Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/06/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μία ηλικιωμένη νεκρή απο πυρκαγιά σε γηροκομείο
- Εκδικάζεται σήμερα η προσφυγή κατά της απεργίας στην Ιονική
- Συζήτηση απόψε στη Βουλή για την ΟΝΕ
- Συνέντευξη Πάγκαλου για τα ελληνοτουρκικά
- Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε βρετανικό δημοσίευμα για τη Κύπρο
- Στις 12 Ιουνίου ο γραπτός διαγωνισμός για τους εκπαιδευτικούς
- Απεργούν αύριο και μεθαύριο οι γιατροί των νοσοκομείων της Αττικής

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Υπέγραψαν στον Ολυμπιακό Τζόρτζεβιτς, Οφορίκουε
- Παραμένει στον Παναθηναϊκό ο Σούμποτιτς

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μία ηλικιωμένη νεκρή απο πυρκαγιά σε γηροκομείο

Μια 85χρονη, η Ευστρατία Μαρκουλιδάκη, βρήκε τραγικό θάνατο απο την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στον οίκο ευγηρίας "Κωνσταντινίδειο", στη Νίκαια. Οι υπόλοιποι 50 υπερήλικες, που έμεναν μαζί της διασώθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πυρκαγιά προκλήθηκε απο μικρό γκαζάκι, που άναψε η Μαρκουλιδάκη.

Εκδικάζεται σήμερα η προσφυγή κατά της απεργίας στην Ιονική

Καθοριστική η σημερινή μέρα για τη συνέχιση ή όχι της απεργίας στην Ιονική. Σήμερα εκδικάζεται η νέα προσφυγή της διοίκησης της τράπεζας κατά της απεργίας, που κήρυξε η ΟΤΟΕ. Επίσης, συνεδριάζουν απο κοινού ΟΤΟΕ, ΓΣΕΕ και η διοίκηση του συλλόγου των εργαζομένων στην Ιονική, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Χθες στη κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης της Ιονικής εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει καθοριστεί.

Συζήτηση απόψε στη Βουλή για την ΟΝΕ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την πορεία της χώρας μας προς την Οικονομική και Νομισματική Ενωση.

Συνέντευξη Πάγκαλου για τα ελληνοτουρκικά

Ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ισμαήλ Τζέμ, λέγοντας οτι η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι αντίθετη στις επαφές και στις συζητήσεις με την τουρκική πλευρά αλλά σε όποια διαπραγμάτευση επί των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ο κ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο "Μέγκα Τσάνελ" κάλεσε την Τουρκία να αλλάξει στάση και να εναρμονιστεί με το Διεθνές Δίκαιο και τα διεθνώς κρατούντα.

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε βρετανικό δημοσίευμα για τη Κύπρο

Σε διάβημα διαμαρτυρίας στο Φόρεϊν Οφις προέβη ο Ελληνας πρέσβης στο Λονδίνο για το δημοσίευμα των "Σάντεϊ Τάιμς", που η Αθήνα χαρακτήρισε υποβολιμιαίο, και το οποίο επικαλούμενο επίσημες πηγές δημιουργούσε θέμα επικείμενης πολεμικής κρίσης στην Κύπρο, με αφορμή την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων. Το Φόρεϊν Οφις διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε καμιά ανάμιξη στο δημοσίευμα και ότι δεν υπάρχει ειδικό σχέδιο για αντιμετώπιση κρίσης στην Κύπρο.

Στις 12 Ιουνίου ο γραπτός διαγωνισμός για τους εκπαιδευτικούς

Απο τις 12 έως τις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα κάθε κλάδος θα εξετάζεται μέσα σε μια μόνο ημέρα. Το πρωί απο τις 8 οι υποψήφιοι θα εξετάζονται στη θεματική ενότητα "Γνωστικό αντικείμενο" και το απόγευμα στις 4 στη θεματική ενότητα "Διδακτική μεθοδολογία". Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους νομαρχίες για να ενημερωθούν ως προς το πλήρες πρόγραμμα.

Απεργούν αύριο και μεθαύριο οι γιατροί των νοσοκομείων της Αττικής

Με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα απεργούν αύριο και μεθαύριο οι γιατροί σε ολα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του λεκανοπεδίου Αττικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπέγραψαν στον Ολυμπιακό Τζόρτζεβιτς, Οφορίκουε

Στα ``ερυθρόλευκα`` θα παραμείνουν ντυμένοι οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Πίτερ Οφορίκουε. Και οι δύο ποδοσφαιριστές ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Ολυμπιακό για πέντε ακόμη χρόνια έναντι 1 δις και 600 εκατομμυρίων δραχμών αντίστοιχα.

Παραμένει στον Παναθηναϊκό ο Σούμποτιτς

Ο Σλόμπονταν Σούμποτιτς θα είναι προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού και στη νέα σεζόν, σύμφωνα με λακωνική, ανακοίνωση της ''πράσινης'' ΚΑΕ, η οποία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας. Πάντως, κύκλοι του Παναθηναϊκού, ανέφεραν πως το συμβόλαιο του ``Πίξι`` είναι διετές, κάτι που ωστόσο δεν θέλησαν να επιβεβαιώσουν παράγοντες του αθηναϊκού συλλόγου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173,38, γαλλικό φράγκο προς 51,74, λίρα Αγγλίας προς 503,17, ελβετικό φράγκο προς 208,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,59, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,93, τη λίρα Κύπρου προς 588,70 και την ECU προς 341,52 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά απο 15 εως 32 βαθμούς και στα νησιά απο 17 εως 27 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο από 18 έως 31 βαθμούς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης απο 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 2 June 1998 - 8:00:08 UTC