Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με μικροεπεισόδια συνεχίστηκε σήμερα ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.
- Συναντήθηκε σήμερα ο Κώστας Σημίτης με τον Τόνι Μπλερ στο Λονδίνο.
- Συνάντηση Βαρθολομαίου-Χριστόδουλου στο Φανάρι.
- Νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα στην Ιονική.
- Ο Γ.Οικονόμου νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
- Σκοτώθηκε σε τροχαίο το παιδί του ευρωβουλευτή Μιχάλη Παπαγιαννάκη.
- Δύο αστυνομικοί σε σπείρα διακίνησης κοκαϊνης στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με μικροεπεισόδια συνεχίστηκε σήμερα ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

Με περισσότερη ηρεμία, σε σχέση με τη χθεσινή πρώτη μέρα, συνεχίστηκε σήμερα ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Πάντως, ούτε σήμερα δεν έλειψαν κάποια επεισόδια και μάλιστα στην Κοζάνη τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης. Το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί φορείς κατήγγειλαν τη στάση του υπουργείου Παιδείας και υποστήριξαν ότι ο διαγωνισμός είναι άκυρος. Σε ανακοίνωση του ΑΣΕΠ τονίζεται ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και ο διαγωνισμός συνεχίστηκε ομαλά. Η συμμετοχή των υποψηφίων έφθασε σήμερα το 60%.

Συναντήθηκε σήμερα ο Κώστας Σημίτης με τον Τόνι Μπλερ στο Λονδίνο.

Η Ελλάδα θα εμμείνει στις γνωστές θέσεις της για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας, κατά τη σύνοδο του Κάρντιφ, τόνισε στο Βρετανό ομολόγό του Τόνι Μπλέρ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν το πρωί στο Λονδίνο. Οπως δήλωσε ο κ. Σημίτης, με τον Τόνι Μπλέρ είχε μία φιλική συνομιλία, η οποία επικεντρώθηκε σε όλα τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση κορυφής του Κάρντιφ, τη Δευτέρα.

Συνάντηση Βαρθολομαίου-Χριστόδουλου στο Φανάρι.

Οι σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Ελληνική Εκκλησία είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών που έχει στο Φανάρι, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, Βαρθολομαίο. Ο κ. Χριστόδουλος έγινε εγκάρδια δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στον οποίο δήλωσε ότι η Ελληνική Εκκλησία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για ένα καλύτερο αύριο της ανθρωπότητας.

Νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα στην Ιονική.

Νέα 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι υπάλληλοι της Ιονικής Τράπεζας, όπως αποφάσισε ο σύλλογός τους. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας αρνούνται να καλύψουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιωμάτά τους. Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ με θέμα την αντιμετώπιση της πρόσφατης κυβερνητικής μεθόδου για ποινικοποίηση των απεργιών.

Ο Γ.Οικονόμου νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Ο Γιάννης Οικονόμου είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ καταγάγοντας συντριπτική νίκη έναντι του αντιπάλου του Ευτύχη Βαρδουλάκη, στο πλαίσιο του 4ου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ που πραγματοποιείται στην Πάτρα. Ο κ. Οικονόμου συγκέντρωσε 557 ψήφους και ποσοστό 74% έναντι 190 ψήφων ή ποσοστό 26% του κ. Βαρδουλάκη, ενώ επίσης στις κάλπες βρέθηκαν 9 άκυρα και 9 λευκά ψηφοδέλτια.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο το παιδί του ευρωβουλευτή Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Δύο εβδομάδες πριν πάρει το απολυτήριο στρατού σκοτώθηκε σε τροχαίο κοντά στο σπίτι του στην Καλλιθέα, ο Κώστας Παπαγιαννάκης, 26 ετών, γιος του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού Μιχάλη Παπαγιαννάκη. Το δυστύχημα συνέβη το πρωί στη λεωφόρο Θησέως όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο άτυχος νέος συγκρούσθηκε με αυτοκίνητο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια Παπαγιαννάκη απέστειλε από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, καθώς και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Δύο αστυνομικοί σε σπείρα διακίνησης κοκαϊνης στη Θεσσαλονίκη.

Δύο πρώην αστυνομικοί, ο ένας Ελληνας και ο άλλος Αλβανός είναι μεταξύ των τεσσάρων μελών σπείρας διακίνησης κοκαϊνης που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον 32χρονο Ευστάθιο Ταρκατζίκη και τον 34χρονο Μεχίτ Χόχα. Συνελήφθησαν, επίσης, ο Στέφανος Τσισμιτζής, 32 ετών, άεργος και η αδελφή του Χόχα, Αλμπάνα, 27 ετών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική ομάδα του Μεξικού παρά το γεγονός βρέθηκε να χάνει με 1-0 από την αντίστοιχη της Νότιας Κορέας κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη με 3-1, σε συνάντηση γιά τον Ε' Ομιλο, που έγινε στην Λιόν Oι νοτιοκορεάτες προηγήθηκαν στο σκορ με τον Χα Σέοκ Γιού στο 28ο λεπτό, για να αντεπιτεθεί στο δεύτερο ημίχρονο το Μεξικό και να πάρει τη νίκη με τέρματα των Ρικάρντο Πελάεζ (51') και Λούις Ερνάντεζ (75', 84'). Ο σκόρερ Σέοκ Γιού είδε την πρώτη (απ' ευθείας) κόκκινη κάρτα των αγώνων δύο λεπτά μετά την επίτευξη του τέρματος του.

Ο καλύτερος μέχρι στιγμής αγώνας του μουντιάλ έγινε στο Στάδιο Μποζουάρ της Ναντ, όπου η Νιγηρία επικράτησε 3-2 της Ισπανίας, για τον Δ' όμιλο της διοργάνωσης. Το ματς ήταν συγκλονιστικό, με την Ισπανία να προηγείται δύο φορές με τους Ιέρο (21') και Ραούλ (47'), όμως τους Νιγηριανούς να παίρνουν τη μεγάλη νίκη, χάρη σε τέρματα των Αντεπόγιου (24'), Λαβάλ (73') και Ολίσε (79'). Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 37.000 θεατές.

Η πρωταθλήτρια μας των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, Χριστίνα Κοκκότου κατέρριψε σήμερα το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 10.000 μέτρα βάδην, αφού κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας των Βαλκανικών Αγώνων, που διεξάγονται στο Βελιγράδι, κάλυψε την απόσταση σε 47 λεπτά, οκτώ δεύτερα και 25 εκατοστά, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.

Η Μίλαν επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Βραζιλιάνου διεθνή επιθετικού, Λεονάρντο. Σύμφωνα με πληροφορίες Ιταλών δημοσιογράφων η ομάδα του Μιλάνου επιβεβαίωσε σήμερα πως ο πρωταθλητής Ελλάδας της απέστειλε χθες το βράδυ φαξ με το οποίο επισημοποιεί το ενδιαφέρον του για τον άσο της "Σελεσάο".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,61 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,87, γαλλικό φράγκο προς 51,57, λίρα Αγγλίας προς 510,24, ελβετικό φράγκο προς 209,09, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,55, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,72, τη λίρα Κύπρου προς 585,22 και την ECU προς 341,14 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται αύριο στη βορειοανατολική Ελλάδα, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 16 έως 31 βαθμούς και στα νησιά από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αύριο σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 19 έως 29 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 13 June 1998 - 18:00:08 UTC