Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 21/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στις εργασίες τους επιστρέφουν αύριο οι εργαζόμενοι στην Ιονική. Δηλώνουν όμως οτι θα συνεχίσουν με άλλους τρόπους τις κινητοποιήσεις.
- Δηλώσεις υπουργού Εργασίας για την αλλαγή του ωραρίου εργασίας από τις 8 στις 9 ώρες.
- Σκληρή κριτική στην κυβερνητική αγροτική πολιτική, από τον πρόεδρο της ΝΔ, κατά την διάρκεια διημερίδας για την ανάπτυξη της Ηπείρου.
- Χωρίς επεισόδια και με πλήθος κόσμου, τελέσθηκε στο Α' Νεκροταφείο το μνημόσυνο για τα δύο χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Απουσίαζε η κόρη του Σοφία.
- Για αποπροσανατολισμό της διεθνούς κοινής γνώμης, για τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, κατηγορεί την Τουρκία ο Γιάννος Κρανιδιώτης.
- Περιοδεία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στη Σάμο.
- Συνεχίζονται την ερχόμενη εβδομάδα οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.
- Στο μάθημα της φυσικής διαγωνίζονται αύριο οι υποψήψιοι της πρώτης και δεύτερης δέσμης, ενώ της τρίτης στα αρχαία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στις εργασίες τους επιστρέφουν αύριο οι εργαζόμενοι στην Ιονική. Δηλώνουν όμως οτι θα συνεχίσουν με άλλους τρόπους τις κινητοποιήσεις.

Στις εργασίες τους επιστρέφουν αύριο οι εργαζόμενοι στην Ιονική, μετά την απόφαση που πήραν χθες βράδι για αναστολή της απεργίας. Ωστόσο, αποφάσισαν να συνεχίσουν με άλλες μορφές πάλης τις κινητοποιήσεις τους και δηλώνουν οτι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καθώς θεωρούν παράνομη την απόφαση της συνέλευσης των μετόχων της Εμπορικής για την πώληση της Ιονικής.

Δηλώσεις υπουργού Εργασίας για την αλλαγή του ωραρίου εργασίας από τις 8 στις 9 ώρες.

Τη διαβεβαίωση οτι η κυβέρνηση δεν θα εμμείνει στη διάταξη που έδινε στον εργοδότη το δικαίωμα να αλλαξει το ωράριο εργασίας από 8 σε 9 ώρες για διάστημα δυο μηνών, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, σε συνέντευξη του σε κυριακάτική εφημερίδα. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη να αλλάξει το νοσηρό κλίμα που ταλανίζει τη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Σκληρή κριτική στην κυβερνητική αγροτική πολιτική, από τον πρόεδρο της ΝΔ, κατά την διάρκεια διημερίδας για την ανάπτυξη της Ηπείρου.

Την αποκέντρωση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών, μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και ένα ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, κλείνοντας με ομιλία του στα Γιάννενα τη διημερίδα του κόμματός του για την ανάπτυξη της Ηπείρου. Τέλος, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβερνητική αγροτική πολιτική.

Χωρίς επεισόδια και με πλήθος κόσμου, τελέσθηκε στο Α' Νεκροταφείο το μνημόσυνο για τα δύο χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Απουσίαζε η κόρη του Σοφία.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο Α'Νεκροταφείο Αθηνών για την τέλεση του μνημόσυνου για τα δύο χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το πρώτο πλατύ Σοσιαλιστικό Κίνημα στην Ελλάδα και έδωσε νέο προσανατολισμό στην εξωτερική πολιτική.Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της Σοφίας Κατσανέβα, η οποία δήλωσε οτι δεν ήθελε να παραστεί σε κατευθυνόμενα, όπως πέρυσι επεισόδια, και γι αυτό θα τελέσει σε ανύποπτο χρόνο το μνημόσυνο, σε στενό κύκλο.

Για αποπροσανατολισμό της διεθνούς κοινής γνώμης, για τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, κατηγορεί την Τουρκία ο Γιάννος Κρανιδιώτης.

Στον αποπροσανατολισμό της διεθνούς κοινής γνώμης, με στόχο να καλύψει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο δεν υπάρχει πρόοδος στο Κυπριακό, αποβλέπει η Τουρκία με τις πρόσφατες εντάσεις στην Κύπρο, δήλωσε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης. Στο μεταξύ, ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς, αναφέρει στο Βήμα, ότι ο πρόεδρος Κλίντον τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό, στη σύνοδο του Κάρντιφ, ως φίλος και σύμμαχος και η επικοινωνία του δεν είχε την έννοια της απειλής.

Περιοδεία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στη Σάμο.

Την πρόθεσή του να φέρει την εκκλησία πιο κοντά στο λαό, επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μιλώντας από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καρλόβασι της Σάμου. Απευθυνόμενος εξάλλου στους φοιτητές του νησιού, είπε ότι σήμερα κινδυνεύουμε με την πληροφορική να γίνουμε άτομα - νούμερα και θα πρέπει να σώσουμε τα στοιχεία της προσωπικότητάς μας.

Συνεχίζονται την ερχόμενη εβδομάδα οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.

Συνεχίζονται και την εβδομάδα που αρχίζει αύριο οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ,ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Σε εξέλιξη είναι και η απεργία των λιμενεργατών Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Στο μάθημα της φυσικής διαγωνίζονται αύριο οι υποψήψιοι της πρώτης και δεύτερης δέσμης, ενώ της τρίτης στα αρχαία.

Στο μάθημα της φυσικής θα διαγωνισθούν αύριο οι υποψήφιοι της πρώτης και δεύτερης δέσμης, ενώ της τρίτης στα αρχαία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική Ελλάδας ανδρών στην πετοσφαίριση έχασε με 3-1 στον πρώτο αγώνα της με την αντίστοιχη της Αργεντινής, για την α' φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο οποίος διεξήχθη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης. Τα σετ: 15-11, 12-15, 11-15, 13-15. Η ελληνική ομάδα θα δώσει τον δεύτερο αγώνα της με την Αργεντινή σήμερα (Κυριακή) στο ίδιο γήπεδο (18:15).

Στους πρώτους αγώνες της ημιτελικής φάσης για το κύπελλο Ελλάδας στην υδατοσφαίριση, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 8- 5, Εθνικός - Πάτρα 10-11. Οι επαναληπτικοί αγώνες θα διεξαχθούν στις 24 του μηνός.

Σε προκριματικό αγώνα για τους τελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών, η εθνική Ελλάδας έχασε εκτός έδρας από τη Γιουγκοσλαβία με 4-1. Σημειώνεται ότι οι Ελληνίδες αθλήτριες πήγαν στο Κρούσεβατς χωρίς προπόνηση τους τελευταίους δύομισυ μήνες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 310,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172, 75, γαλλικό φράγκο προς 51,51, λίρα Αγγλίας προς 517,67 ελβετικό φράγκο προς 206,46, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,51, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,32, λίρα Κύπρου προς 589,45 και Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 342,33 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι ισχυροί βοριάδες όμως θα διατηρηθούν στην ανατολική Ελλάδα, όπου τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά πιθανόν θυελλώδεις, αλλά από το βράδι θα εξασθενήσουν.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 14 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 32 και στα νησιά από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι, και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 21 June 1998 - 18:00:08 UTC