Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διευκρινήσεις Ρέππα για τηλεφωνική επικοινωνία Κλίντον-Σημίτη.
- Την Παρασκευή οι οριστικές αποφάσεις για την πώληση της Ιονικής.
- Αρχίζουν την Παρασκευή οι γενικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ.
- Ποινή κάθειρξης 17 ετών στον Βαγιωνή.
- Υπόθεση μαστρωπίας και σκλαβοπάζαρου στη Θεσσαλονίκη.
- Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα ασκήθηκε στον Βλαστό.
- Ενα άτομο έχασε τη ζωή του σε ισόπεδη σιδηροδρομικη διάβαση.
- Τοξικά παιχνίδια στην αγορά. Η Γκρινπίς κρούει τον κώδωνα.
- Προς υπουργοποίηση Ελληνας ομογενής στην Κουινσλάνδη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διευκρινήσεις Ρέππα για τηλεφωνική επικοινωνία Κλίντον-Σημίτη.

Για φιλική παραίνεση και όχι για άσκηση πίεσης ή παρέμβασης, έκανε λόγο ο υπουργός Τύπου, σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία Κλίντον - Σημίτη, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας από τη δήλωση του αμερικανού προέδρου ότι μπορεί να προκληθεί ένταση στο Αιγαίο αν δεν αλλάξει στάση η Ελλάδα, στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ. Η στάση του πρωθυπουργού σχολιάστηκε θετικά από την αντιπολίτευση, ενώ ο κ.Σημίτης θα ενημερώσει για τα θέματα αυτά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την Παρασκευή οι οριστικές αποφάσεις για την πώληση της Ιονικής.

Την Παρασκευή θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για πώληση της Ιονικής, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Εμπορικής. Η διαδικασία, το τίμημα και η προστασία των εργαζομένων από την πώληση της τράπεζας, συζητήθηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Γιάννο Παπαντωνίου. Το πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση της Εμπορικής για περιορισμό της συμμετοχής των εργαζομένων στη Γενική Συνέλευση. Στο μεταξύ, μεταβιβάστηκε μέσω του Χρηματιστηρίου το 58% των κοινών μετοχών της Τράπεζας Αθηνών στην Eurobank, του Ομίλου Λάτση.

Αρχίζουν την Παρασκευή οι γενικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ.

Ανοίγει την Παρασκευή η αυλαία των γενικών εξετάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι φετινές εξετάσεις θα διεξαχθούν υπό τη σκιά της πρόσφατης έντασης από το διαγωνισμό για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Στο μεταξύ, βελτίωση παρουσίασε η υγεία του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή, που νοσηλεύεται μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από ομάδα ροπαλοφόρων έξω από τα δικαστήρια, όπου είχε μεταβεί για να συμπαρασταθεί σε συλληφθέντες καθηγητές.

Ποινή κάθειρξης 17 ετών στον Βαγιωνή.

Ποινή κάθειρξης 17 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών στον επιχειρηματία Ιωσήφ Βαγιωνή, τον οποίο κήρυξε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο για τη δολοφονία της φίλης του, Νέλης Πίσχου. Το δικαστήριο του αναγνώρισε μόνο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του. Πρωτόδικα ο Βαγιωνής είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών.

Υπόθεση μαστρωπίας και σκλαβοπάζαρου στη Θεσσαλονίκη.

Υπόθεση μαστρωπίας και σκλαβοπάζαρου, με θύματα νεαρά κορίτσια, ακόμη και ανήλικα, από την Ανατολική Ευρώπη, αποκάλυψε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Εγκέφαλος φέρεται ο 42χρονος Σταύρος Αργυρόπουλος, οποίος είχε μετατρέψει την καφετέριά του στη Λητή Θεσσαλονίκης, σε εμπόριο λευκής σαρκός. Ο Αργυρόπουλος χρησιμοποιούσε κορίτσια, που είχε...αγοράσει αντί 600.000 δρχ το καθένα, προκειμένου να ικανοποιούν την εκλεκτή πελατεία του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μια 15χρονη κατάφερε να ξεφύγει και να τον καταγγείλει στην αστυνομία.

Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα ασκήθηκε στον Βλαστό.

Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του σεσημασμένου κακοποιού Παναγιώτη Βλαστού, 28 ετών, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορείται και για την αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς το Μάρτιο στην Καλλιθέα, που είχε ως αποτελέσμα να σκοτωθεί ο αδελφός του Κώστας και να τραυματιστούν δύο αστυφύλακες. Κατά τη σύλληψη του Βλαστού βρέθηκαν επάνω του ένα περίστροφο, 5 φυσίγγια και μια χειροβομβίδα.

