Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επανεργοποιείται το μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ.
- Μειοψηφία η ΠΑΣΚΕ στην απόφαση της ΓΣΕΕ για συνέχιση απεργίας Ιονικής.
- Οκτώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα διοριστούν φέτος σε σχολεία.
- Η πορεία των οικονομιών των χωρών της ΕΕ στο μικροσκόπιο του ΕΚΟΦΙΝ.
- Εντονες αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις των ιπταμένων της Ο.Α.
- Σημαντικές επαφές του πρωθυπουργού στη Σύνοδο του ΟΣΕΠ στη Γιάλτα.
- Βολές απο Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου στη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στο δεύτερο προκριματικό γύρο του κυπέλου Ουέφα θα αγωνιστούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και οι αντίπαλοί τους θα γίνουν γνωστοί στις 6 Ιουλίου.
- Τελειωμένη υπόθεση θεωρείται,η απόκτηση του Γκανέζου διεθνούς επιθετικού Φέλιξ Αμποάγκουε,στον Ολυμπιακό.
- Στις 23 Αυγούστου 1998 θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Α'εθνικής σύμφωνα με απόφαση της ΕΠΟ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επανεργοποιείται το μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ.

Αθήνα και Αγκυρα επανεργοποιούν το μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ, που είχε υπογραφεί το 1988 στη Βουλιαγμένη, ανακοίνωσε ο γγ του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα, προσθέτοντας οτι οι δύο πλευρές έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για ενίσχυση και συμπλήρωση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ο υφυπουργός Εξωτερικων, Γιάννος Κρανιδιώτης, εξέφρασε τη πεποίθηση οτι και η Τουρκία θα συνεργαστεί στη συνέχιση των συνομιλιών για τα ΜΟΕ σεβόμενη τις αρχές χωρίς να εισαγάγει στοιχεία, που αντιβαίνουν το Διεθνές Δίκαιο και τις συνθήκες.

Μειοψηφία η ΠΑΣΚΕ στην απόφαση της ΓΣΕΕ για συνέχιση απεργίας Ιονικής.

Με απόφαση της ΓΣΕΕ, στην οποία μειοψήφισε η ΠΑΣΚΕ θα συνεχιστεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη η απεργία στην Ιονική με την κάλυψη της γενικής συνομοσπονδίας. Νωρίτερα η ΟΤΟΕ είχε αρνηθεί να προσφέρει κάλυψη στη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Ιονική, ενω το δικαστήριο είχε κρίνει ως παράνομη την απεργία, που είχε κηρύξει τις προηγούμενες ημέρες στην Τράπεζα.

Οκτώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα διοριστούν φέτος σε σχολεία.

Περισσότεροι απο κάθε άλλη χρονιά θα είναι φέτος οι νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικοί. Οπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, φέτος θα διορισθούν 8.000 έναντι 6.200 πέρσι και απο τους οποίους οι 5.900 ηταν αναπληρωτές. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για το διαγωνισμό πρόσληψης, ο κ. Αρσένης τόνισε οτι με το σύστημα αυτό θα απορροφηθούν όλοι οι αναπληρωτές καθηγητές. Πάντως, οι εκπαιδευτικοί κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους με συλλαλητήρια και 48ωρη απεργία στις 11 και 12 του μηνός που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός.

Η πορεία των οικονομιών των χωρών της ΕΕ στο μικροσκόπιο του ΕΚΟΦΙΝ.

Θετικές αναφορές στην πρόοδο, που έχει επιτευχθεί σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στις δεσμεύσεις, που ανέλαβε η κυβέρνηση, όταν εντάχθηκε η δραχμή στο μηχανισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών θα περιέχονται στο κείμενο, που αναμένεται να υιοθετήσουν σήμερα στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ. Το κείμενο, το οποίο θα αφορά τους βασικούς προσανατολισμούς των οικονομικών πολιτικών των κρατών - μελών της ΕΕ, θα τεθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο Κορυφής στο Κάρντιφ.

Εντονες αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις των ιπταμένων της Ο.Α.

