Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς και έξι τραυματίες.
- Ταξίδι εφιάλτης για 300 επιβάτες της Ολυμπιακής.
- Συνελήφθησαν τρία άτομα για διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων.
- Κρατείται Τούρκος ύποπτος για δολιοφθορές.
- Στην παρακμή οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση, δήλωσε ο Καραμανλής.
- Σκληραίνει τη στάση της η διοίκηση της Ιονικής Τράπεζας.
- Στις παραλίες οι κάτοικοι των αστικών κέντρων.
- Νέο κρούσμα αστυνομικών, που γλεντούσαν με χουντικά άσματα.
- Αποζημίωση πολίτη από το Δημόσιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς και έξι τραυματίες.

Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς και έξι τραυματίες σημειώθηκε κοντά στη γέφυρα του Στρυμώνα σε σφοδρή σύγκρουση τριών ΙΧ. Νεκροί είναι η Μαλούσα Ψιλοπούλου 37 χρόνων, η 3χρονη κόρης της Ελένη και οι συνεπιβάτες Μαρία Καρασαββίδου 33 χρόνων και Γιάννης Μπολάς 37 χρόνων. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Καβάλας.

Ταξίδι εφιάλτης για 300 επιβάτες της Ολυμπιακής.

Σε πραγματικό εφιάλτη εξελίχθηκε το ταξίδι των περίπου 300 επιβατών του Μπόϊνγκ 747 της Ολυμπιακής αεροπορίας που εκτελούσε την πτήση Αθήνα- Μόντρεαλ. Το αεροσκάφος έπεσε σε μεγάλα κενά αέρος και αναταράξεις με αποτέλεσμα πέντε επιβάτες να τραυματισθμούν ελαφρά. Ο πιλότος άλλαξε πορεία και προσγείωσε το αεροσκάφος στο Λονδίνο, όπου οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Το αεροπλάνο δεν είχε υποστεί ζημιές και συνέχισε την πορεία του για τον Καναδά.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων.

Την άκρη του νήματος στη μεγάλη υπόθεση διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων αναζητά η αστυνομια, που συνεχίζει τις έρευνες για την εξάρθρωση όλου του κυκλώματος. Ηδη έχουν συλληφθεί τρία άτομα, που είχαν ραντεβού κοντά στη Λαμία με υποψήφιο να αγοράσει 50 εκατομμύρια δρχ σε πλαστά δεκαχίλιαρα. Πρόκειται για τους Δημήτριο Σαρηγιαννίδη , 38 ετών, Ιωάννη Μπακιρτζάκη , 39 ετών και Αναστάσιο Στεργιόπουλο , 62 ετών.

Κρατείται Τούρκος ύποπτος για δολιοφθορές.

Το ενδεχόμενο να ενέχεται σε δολιοφθορές στη χώρα μας, εξετάζουν οι άνδρες της ασφάλειας, που ανακρίνουν έναν Τούρκο, ο οποίος φέρεται μέλος των "γκρίζων λύκων" και συνελήφθη στο Ηράκλειο Κρήτης για κλοπή. Ο τούρκος έχει πλαστά διαβατήρια και βρεθηκαν επάνω του φωτογραφίες με φόντο πυρπολημένο δάσος στην Κέρκυρα.

Στην παρακμή οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση, δήλωσε ο Καραμανλής.

Με νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης, συνόδευσε και αυτή τη φορά, την περιοδεία του στη Φθιώτιδα, ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι οδηγεί τη χώρα στην παρακμή και στην καθίζηση και πρόσθεσε ότι οι κυβερνώντες αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και των προσδοκιών του λαού. Πρόσθεσε επίσης ότι το κόμμα του, σαν κυβέρνηση θα προχωρήσει σε βαθιά μεταρρύθμιση και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία που έχει χαράξει.

Σκληραίνει τη στάση της η διοίκηση της Ιονικής Τράπεζας.

Σκληραίνει τη στάση της η διοίκηση της Ιονικής Τράπεζας, που κατέθεσε αγωγή και κατά της ΓΣΕΕ με αφορμή την απόφαση της να καλύψει την απεργία των εργαζομένων εως και την ερχόμενη Τετάρτη. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιλέγει τον ολισθηρό δρόμο του αυταρχισμού . Για πολιτικού χαρακτήρα μηχανορραφίες έκανε λόγο ο υπουργός Τύπου.

Στις παραλίες οι κάτοικοι των αστικών κέντρων.

Στις παραλίες κατέφυγαν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων, με την ευκαιρία του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Η κίνηση στις εθνικές οδούς ήταν μεγάλη και η τροχαία πήρε έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων. Και αυτή η έξοδος δεν ήταν αναίμακτη καθώς σε 101 τροχαία δυστυχήματα, εννέα άτομα σκοτωθηκαν και 135 τραυματίσθηκαν.

Νέο κρούσμα αστυνομικών, που γλεντούσαν με χουντικά άσματα.

