Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στην Ιονική.
- Επεισόδια στις χθεσινές συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
- Κατατίθεται στη Βουλή τον Ιούνιο το ν/σ για την ψηφιακή τηλεόραση.
- Πιθανή συνάντηση Ολμπράιτ - Πάγκαλου.
- Σημαντική μείωση των τιμών των καυσίμων.
- Αρχίζει σήμερα η περιοδεία του Καραμανλή στη Θεσσαλία.
- Στη Θεσσαλονίκη σήμερα το ισπανικό βασιλικό ζεύγος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τα 87 μέτρα και 99 εκατοστά πέτυχε ο Ελληνας ακοντιστής Κώστας Γκατσιούδης.
- Ο Γ.Χ. Γεωργιάδης έγινε συμπαίκτης του Νίκου Νταμπίζα και του Τιμούρ Κετσπάγια,στην Νιουκάστλ.
- Η Ισπανία θα είναι η αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων, στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στην Ιονική.

Παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που κήρυξε την απεργία στην Ιονική παράνομη και καταχρηστική, οι εργαζόμενοι στην τράπεζα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με την κάλυψη της ΟΤΟΕ, που έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο. Η ΟΤΟΕ έχει επίσης εξαγγείλει για σήμερα απεργίες στις Τράπεζες Κρήτης και Κεντρικής Ελλάδος και για αύριο στις Τράπεζες Μακεδονίας - Θράκης και Πειραιώς. Η κυβέρνηση επανέλαβε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης της Ιονικής.

Επεισόδια στις χθεσινές συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Με επεισόδια και συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς σημαδεύτηκαν τα χθεσινά συλλαλητήρια, που οργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε Αθήνα και Πειραιά με αφορμή την 24ωρη απεργία κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Στο μεταξύ, σήμερα συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και οι ιατροί στα κρατικά νοσοκομεία της Αττικής.

Κατατίθεται στη Βουλή τον Ιούνιο το ν/σ για την ψηφιακή τηλεόραση.

Εντός του Ιουνίου θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα περιγράφει τις προϋποθέσεις λειτουργίας δορυφορικής ψηφιακής τηλεόρασης, τόνισε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του Προέδρου του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρη Τσοβόλα και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Π. Φωτιάδη. Ο κ. Σημίτης απέκλεισε το ενδεχόμενο εκπομπής ψηφιακών προγραμμάτων πρίν απο την ψήφιση του νόμου στη Βουλή.

Πιθανή συνάντηση Ολμπράιτ - Πάγκαλου.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα είναι στο επίκεντρο των χωριστών συνομιλιών, που αναμένεται να έχει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, με τον Ελληνα ομόλογό της, Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Τούρκο, Ισμαήλ Τζέμ, στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Λουξεμβούργο.

Σημαντική μείωση των τιμών των καυσίμων.

Μειωμένες απο 2,70 εως 3,80 δραχμές στο λίτρο ειναι απο σήμερα οι τιμές των υγρών καυσίμων, λόγω μεταβολής των διεθνών τιμών. Συγκεκριμένα η τιμή πώλησης των βενζινών μειώθηκε κατά 2,70 δρχ. το λίτρο, του πετρελαίου κίνησης κατά 3,80 δρχ. και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 3 δρχ. το λίτρο.

Αρχίζει σήμερα η περιοδεία του Καραμανλή στη Θεσσαλία.

Με πρώτο σταθμό το απόγευμα τον Αλμυρό του νομού Μαγνησίας ξεκινά η τετραήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής σήμερα θα επισκεφθεί επίσης την αγορά του Βόλου και τη βιομηχανική περιοχή. Αύριο το νομό Λάρισας, όπου θα μιλήσει στον Τύρναβο, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στο Κιλελέρ και θα συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων. Το Σάββατο θα επισκεφθεί περιοχές της Καρδίτσας και την Κυριακή τα Τρίκαλα.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα το ισπανικό βασιλικό ζεύγος.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα το ισπανικό βασιλικό ζεύγος στο πλαίσιο πολυήμερης επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας. Ο Ισπανός βασιλιάς, Χουάν Κάρλος και η σύζυγός του Σοφία επισκέφθηκαν χθες τους αρχαιολογικούς χώρους της Ολυμπίας. Ο Χουάν Κάρλος δήλωσε οτι η χώρα του θα στηρίξει πλήρως την πρόταση της Ελλάδας για ανακήρυξη της Ολυμπίας σε έδρα ενός διεθνούς κέντρου για την ολυμπιακή εκεχειρία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 87 μέτρα και 99 εκατοστά πέτυχε ο Ελληνας ακοντιστής Κώστας Γκατσιούδης.

Εντυπωσίασε ο Κώστας Γκατσιούδης στο διεθνές μίτινγκ ''Βενιζέλεια'' που διεξάγεται στα Χανιά. Ο Ελληνας πρωταθλητής με την πρώτη του προσπάθεια ''έστειλε'' το ακόντιο του στα 87 μέτρα και 99 εκατοστά, που αποτελεί την δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Στο ίδιο μίτινγκ, η πρωταθλήτριά μας του επί κοντώ, Θάλεια Ιακωβίδου, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με 3 μέτρα και 92 εκατοστά.

Ο Γ.Χ. Γεωργιάδης έγινε συμπαίκτης του Νίκου Νταμπίζα και του Τιμούρ Κετσπάγια,στην Νιουκάστλ.

Και ξαφνικά ο Γ.Χ. Γεωργιάδης έγινε συμπαίκτης του Νίκου Νταμπίζα και του Τιμούρ Κετσπάγια! Ο διεθνής μεσοεπιθετικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Νιουκάστλ.Στο μεταξύ πολύ κοντά στον Ολυμπιακό βρίσκεται ο Βασίλης Τσάρτας. Ο 26χρονος μέσος της Σεβίλης αποτελεί ''διακαή πόθο'' του Ντούσαν Μπάγεβιτς και αν ξεπερασθούν κάποιες λεπτομέρειες, ο ''Ντούσκο'' θα τον έχει στην διάθεση του για την νέα περίοδο.

Η Ισπανία θα είναι η αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων, στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Ισπανία θα είναι η αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων, στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα γίνει την Κυριακή στο Βουκουρέστι. Στον ημιτελικό Οι ``φουρια ρόχας`` νίκησαν 1-0 την Νορβηγία χάρη στο ``χρυσό γκολ`` που πέτυχε ο Πέρεζ στο 4ο λεπτό της παράτασης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,27 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,15, γαλλικό φράγκο προς 52,22, λίρα Αγγλίας προς 506,91, ελβετικό φράγκο προς 210,51, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,75, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 224,62, τη λίρα Κύπρου προς 593,77 και την ECU προς 344,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 28,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 30 και στα νησιά 17 με 26 βαθμούς.Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 16 με 28 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 15 με 27 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 28 May 1998 - 7:00:11 UTC