Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/05/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σήμερα η πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
- Εμμένουν στις θέσεις τους κυβέρνηση και εργαζόμενοι για την Ιονική.
- Τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας.
- Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ σύστασης εξεταστικής επιτροπής στην Ο.Α.
- Οι καταχρηστικοί όροι καταργούνται απο τα δάνεια.
- Απο τη Δευτέρα οι προεγγραφές στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.
- Στην Αρχαία Ολυμπία σήμερα το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Ελπίδων στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
- Σήμερα ή αύριο αναμένεται να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.
- Στην τέταρτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών, βρίσκεται ο Κριστόφ Βαζέχα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα η πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Σε εξέλιξη ειναι απο τα μεσάνυχτα η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και μετοχοποιήσεων ΔΕΚΟ. Τα μπλε λεωφορεία θα λειτουργήσουν μόνο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρόλεϊ, ο ηλεκτρικός, τα πράσινα λεωφορεία και τα τρένα του ΟΣΕ. Τα αεροπλάνα θα καθηλωθούν στα αεροδρόμια 12 με 3 το μεσημέρι. Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Εμμένουν στις θέσεις τους κυβέρνηση και εργαζόμενοι για την Ιονική.

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για το εαν η απεργία των εργαζομένων στην Ιονική είναι ή όχι παράνομη και καταχρηστική. Ομως οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τράπεζα προβλεπεται οτι θα συνεχιστούν ανεξάρτητα της δικαστικής απόφασης, αφού η ΟΤΟΕ έχει κηρύξει στην Ιονική 48ωρη απεργία απο αύριο. Πάντως, η κυβέρνηση επιμένει στην απόφασή της για πώληση της τράπεζας, η διοίκηση της οποίας φέρεται αποφασισμένη να προσλάβει ειδικούς για να θέσουν σε λειτουργία το Μηχανογραφικό Κέντρο.

Τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε η Αγκυρα δεσμεύοντας για στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και δυο νότια νοτιοδυτικά της Γαύδου στην Κρήτη. Η ενέργεια αυτή της Τουρκίας αναμένεται να συζητηθεί κατά την σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, επανέλαβε πρόταση για εφ' όλης της ύλης διάλογο με την Ελλάδα και δήλωσε οτι με την κατάλληλη θέληση δεν ειναι δύσκολο να λυθούν τα προβλήματα.

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ σύστασης εξεταστικής επιτροπής στην Ο.Α.

Η Βουλή με ψήφους 142 κατά έναντι 106 υπέρ απέρριψε την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνούσε τους λόγους αποτυχίας του πρώτου προγράμματος εξυγίανσης της Ολυμπιακής. Την πρόταση καταψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενω την υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν παρόν.

Οι καταχρηστικοί όροι καταργούνται απο τα δάνεια.

Καταργούνται ως καταχρηστικοί έξι όροι, που μέχρι τώρα περιελάμβαναν οι τράπεζες στις συμβάσεις με τους δανειολήπτες για τη χορήγηση στεγαστικού, καταναλωτικού ή προσωπικού δανείου. Μεταξύ άλλων, οι τράπεζες δεν μπορούν να τροποποιούν μονομερώς τους όρους της σύμβασης, χωρίς τη συναίνεση των καταναλωτών. Η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών απο σήμερα κιόλας θα στείλει σχετική εγκύκλιο σε όλες τις τράπεζες για την εφαρμογή των αποφάσεων.

Απο τη Δευτέρα οι προεγγραφές στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Με 10 δισεκατομμύρια δραχμές θα επιχορηγηθεί το φετινό πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού της Εργατικής Εστίας. Οι προεγγραφές των δικαιούχων αρχίζουν την 1η Ιουνίου. Το πρόγραμμα αφορά καλοκαιρινές διακοπές, εκδρομές και τη χορήγηση εισιτηρίων θεάτρου και κινηματογράφου, καθώς και κουπόνια για την αγορά βιβλίων.

Στην Αρχαία Ολυμπία σήμερα το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας.

Το Δημαρχείο της Αθήνας, καθώς και την Αρχαία Ολυμπία θα επισκεφθεί σήμερα το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, που πραγματοποιεί απο τη Δευτέρα πολυήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Χθες ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισα Σοφία έδωσαν μεγάλη δεξίωση στο Ζάππειο Μέγαρο, στην οποία παρέστη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, διπλωμάτες, επιχειρηματίες και άλλες προσωπικότητες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Ελπίδων στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Βουκουρέστι, αφού στον ημιτελικό νίκησε την αντίστοιχη της Ολλανδίας με 3-0, χάρη σε τέρματα που πέτυχαν ο Λυμπερόπουλος (20`, 86`) και ο Αντζας (52`). Ετσι, θα διεκδικήσει το τρόπαιο αντιμετωπίζοντας στον τελικό τη νικήτρια της συνάντησης Ισπανίας- Νορβηγίας.

Σήμερα ή αύριο αναμένεται να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Σήμερα ή αύριο αναμένεται να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας σε αθλητική εφημερίδα του Βελιγραδίου.Στο μεταξύ, στον μεταγραφικό τομέα, αίσιο τέλος είχε για τον Ολυμπιακό το ``σίριαλ`` της μεταγραφής του νεαρού μεσοαμυντικού του Κερατσινίου, Σταύρου Τζωρτζόπουλου, ο οποίος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Παράλληλα ο Γιώργος Αμανατίδης,συμφώνησε στην ανανέωση της συνεργασίας του με τους πρωταθλητές.

Στην τέταρτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών, βρίσκεται ο Κριστόφ Βαζέχα.

Στην τέταρτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών, όσον αφορά τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και τα γκολ που έχουν πετύχει σε πρωταθλήματα πρώτης κατηγορίας, βρίσκεται ο Κριστόφ Βαζέχα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου, πού εδρεύει στο Βιζμπάντεν της Γερμανίας. Ο Βαζέχα, που αγωνίζεται από το 1983 στην πρώτη κατηγορία του πολωνικού και στη συνέχεια του ελληνικού πρωταθλήματος, σε 435 αγώνες έχει σημειώσει, συνολικά, 268 τέρματα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,97 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,18, γαλλικό φράγκο προς 51,93, λίρα Αγγλίας προς 503,68, ελβετικό φράγκο προς 223,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,65, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 223,41, τη λίρα Κύπρου προς 586,06 και την ECU προς 342,78 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 24,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 27 και στα νησιά 17 με 25 βαθμούς.Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 16 με 27 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 15 με 24 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 27 May 1998 - 7:00:07 UTC