Ενα άτομο έχασε τη ζωή του σε ισόπεδη σιδηροδρομικη διάβαση.

Αλλο ένα άτομο έχασε τη ζωή του σε ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση, αυτή τη φορά στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Πρόκειται για τον 45χρονο Νίκο Πολύζο, κηπουρό στην εξοχική κατοικία του πρωθυπουργού, ο οποίος παρασύρθηκε από τρένο του ΟΣΕ. Σημειώνεται ότι η σήμανση στο σημείο εκείνο δεν λειτουργούσε λόγω εργασιών συντήρησης. Στην ίδια περιοχή ΙΧ έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Τοξικά παιχνίδια στην αγορά. Η Γκρινπίς κρούει τον κώδωνα.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις τοξικές ουσίες που περιέχονται σε παιδικά παιχνίδια τα οποία κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά, κρούει η Γκρινπίς. Η οικολογική οργάνωση υποστηρίζει ότι παιχνίδια που είναι κατασκευασμένα από το υλικό Πι Βί Σί, περιέχουν τοξικές ουσίες σε ποσοστό από 20 έως 50% και ζητά να αποσυρθούν από την αγορά.

Προς υπουργοποίηση Ελληνας ομογενής στην Κουινσλάνδη.

Με άνεση διατήρησε την έδρα του ο ομογενής Εργατικός βουλευτής Δημήτρης Φούρας, στις πολιτειακές εκλογές, που έγιναν στην αυστραλιανή πολιτεία της Κουϊνσλάνδης, το περασμένο Σάββατο. Ο Φούρας, που υπήρξε πρόεδρος της Βουλής και είναι αδελφός του υφυπουργού Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας, είναι πιθανό να υπουργοποιηθεί. Πάντως, δύο άλλοι ομογενείς υποψήφιοι στις εκλογές της Κουινσλάνδης- ο ανεξάρτητος, Στηβ Δημητρίου και ο Φιλελεύθερος, Λεωνίδας Τσιμπίκας- δεν τα κατάφεραν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για μία ακόμη φορά η τύχη ήταν με το μέρος της Αυστρίας, που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις σε 1-1 τη Χιλή, σε αγώνα για το Β' ομίλου του Παγκοσμίου κυπέλλου της Γαλλίας. Η Χιλή ήταν καλύτερη, σχεδόν σε όλο τον αγώνα, με βασικούς πρωταγωνιστές τους Ζαμοράνο και Σάλας, ο οποίος πέτυχε και το γκολ, στο 70'. Ωστόσο, μία ολιγωρία των αμυντικών στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε την ευκαιρία στον αυστριακό Βάστιτς με μία βολίδα στο "γάμα" της εστίας των Χιλιανών. Το ίδιο είχε κάνει ο Πόλστερ στο 1-1 με το Καμερούν.

Το όνειρο των Ελλήνων φιλάθλων να απολαύσει από κοντά την "Ντριμ Τιμ 4" στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ δεν θα γίνει πραγματικότητα μετά την απόφαση της ομοσπονδίας των ΗΠΑ. Ετσι, οι φίλοι του μπάσκετ θα περιοριστούν σε παίχτες που αγωνίζονται σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, αλλά και σε αυτούς που παίζουν σε ευρωπαϊκές ομάδες.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε στο διεθνές μίτινγκ στίβου "Τσικλιτήρεια", που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 200 μέτρων Ατο Μπόλντον. Ο σπρίντερ από το Τρινιτάντ και Τομπάγκο πρώτευσε στα 100 μέτρα με 9 δευτερόλεπτα και 86 εκατοστά και ισοφάρισε την δική του καλύτερη επίδοση στον κόσμο. Στα 100 μέτρα των γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Κατερίνα Θάνου με 11.11.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,42, γαλλικό φράγκο προς 51,42, λίρα Αγγλίας προς 512,67, ελβετικό φράγκο προς 207,30, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,50, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,97, τη λίρα Κύπρου προς 588,01 και την ECU προς 340,93 δραχμές.

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επεκράτησαν και στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κλείσει στις 2426, 63 μονάδες ενισχυμένος κατά 2,23%. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές του Τραπεζικού κλάδου ο δείκτης των οποίων σημείωσε κέρδη 3,21%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 65,2 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη σχεδόν τη χώρα με λίγες νεφώσεις αλλά στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 16 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 32 και στα νησιά 18 με 28 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 19 με 32 και 17 με 28 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 17 June 1998 - 19:00:07 UTC