Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.
- Σκληρή γλώσσα για τους επικριτές του χρησιμοποίησε ο Χριστόδουλος.
- Αποσύρεται από την κυκλοφορία το φάρμακο Ποσικόρ.
- Στον εισαγγελέα 36 νεαροί, που συνελήφθησαν σε πάρτυ με ναρκωτικά.
- Αύριο συζητείται η νέα προσφυγή της Ιονικής κατά της ΓΣΕΕ.
- Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συναντήθηκε στο Φανάρι ο Πάγκαλος.
- Πνίγηκε 14χρονος σε πισίνα στη Βέροια.
- Στο αυτόφωρο Ηρακλείου οδηγήθηκε Τουρκος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.

Συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου. Η τροχαία έθεσε από νωρίς σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα, ενώ τροχονόμοι έκαναν παρεμβάσεις σε κομβικά σημεία. Πάντως και αυτή η έξοδος ήταν ιδιαίτερη αιματηρή, καθώς σε περίπου 260 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα, 27 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 329 τραυματίστηκαν.

Σκληρή γλώσσα για τους επικριτές του χρησιμοποίησε ο Χριστόδουλος.

Σκληρή γλώσσα για τους επικριτές του χρησιμοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Μιλώντας στο Μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδας στον Πειραιά ο κ. Χριστόδουλους δήλωσε πως δεν επιδιώκει να γίνει ούτε εθνάρχης ούτε πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι ας κοιμούνται ήσυχα οι κυβερνώντες. Παράλληλα αποκάλυψε ότι δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα.

Αποσύρεται από την κυκλοφορία το φάρμακο Ποσικόρ.

Αποσύρεται από την κυκλοφορία το αντιϋπερτασικό και αντιστηθαγχικό φάρμακο Ποσικόρ, με πρωτοβουλία της παρασκευάστριας εταιρίας, επειδή παρουσιάσθηκαν σοβαρές παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα για την καρδιά. Στην Ελλάδα η κυκλοφορία του φαρμάκου είναι περιορισμένη, καθώς εισήχθη στα μέσα Μαρτίου.

Στον εισαγγελέα 36 νεαροί, που συνελήφθησαν σε πάρτυ με ναρκωτικά.

Στον εισαγγελέα Χαλκίδας οδηγήθηκαν οι 36 νεαροί, που συνελήφθησαν σε ρέιβ πάρτυ, στη Στενή Ευβοία και στο οποίο μετείχαν μαθητές, σπουδαστές και στρατιώτες. Στην έφοδο της αστυνομίας βρέθηκαν κοκαϊνη, ηρωϊνη, χάπια έκστασις και LSD. Επτά από τους συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Αύριο συζητείται η νέα προσφυγή της Ιονικής κατά της ΓΣΕΕ.

Σε νέα φάση εισέρχεται από αύριο η υπόθεση της Ιονικής, καθώς στο πρωτοδικείο , συζητείται η νέα προσφυγή της διοίκησης της Τράπεζας κατά της ΓΣΕΕ, για την κάλυψη που παρέχει στους απεργούς, οι οποίοι θα κάνουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συναντήθηκε στο Φανάρι ο Πάγκαλος.

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε στο Φανάρι υπουργός Εξωτερικών, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη Διαβαλκανική υπουργική Σύνοδο. Ο κ. Πάγκαλος τόνισε την εκτίμηση και το σεβασμό της ελληνικής Πολιτείας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ από την πλευρά του κ. Βαρθολομαίος σημείωσε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική εκκλησία.

Πνίγηκε 14χρονος σε πισίνα στη Βέροια.

Ενας 14χρονος μαθητής πνίγηκε σε πισίνα ιδιωτικού αναψυκτηρίου έξω από τη Βέροια, μπροστα στα μάτια δεκάδων θαμώνων. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Κανδυλίδη, η οικογένεια του οποίου ήρθε πρόσφατα από τη Ρωσία. Ο 14χρονος έκανε βουτιά στην πισίνα και βρέθηκε ξαφνικά στον πυθμένα ακίνητος. Ο νεαρός πέθανε ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο.

Στο αυτόφωρο Ηρακλείου οδηγήθηκε Τουρκος.

Στο αυτόφωρο Ηρακλείου οδηγήθηκε ο 50χρονος Τούρκος με Σουηδικό διαβατήριο, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κλοπής και της κατοχής πλαστών εγγράφων και ναρκωτικών ουσιών. Ο δικηγόρος του ζήτησε και πήρε προθεσμία για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και έτσι η δίκη θα διεξαχθεί την Πέμπτη. Σημειώνεται ότι στην κατοχή του βρέθηκαν φωτογραφίες από τις μεγάλες πυρκαγιές στην Κέρκυρα το 1994.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φουντώνει το μεταγραφικό παζάρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με πρωταγωνίστριες τις τρεις μεγάλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός, μετά την απόκτηση των Πουρσαϊτίδη, Αντζα, Λουτσιάνο και ενός νεαρού από τη Γκάνα, αναζητά ένα δεκάρι, είτε στο πρόσωπο του Τσάρτα, είτε στην μεγάλη κλάση του Σαβίσεβιτς. Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει τον Βόκολο, ενώ ενδιαφέρεται για παίχτες από την Ουκρανία και έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τον Κροάτη Ασάνοβιτς. Η ΑΕΚ, έχει αποκτήσει το Ζήκο και κυνηγά σε όλη την Ευρώπη δύο τουλάχιστον μεγάλα ονόματα. Πάντως, φήμες θέλουν και τον Φραντζέσκο να βρίσκεται κοντά στην Ενωση, ενώ μάχη θα δώσουν οι τρεις μεγάλοι του ποδοσφαίρου μας για το νεαρό μέσο Λάκη.

Ο Ντιντιέ Οριόλ τερμάτισε πρώτος στο δεύτερο σκέλος του 45ου ράλι Ακρόπολις. Ο Γάλλος οδηγός με Τογιότα Κορόλα, κατάφερε να ξεπεράσει τον Κόλιν ΜακΡέι μετά την 10η ειδική διαδρομή και να τερματίσει πρώτος στους Δελφούς με χρόνο ποινής 2 ώρες 52 λεπτά 52 δεύτερα 3 χιλιοστά. Καλύτερος Ελληνας μετά το δεύτερο σκέλος της διοργάνωσης, ο Λεωνίδας Κύρκος (Φορντ Εσκορτ) που κατέχει την ένατη θέση.

ο 62χρονος Ελβετός Σεπ Μπλάτερ είναι ο νέος ισχυρός άνθρωπος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και φυσικά της... διαιτησίας, μετά την άνετη επικρατησή του για τη θέση του προέδρου στη ΦΙΦΑ. Ο πρώην γγ της ΦΙΦΑ διαδέχεται τον Βραζιλιάνο Χαβελάνζε, που διοικούσε από το 1974.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,55 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,24, γαλλικό φράγκο προς 51,37, λίρα Αγγλίας προς 499,27, ελβετικό φράγκο προς 206,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,49, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,78, τη λίρα Κύπρου προς 585,33 και την ECU προς 339,16 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σε ολόκληρη τη χώρα και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 17 με 34 βαθμούς και στα νησιά 21 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αρχικά αίθριο καιρό, αλλά με πιθανότητα βροχής το απόγευμα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 19 με 33 και 17 με 33 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 8 June 1998 - 18:00:07 UTC