Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ληστεία ένα νεκρό στο υποκατάστημα του ΟΤΕ στο Μαρούσι.
- Μεγαλειώδης υποδοχή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Κύπρο.
- Φραστικές επιθέσεις Σημίτη-Καραμανλή στη Βουλή.
- Εύκολα τα θέματα σήμερα στις Γενικές Εξετάσεις.
- Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για τα Σκόπια από τη Βεργίνα.
- Δραματική αύξηση των θανάτων από ναρκωτικά.
- Προαναγγελία Παπαντωνίου για μείωση των επιτοκίων.
- Ενοπλη ληστεία στα Χανιά με λεία 1,5 εκατ.δραχμές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ληστεία ένα νεκρό στο υποκατάστημα του ΟΤΕ στο Μαρούσι.

Θρασύτατη ληστεία με νεκρό τον ταμία του ΟΤΕ Λυκούργο Λατζούνη, σημειώθηκε στο υποκατάστημα του οργανισμού στο Μαρούσι. Οι δύο δράστες ζήτησαν από το θύμα να τους παραδώσει τα χρήματα του ταμείου και όταν αυτό προσπάθησε να αντιδράσει, το πυροβόλησαν δύο φορές στο στήθος και την καρωτίδα, τραυματίζοντάς το θανάσιμα. Στη συνέχεια, χωρίς να πάρουν χρήματα διέφυγαν με αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα συνεργός τους, το οποίο εγκατέλειψαν επιβαίνοντες σε άλλο ΙΧ.

Μεγαλειώδης υποδοχή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Κύπρο.

Μήνυμα αμέριστης συμπαράστασης της Ελλάδος στον κυπριακό ελληνισμό, μετέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, που βρίσκεται στη Λευκωσία για επίσημη επίσκεψη, την πρώτη αρχηγού του ελληνικού κράτους, μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960. Στον κ.Στεφανόπουλο επιφυλάχθηκε μεγαλειώδης υποδοχή και ο πρόεδρος της Κύπρου χαρακτήρισε την επίσκεψη ως πολύ σημαντικό μήνυμα προς διάφορες κατευθύνσεις.

Φραστικές επιθέσεις Σημίτη-Καραμανλή στη Βουλή.

Σε προσωπικές επιθέσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ, εξελίχθηκε η συζήτηση στη βουλή για το θέμα της παιδείας. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε για χυδαιότητα τον κ. Καραμανλή, ο οποίος από την πλευρά του επέκρινε τον κ.Σημίτη ότι έχει ξεφύγει από τα όρια. Σε πολιτικό επίπεδο η αντιπαράθεση εστιάσθηκε κυρίως στην επετηρίδα και τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, ενώ η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής και πρόχειρους σχεδιασμούς.

Εύκολα τα θέματα σήμερα στις Γενικές Εξετάσεις.

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος των γενικών εξετάσεων. Οι τρείς πρώτες δέσμες ολοκληρώνουν αύριο τη δοκιμασία τους με τους υποψήφιους της Α και της Β να διαγωνίζονται στη Χημεία και της Γ στα Λατινικά. Η αυλαία θα πέσει το Σάββατο με τα μαθηματικά για τους υποψήφιους της τέταρτης δέσμης, οι οποίοι σήμερα διαγωνίσθηκαν στην ιστορία και τα θέματα χαρακτηρίσθηκαν σχετικά εύκολα.

Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για τα Σκόπια από τη Βεργίνα.

Με έμμεσες αλλά σαφείς αιχμές κατά του πολιτικού κόσμου, αυτή τη φορά για το θέμα των Σκοπίων, συνόδευσε την επίσκεψή του στη Βεργίνα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Χριστόδουλος. Οποιος ξεπουλάει την ιστορία του δεν είναι άξιος να λέγεται απόγονος των άξιων προγόνων μας, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι πρέπει να δείξουμε πως είμαστε διατεθειμένοι να υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας αντί οποιασδηπότε θυσίας χρειαστεί.

Δραματική αύξηση των θανάτων από ναρκωτικά.

Ανησυχητικά στοιχεία για τη δραματική αύξηση των θανάτων από ναρκωτικά, έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Παρατηρητήριο για τα ναρκωτικά. Την τελευταία οκταετία οι θάνατοι έχουν αυξηθεί κατά 185% ενώ τα παιδιά εθίζονται στα ναρκωτικά από την ηλικία των 14 ετών. Η αστυνομία καταζητεί έναν Ιταλό, ο οποίος προσπάθησε να περάσει στη χώρα μας 9 κιλά ηρωίνης από την Αλβανία, ενώ εξάρθρωσε σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς από την Ηλεία στην Αθήνα.

Προαναγγελία Παπαντωνίου για μείωση των επιτοκίων.

Ραγδαία μείωση των επιτοκίων δανεισμού από το φθινόπωρο προανήγγειλε ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος προέβλεψε μάλιστα ότι στα δύο επόμενα χρόνια τα επιτόκια θα έχουν προσεγγίσει τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά και από τα επίπεδα του 15% που είναι σήμερα θα μειωθούν 6 - 7%. Για τα υπόλοιπα επιτόκια ο κ.Παπαντωνίου είπε ότι θα αρχίσουν να υποχωρούν από το φθινόπωρο, ενώ ραγδαία μείωσή τους θα παρατηρηθεί μέσα στο 1999, με την πτώση του πληθωρισμού.

Ενοπλη ληστεία στα Χανιά με λεία 1,5 εκατ.δραχμές.

Ενοπλη ληστεία με λεία 1,5 εκατ.δρχ σημειώθηκε στο υποκατάστημα της ασφαλιστικής εταιρίας "Φοίνικας" στα Χανιά. Οι δράστες ήταν δύο, φορούσαν κουκούλες και γάντια και με την απειλή όπλων εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρίας, χτύπησαν στο πρόσωπο έναν υπάλληλο, κλείδωσαν το προσωπικό σ'ένα δωμάτιο και αφού έκαναν τα γραφεία άνω κάτω, πήραν τα χρήματα και διέφυγαν πεζή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ μένει οριστικά εκτός Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ αν δεν πάψει να ανήκει στην ENIC το αργότερο μέχρι την 1η Ιουλίου, όπως αποφάσισε η UEFA και ενημέρωσε σχετικά την ``Ενωση`` μέσω της ΕΠΟ με επιστολή την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της, Μάρκους Στούντερ. Αν η ΑΕΚ δεν αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς μέχρι το τέλος του μήνα, τότε η ΕΠΟ διατηρεί το δικαίωμα να δηλώσει άλλη ομάδα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και συγκεκριμένα τον Ιωνικό, που τερμάτισε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος '97-'98.

Στη Δράμα θα διεξαχθεί, στις 22 Ιουλίου, η κλήρωση των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου για τα πρωταθλήματα Βόλεϊ της Α1 και Α2 ανδρών και γυναικών. Η εκδήλωση των κληρώσεων θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί στο Νησάκι, στο πάρκο της Δράμας, ενώ θα προσκληθούν εκπρόσωποι όλων των ομάδων, που μετέχουν στις κορυφαίες κατηγορίες του αθλήματος και αρκετοί επίσημοι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,34 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,49, γαλλικό φράγκο προς 50,14, λίρα Αγγλίας προς 514,11, ελβετικό φράγκο προς 204,40, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,53, τη λίρα Κύπρου προς 586,83 και την ECU προς 339,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θάναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 36 και στα νησιά 21 με 33 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 35 και 20 με 32 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 25 June 1998 - 18:00:07 UTC