών της Παιανίας βρίσκεται ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, Λεωνίδας Βόκολος. Ο 27χρονος αμυντικός, μετά την λήξη του συμβολαίου του με τους ``κυανέρυθρους``, ξεκίνησε συζητήσεις με την διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στην επισημοποίηση του ``ειδυλλίου`` τους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 305,34 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173,31, γαλλικό φράγκο προς 51,69, λίρα Αγγλίας προς 497,75, ελβετικό φράγκο προς 207,81, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,57, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,74, τη λίρα Κύπρου προς 587,07 και την ECU προς 340,36 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στην Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο τοπικά θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 15 με 23,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 27 και στα νησιά του Αιγαίου 18 με 26 βαθμούς.Σχεδόν αίθριος καιρός αλλά με τοπικές βροχές το απόγευμα,θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 18 με 26 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 16 με 22 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 26 May 1998 - 11:28:11 UTC