Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιονική, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου.
- Συμφωνία Αθήνας-Αγκυρας για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
- Δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί η Ολυμπιακή.
- Αποφασισμένος και στη Βουλή εμφανίστηκε ο Ρωμαίος για τη διαφθορά.
- Στους δρόμους της Αθήνας βγήκαν πάλι οι συνταξιούχοι.
- "Αντι-τιτανικό" ορό έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ, τόνισε σήμερα ο Δ.Ρέππας.
- Αλυτος γρίφος ο θάνατος των δύο ψαράδων.
- Συγκλονιστικά στοιχεία του ΟΗΕ για το πρόβλημα των ναρκωτικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιονική, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην Ιονική, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου που κήρυξε παράνομη την απεργία των εργαζομένων και τις αποστάσεις που πήρε η ΟΤΟΕ, η οποία αποφάσισε να μην καλύψει πλέον τις κινητοποιήσεις των απεργών. Αποστάσεις πήρε και η ΓΣΕΕ, που ανακοίνωσε ότι θα καλύψει μόνο μια 24ωρη απεργία στην Ιονική. Οι εργαζόμενοι στην τράπεζα κατέλαβαν τα γραφεία της ΟΤΟΕ και για να λύσουν την απεργία, ζητούν τώρα νομοθετική ρύθμιση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Συμφωνία Αθήνας-Αγκυρας για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Την απόφαση Αθήνας και Αγκυρας να επανενεργοποιήσουν το μνημόνιο της Βουλιαγμένης Παπούλια-Γιλμάζ, του 1988, ανακοίνωσε ο γγ του ΝΑΤΟ, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή. Ο κ. Σολάνα πρόσθεσε ακόμη ότι οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν τις συζητήσεις για ενίσχυση και συμπλήρωση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με στόχο τη μείωση της έντασης και την αποφυγή επικίνδυνων επιπλοκών.

Δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί η Ολυμπιακή.

Τα ομαδικά πυρά των εργαζομένων και της διοίκησης της Ολυμπιακής, δέχεται ο πρόεδρος της Ενωσης Χειριστών, τον οποίο πληροφορίες φέρουν να βρίσκεται σε επαφή με ιδιώτες για πώληση μετοχών της εταιρίας. Δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί η Ολυμπιακή δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ, ενώ ο πρόεδρος της Ολυμπιακής βρίσκεται σε επαφή για ενοικίαση πληρωμάτων, μετά την άρνηση των πιλότων να εργαστούν υπερωριακώς, αθετώντας έτσι τη συμφωνία και μάλιστα σε τουριστική περίοδο.

Αποφασισμένος και στη Βουλή εμφανίστηκε ο Ρωμαίος για τη διαφθορά.

Την απόφασή του να πατάξει τα κρούσματα διαφθοράς στην αστυνομία, επανέλαβε στη βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη συνοριακή φύλαξη. Ο κ.Ρωμαίος πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν για λίγους αστυνομικούς όλη η αστυνομία να θεωρείται ύποπτη και εκτίμησε πως η καθιέρωση του πόθεν έσχες, της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας και η επέμβαση του εισαγγελέα, θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα.

Στους δρόμους της Αθήνας βγήκαν πάλι οι συνταξιούχοι.

Στους δρόμους βγήκαν και πάλι οι συνταξιούχοι, με συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις, ζητώντας εφάπαξ βοήθημα 200.000 δρχ, ώς αντιστάθμισμα της απώλειας του εισοδήματός τους από την υποτίμηση της δραχμής. Στην Αθήνα έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το Γιάννο Παπαντωνίου.

"Αντι-τιτανικό" ορό έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ, τόνισε σήμερα ο Δ.Ρέππας.

Με χιουμοριστικό ύφος απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις δηλώσεις του Κώστα Σκανδαλίδη, που έκανε λόγο για σύνδρομο Τιτανικού στο ΠΑΣΟΚ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ενότητα του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ γερό σκαρί, έχει κάνει και "αντι-τιτανικό" ορό και δεν κάνει το πρώτο του ταξίδι. Αλλωστε, συνέχισε βρισκόμαστε στο θέρος και στη Μεσόγειο, όπου δεν υπάρχουν παγόβουνα, τόνισε ο κ. Ρέππας.

