Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 20/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυστηρή προειδοποίηση του πρωθυπουργού οτι καμμία συντεχνιακή βίαιη αντίδραση, δεν θα εμποδίσει το κυβερνητικό μεταρρυθμιστικό έργο.
- Στην τελική ευθεία έχει περιέλθει η πώληση της Ιονικής, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.Σκληρή γλώσσα για τα χθεσινά έκτροπα από τον πρόεδρο της ΝΔ.
- Η ομαδικότητα και η σημασία της παρέας, απόσπασμα από βιβλίο του λογοτέχνη Ασημάκη Πανσέληνου, το θέμα της έκθεσης για τους υποψήφιους της τέταρτης δέσμης.
- Η Τουρκία να σταματήσει τους λεονταρισμούς, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Νέες προκλητικές δηλώσεις της Αγκυρας.
- Εντονα διαβήματα της Κύπρου προς τον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της.
- Πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση στην Αρχαία Ολυμπία για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004.Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του δήμαρχου Αθηναίων.
- Ομιλία του Κώστα Καραμανλή στα Γιάννενα.Στην πόλη βρίσκεται και η Ντόρα Μπακογιάννη.
- Ξεχασμένο μετασεισμό της δόνησης του 1995, χαρακτήρισαν σεισμολόγοι τη σημερινή δόνηση των 4,1 Ρίχτερ κοντά στην Κοζάνη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυστηρή προειδοποίηση του πρωθυπουργού οτι καμμία συντεχνιακή βίαιη αντίδραση, δεν θα εμποδίσει το κυβερνητικό μεταρρυθμιστικό έργο.

Καμμία συντεχνιακή αντίδραση με όπλο τη βία, δεν θα εμποδίσει την ανάπτυξη της χώρας και την κυβερνητική μεταρρυθμιστική πολιτική, προειδοποίησε προς κάθε κατεύθυνση από την Αρχαία Ολυμπία ο πρωθυπουργός. Ο κ.Σημίτης επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να τηρηθεί αταλάντευτα το πρόγραμμα των στόχων της ΟΝΕ και τόνισε ότι στη σύνοδο του Κάρντιφ η Ελλάδα επιβεβαίωσε τη δύναμη και το διεθνές κύρος της.

Στην τελική ευθεία έχει περιέλθει η πώληση της Ιονικής, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.Σκληρή γλώσσα για τα χθεσινά έκτροπα από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Την πώληση πακέτου 51% των μετοχών της Ιονικής, αποφάσισε χθες βράδι η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εμπορικής.Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, τόνισε οτι η πώληση της Τράπεζας έχει εισέλθει στην τελική ευθεία χαρακτηρίζοντας τα χθεσινά γεγονότα ως άθλια έκτροπα μιας μικρής μειοψηφίας. Για φασιστική νοοτροπία συνδικαλιστών που καλλιέργησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής από το Αγρίνιο, όπου πραγματοποίησε περιοδεία.

Η ομαδικότητα και η σημασία της παρέας, απόσπασμα από βιβλίο του λογοτέχνη Ασημάκη Πανσέληνου, το θέμα της έκθεσης για τους υποψήφιους της τέταρτης δέσμης.

Ενα απόσπασμα από το βιβλίο του λογοτέχνη Ασημάκη Πανσέληνου για την ομαδικότητα και τη σημασία της παρέας, αποτέλεσε το θέμα της έκθεσης στο οποίο διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των γενικών εξετάσεων της τέταρτης δέσμης. Τη Δευτέρα, οι υποψήφιοι της πρώτης και δεύτερης δέσμης θα διαγωνιστούν στη φυσική και της τρίτης, στα αρχαία.

Η Τουρκία να σταματήσει τους λεονταρισμούς, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Νέες προκλητικές δηλώσεις της Αγκυρας.

Δεν υπάρχει περιθώριο από την πλευρά της Αγκυρας ούτε για προκλήσεις, ούτε για περαιτέρω απειλές και λεονταρισμούς, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας στο θέμα της Κύπρου. Η Αγκυρα πάντως, συνεχίζει τις προκλήσεις της. Σήμερα ο αντιπρόεδρος Μπουλέντ Ετζεβίτ με συνέντευξή του στην εφημερίδα Σαμπάχ, θεωρεί ότι η απειλή που δέχεται η Τουρκία στο θέμα της Κύπρου, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του 1974.

Εντονα διαβήματα της Κύπρου προς τον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της.

Σε έντονα διαβήματα προς τον ΟΗΕ για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από τουρκικά μαχητικά, προέβη η κυπριακή κυβέρνηση. Από την πλευρά του ο πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης, εκφράζει με επιστολή του προς το γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν την ετοιμότητά του να μελετήσει το θέμα μη εισαγωγής νέων οπλικών συστημάτων στην Κύπρο, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συμφωνία για χρονοδιάγραμμα αποστρατικοποίησης του νησιού.

Πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση στην Αρχαία Ολυμπία για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004.Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του δήμαρχου Αθηναίων.