Νέο κρούσμα αστυνομικών που συμμετείχαν σε γλέντι χουντικών, αποκαλύφθηκε στη Γουμένισσα Κιλκίς. Πρόκειται για τους αστυφύλακες Γιώργο Χαλκίδη, Κωνσταντίνο Λάμπρου και τις συναδέλφους τους, Ολγα Μάλτση και Ελένη Σαββίδου, που διασκέδαζαν σε ταβέρνα με χουντικά άσματα και πυροβολώντας στο αέρα. Με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παραπέμπονται στο αρμόδιο συμβούλιο της αστυνομίας με το ερώτημα της απόταξης.

Αποζημίωση πολίτη από το Δημόσιο.

Αποζημίωση ύψους 572 χιλιάδων δρχ, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου επιδίκασε ο Αρειος Πάγος σε πολίτη που είχε υποστεί ταλαιπωρία από την πολεοδομία. Ο πολίτης είχε λάβει άδεια από την πολεοδομία για ανέγερση οικοδομής, αλλά δύο φορές τον σταμάτησαν επειδή τροποποιείτο το ρυμοτομικό σχέδιο. Ο θιγόμενος προσέφυγε στον Αρειο Πάγο, ο οποίος επιδίκασε το ανωτέρω ποσό για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα στίβου των ανδρών κέρδισε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, γνωστού και ως Μπρούνο Τζάουλι, αφού στους αγώνες της Α' κατηγορίας που έγιναν στη Βουδαπέστη, κατέκτησε άνετα την πρώτη θέση με 120,5 βαθμούς. Αντίθετα η ομάδα των γυναικών δεν κατάφερε να κερδίσει την άνοδο, αφού στους ίδιους αγώνες κατετάγη δεύτερη.

Σε αγώνες της τελευταίας (34ης) ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξήγς αποτελέσματα: Πανελευσινιακός-Καρδίτσα 3-0 Εδεσσαϊκός-Νίκη Βόλου 3-0 Καλαμαριά-Καλλιθέα 1- 0 Δόξα Βύρωνα-Παναιτωλικός 2-3 Λεβαδειακός-Δόξα Δράμας 2-1 Τρίκαλα- Παναργειακός 4-0 Λάρισα-Λύκοι 0-1 Οι αγώνες Καστοριάς - Πανσερραϊκού και Αρη - Εθνικού Αστέρα θα γίνουν τη Δευτέρα. Ετσι τώρα, ο Πανελευσινιακός είναι στην πρώτη θέση μαζί με τον Αρη, που έχει ένα αγώνα λιγότερο, με 69 βαθμούς, ενώ ακολουθούν Εθνικός Αστέρας με 68 και Πανσερραϊκός με 61, αλλά και οι δύο έχουν ένα αγώνα λιγότερο.

Παίκτης του Ολυμπιακού γιά τα τρία επόμενα χρόνια θα είναι ο διεθνής επιθετικός από την Γκάνα, Αμποάγκουε. Ο άσος της Αιγυπτιακής Αλ Αχλί παραχωρήθηκε στους ``ερυθρόλευκους`` και αναμένεται να αποτελέσει το επιθετικό δίδυμο του Ολυμπιακού μαζί με τον συμπατριώτη του Οφορίκουε. Την μεταγραφή ``έκλεισε`` στο Κάιρο ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιώργος Λούβαρης και σύμφωνα με πληροφορίες η Αλ Αχλί θα πάρει 250 εκατομμύρια δραχμές και ο παίκτης άλλα 150 εκατομμύρια.

Την ήττα γνώρισε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών στον 7ο αγώνα της γιά το παγκόσμιο λίγκ, αφού έχασε στο Ντεν Μπος της Ολλανδίας από το αντίστοιχ τοπικό συγκρότημα με 3-0. Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε με τους Χριστοφιδέλη, Γκιούρδα, Παπάζογλου, Μποζίδη, Κοβάτσεφ, Μιτρούδη (βασική εξάδα), Αλεξανδρόπουλο, Χριστοφορίδη, Μπατιστάτο.

Αποφασισμένη να καταφύγει στα δικαστήρια είναι η ENIC προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση της ΟΥΕΦΑ, η οποία απαγορεύει σε ομάδες που βρίσκονται κάτω από ενιαίο ιδιοκτησιακό καθεστώς, να αγωνίζονται στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Αποφασισμένος να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης δείχνει ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΚΑΕ βρίσκεται πολύ κοντά στην σύναψη συνεργασίας με τον Ντέγιαν Μποντίρογκα. Οι επαφές αναμέσα στις δύο πλευρές έχουν προχωρήσει και απομένουν μόνο τα τυπικά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Ο Σέρβος γκαρντ (ύψους 2.05) είναι 26 χρόνων και τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Με τη συμμετοχή 105 αυτοκινήτων, από τα οποία τα 72 θα έχουν ελληνικά πληρώματα, αρχίζει αύριο το 45ο ράλλυ "Ακρόπολις". Ο φετινός αγώνας περιλαμβάνει 5 νέες ειδικές διαδρομές, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,55 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,24, γαλλικό φράγκο προς 51,37, λίρα Αγγλίας προς 499,27, ελβετικό φράγκο προς 206,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,49, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,78, τη λίρα Κύπρου προς 585,33 και την ECU προς 339,16 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά ισχυροί, με τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 16 με 33 βαθμούς και στο Αιγαίο 21 με 29 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 32 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα πιθανόν να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 17 με 32 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 6 June 1998 - 18:00:12 UTC