Αλυτος γρίφος ο θάνατος των δύο ψαράδων.

Ούτε η ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται να λύνει το γρίφο με το θάνατο των δύο ψαράδων, που βρέθηκαν νεκροί σε φουσκωτό σκάφος ανοιχτά του Μαραθώνα. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ο θάνατος του Γιώργου Λοϊζου οφείλεται σε εκτεταμένα τραύματα στο βραχίονα, στο ημιθωράκιο και στους πνεύμονες, ενώ του εξαδέλφου του Γιώργου Κάραλη σε απαγχονισμό.

Συγκλονιστικά στοιχεία του ΟΗΕ για το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία του ΟΗΕ για το πρόβλημα των ναρκωτικών. Σύμφωνα με αυτά, σε όλο τον κόσμο υπάρχουν περίπου 190 εκατομμύρια χρήστες, τα έσοδα των εμπόρων του θανάτου ξεπερνούν τα 400 δις δολάρια το χρόνο, ποσό διπλάσιο από το τζίρο της παγκόσμιας βιομηχανίας φαρμάκων και πενταπλάσιο από τα χρήματα που δίνονται για την παροχή βοήθειας στον τρίτο κόσμο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρώτη του συνάντηση με τους Ελληνες δημοσιογράφους είχε σήμερα ο νέος προπονητής της ΑΕΚ Στεπάνοβιτς, ο οποίος αποκάλυψε πως ένας από τους λόγους που ανέλαβε την κιτρινόμαυρη ομάδα είναι και ο... Μπάγιεβιτς, αφού θέλει να τον έχει ως αντίπαλο! Ακόμη τόνισε ότι ήλθε στην καλύτερη ελληνική ομάδα, εκτιμά ότι ο Νικολαϊδης δεν πρέπει να φύγει από την ομάδα γιατί είναι πολύ καλός παίχτης, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των Δώνη, Κοπιτσή, Κωστένογλου και Μπατίστα. Εξάλλου, σήμερα ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του μάνατζερ ο Ραβούσης.

Με απόφαση του πρωθυπουργού συγκροτήθηκε η Εθνική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004, με πρόεδρο τον ίδιο, ενώ θα τον αναπληρώνει ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακόμη δημιουργήθηκε και μία επιτροπή από προσωπικότητες και σε αυτήν μετέχουν μεταξύ άλλων οι Μίκης Θεοδωράκης, Ζιλ Ντασέν και Αντώνης Σαμαράκης, Γιάννα Δασκαλάκη- Αγγελοπούλου, Μαριάνα Λάτση, Νίκος Γκάλης και Ντόλι Γουλανδρή. Ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι θα δοθεί έμφαση κυρίως στη χωροθέτηση των έργων, αν και σε σημερινή τους συνέντευξη Τύπου τέσσερις Περιβαλλοντικές οργανώσεις εξέφρασαν την πλήρη αντιθεσή τους για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο Σχοινιά, το Τατόι και το Δέλτα Φαλήρου.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Σιγάλα, βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, καθώς σήμερα υπήρξε νέα συνάντηση του μάνατζερ του παίκτη, Γιάννη Γιαννάκη με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Αλεξόπουλο. Ο "ισχυρός άνδρας" του ΠΑΟΚ πρόετεινε στον Ελληνα παίκτη το ποσό των 400 εκατομμυρίων δραχμών για διετή συνεργασία, πρόταση την οποία εξετάζει ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και της Στεφανέλ Μιλάνου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 305,31 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,55, γαλλικό φράγκο προς 51,47, λίρα Αγγλίας προς 499,66, ελβετικό φράγκο προς 207,30, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,52, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,70, τη λίρα Κύπρου προς 588,37 και την ECU προς 339,92 δραχμές.

Σε ήπιους τόνους πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με την πλειοψηφία των επενδυτών να τηρούν στάση αναμονής ενόψει των εξελίξεων στο θέμα της Ιονικής. Ο γενικός δείκτης τιμών σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών κινήθηκε σε μικρό εύρος διακύμανσης για να κλείσει τελικά στις 2567,21 μονάδες μειωμένος κατά 0,54%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 55,1 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα αλλά και πάλι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα δυτικά θα κυμανθεί 20 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 32 και στο Αιγαίο 21 με 27 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 31 και 17 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 4 June 1998 - 19:00:14 UTC