Μήνυμα αισιοδοξίας με αφορμή τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004 από την Αθήνα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός στη σημερινή πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία από τη συνεδρίαση, του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε έτσι τη δυσαρέσκειά του επειδή η πανηγυρική συνεδρίαση δεν έγινε στην Αθήνα.

Ομιλία του Κώστα Καραμανλή στα Γιάννενα.Στην πόλη βρίσκεται και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε διημερίδα του κόμματός του θα μιλήσει αύριο στα Γιάννενα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.Στην πόλη βρίσκεται η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία χαρακτήρισε ντροπή για την Ελλάδα τα γεγονότα που συνέβησαν στη Γενική Συνέλευση της Εμπορικής Τράπεζας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται παντελώς αδύναμη να υλοποιήσει την οποιαδήποτε πολιτική.

Ξεχασμένο μετασεισμό της δόνησης του 1995, χαρακτήρισαν σεισμολόγοι τη σημερινή δόνηση των 4,1 Ρίχτερ κοντά στην Κοζάνη.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην περιοχή μεταξύ Κοζάνης και Γρεβενών, στον ίδιο χώρο, όπου το Μάιο του 1995 είχε σημειωθεί ο καταστροφικός σεισμός των 6,6 Ρίχτερ.Σεισμολόγοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δήλωσαν πάντως ότι πρόκειται για έναν ``ξεχασμένο`` μετασεισμό της δόνησης του 1995.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο "παιχνίδι" της απόκτησης του Γιώργου Σιγάλα μπήκε δυναμικά ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι", σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσαν επίσημη πρόταση στον παίκτη μέσω εκπροσώπου του, την οποία ο Γιώργος Σιγάλας εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή, αφού όπως έχει δηλώσει επιθυμεί την επιστροφή του στην ομάδα του Πειραιά.

Η οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είναι μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε το πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας. Ολοι μαζί θα επιτύχουμε στο δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Και τα αποτελέσματα θα είναι αντάξια των προσδοκιών μας. Μπορούμε να πετύχουμε και θα πετύχουμε``. Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη σημερινή πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της εθνικής επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων 2004, υπό την ευρεία σύνθεσή της, που έγινε στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Από την πλευρά του ο υπουργός πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 αποτελούν μια δοκιμασία της Ελλάδα κόντρα στον ίδια της τον εαυτό.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με τη συμμετοχή του Παναγιώτη Λιαδέλη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας, ο τεχνικός της εθνικής μας ομάδας, Παναγιώτης Γιαννάκης. Πάντως ο Λιαδέλης εξακολουθεί να βρίσκεται στη Νάουσα, όπου προετοιμάζεται το εθνικό μας συγκρότημα και συνεχίζει τη θεραπεία του, μετά τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στη μέση. Εξάλλου δεν προπονήθηκε ούτε ο Γιώργος Σιγάλας, αφού υπέστη ηλίαση.

Στον πάγκο της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή θα κάθεται τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Ντράγκαν Σάκοτα. Ο Σέρβος τεχνικός είχε συνεργασία με τους διοικούντες του ``γηραιού`` για τα μεταγραφικά θέματα και εισηγήθηκε την απόκτηση παικτών που περιλαμβάνονται στα σχέδιά του. Οι παράγοντες των ``κυανολεύκων`` έχουν ήδη, με την έγκριση του Σάκοτα, προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις με το πλέι μέικερ Γιάννη Γάκη, που αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια στο Σπόρτιγκ.

Μια ...ανάσα από τον Απόλλωνα Πατρών βρίσκεται ο Χρήστος Μηριούνης. Ο διεθνής φόργουορντ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναμένεται σήμερα να πει το ``ναι`` στην πρόταση που του έχει κάνει ο αχαϊκός σύλλογος για διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Στον Πανηλειακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιάννης Τάτσης. Ο νεαρός μέσος που αγωνιζόταν στον Απόλλωνα,υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Πύργου, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το οικονομικό μέρος της συμφωνίας.

Ο Αρβιντας Σαμπόνις δήλωσε ότι είναι τραυματίας και ότι δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στην αποστολή της Λιθουανίας γιά το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ της Αθήνας. Ετσι, μετά την πιθανή απουσία των παικτών του ΝΒΑ, ούτε ο Λιθουανός σέντερ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς θα δώσει το ``παρών``.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 310,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172, 75, γαλλικό φράγκο προς 51,51, λίρα Αγγλίας προς 517,67 ελβετικό φράγκο προς 206,46, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,51, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,32, λίρα Κύπρου προς 589,45 και Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 342,33 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι ισχυροί βοριάδες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού.Σε όλη τη χώρα γενικά προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 32 και στα νησιά από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.Αίθριος προβλέπεται για αύριο ο καιρός στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμού.Για τη Θεσσαλονίκη, αίθριος αναμένεται ο καιρός ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 20 June 1998 - 18:00:07 UTC