Τα ομαδικά πυρά των εργαζομένων και της διοίκησης της Ολυμπιακής, δέχεται ο πρόεδρος της Ενωσης Χειριστών, τον οποίο πληροφορίες φέρουν να βρίσκεται σε επαφή με ιδιώτες για πώληση μετοχών της εταιρίας. Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής βρίσκεται σε επαφή για ενοικίαση πληρωμάτων, μετά την άρνηση των πιλότων να εργαστούν υπερωριακώς, αθετώντας έτσι τη συμφωνία και μάλιστα σε τουριστική περίοδο. Η κυβέρνηση δήλωσε οτι το πρόγραμμα εξυγίανσης της Ολυμπιακής ειναι η μοναδική λύση και οτι ολοι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να υλοποιηθεί.

Σημαντικές επαφές του πρωθυπουργού στη Σύνοδο του ΟΣΕΠ στη Γιάλτα.

Κατ' ιδίαν συναντήσεις με ηγέτες των χωρών - μελών του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου έχει στη Γιάλτα, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής του, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της φιλοξενούμενης χώρας της Γεωργίας του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας και της Μολδαβίας. Σήμερα, ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Σεργκέϊ Κιριγένκο, ενώ μέχρι στιγμής δεν προβλέπεται συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

Βολές απο Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου στη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Για έλλειψη σεβασμού στη μνήμη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και προσπάθεια της σημερινής του ηγεσίας να αποστασιοποιηθεί απο κάθε τι που θυμίζει τον εκλιπόντα, Ανδρέα Παπανδρέου, κάνει λόγο σε συνέντευξή της στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ η Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο δεύτερο προκριματικό γύρο του κυπέλου Ουέφα θα αγωνιστούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και οι αντίπαλοί τους θα γίνουν γνωστοί στις 6 Ιουλίου.

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στις 11 και 25 Αυγούστου, υποχρεώνονται να αγωνιστούν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, όπως ενημέρωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία την ΕΠΟ. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι δύο ''δικέφαλοι'' θα υποχρεωθούν να παίξουν μέσα στον Αύγουστο με αντιπάλους οι οποίοι θα γίνουν γνωστοί στις 6 Ιουλίου, μόλις δηλαδή ολοκληρωθεί ο πρώτος προκριματικός γύρος της διοργάνωσης.

Τελειωμένη υπόθεση θεωρείται,η απόκτηση του Γκανέζου διεθνούς επιθετικού Φέλιξ Αμποάγκουε,στον Ολυμπιακό.

Τελειωμένη υπόθεση θεωρείται στην Αίγυπτο η απόκτηση του Γκανέζου διεθνούς επιθετικού Φέλιξ Αμποάγκουε, ο οποίος αγωνίζεται στην Αλ Αχλί του Καϊρου. Οπως είναι γνωστό, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Λούβαρης βρίσκεται στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα προκειμένου να ``κλείσει`` τον 22-χρονο άσο, κάτι που δεν φαίνεται και τόσο δύσκολο για τους ``ερυθρόλευκους``.

Στις 23 Αυγούστου 1998 θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Α'εθνικής σύμφωνα με απόφαση της ΕΠΟ.

Στις 23 Αυγούστου 1998 θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Α'εθνικής το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαϊου 1999. Η ΕΠΟ πήρε αυτήν την απόφαση μετά από συννενόηση με την ΕΠΑΕ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η εθνική ομάδα, που δίνει αγώνες γιά τα προκριματικά του EURO 2000. Ακόμη, η ΕΠΟ έκανε γνωστό, πως μόνο ο Ηρακλής θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Κύπελλο Ιντερτότο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 305,31 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,55, γαλλικό φράγκο προς 51,47, λίρα Αγγλίας προς 499,66, ελβετικό φράγκο προς 207,30, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,52, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,70, τη λίρα Κύπρου προς 588,37 και την ECU προς 339,92 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά 20 με 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 32 και στα νησιά του Αιγαίου 21 με 27 βαθμούς.Αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 19 με 31 και στη Θεσσαλονίκη 17 με 31 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 5 June 1998 - 7:00:07 UTC