Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συγκλονιστικά στοιχεία για τη διάδωση των ναρκωτικών στη χώρα μας.
- Πέφτει αύριο η αυλαία των γενικών εξετάσεων.
- Βαρύ πένθος για τον ταμία του ΟΤΕ Αμαρουσίου.
- Συνεχίζεται η επίσκεψη του Κωστή Στεφανόπουλου στην Κύπρο.
- Η εξιχνίαση της υπόθεσης Κουσσουρή, θέμα τιμής για την αστυνομία.
- Ο Ε.Βενιζέλος παρουσίασε το νέο αρχαιολογικό νόμο.
- Προφυλακιστέος κρίθηκε ο υπαστυνόμος Βερναρδάκης.
- Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών σε τμήματα εθνικών οδών.
- Νεαρός δέχθηκε από αγνώστους βόμβα μολότωφ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη διάδωση των ναρκωτικών στη χώρα μας.

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη διάδοση των ναρκωτικών και την αύξηση των θανάτων στη χώρα μας, είδαν το φώς της δημοσιότητας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Η Ελλάδα είναι μια από τις τρείς Ευρωπαϊκές χώρες με τα υψηλότερα ποστοστά θανάτων από ηρωίνη. Πέρυσι έχασαν τη ζωή τους πάνω από 230 άτομα, ενώ τα τελευταία χρόνια οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 185%. Επίσης η χρήση ναρκωτικών στην Ελλάδα αρχίζει από την ηλικία των 14 ετών, ενώ το 5% του ελληνικού πληθυσμού κάνει χρήση χασίς.

Πέφτει αύριο η αυλαία των γενικών εξετάσεων.

Πέφτει και τυπικά αύριο η αυλαία των γενικών εξετάσεων, με τους υποψήφιους της Δ' δέσμης να διαγωνίζονται στα μαθηματικά. Με το μυαλό στις διακοπές βρίσκονται ήδη οι υποψήφιοι της Α' και Β' δέσμης που διαγωνίσθηκαν στη Χημεία και της Γ' στα Λατινικά, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη δοκιμασία των γενικών εξετάσεων. Η αγωνία όμως θα συνεχιστεί μέχρι τέλος Ιουλίου, οπότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες και οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν αν πέρασαν σε κάποια σχολή.

Βαρύ πένθος για τον ταμία του ΟΤΕ Αμαρουσίου.

Μέσα σε βαρύ πένθος κηδεύτηκε ο ταμίας του υποκαταστήματος του ΟΤΕ Αμαρουσίου, Λυκούργος Λατζούνης, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από αδίστακτους ενόπλους ληστές. Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο. Η διοίκηση του ΟΤΕ ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας και αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά την οικογένεια του θύματος με 6 εκατομ. δρχ και να της παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια. Σήμερα είχαμε ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στην οδό Μιχαήλ Βόδα, από την οποία οι δύο δράστες πήραν δύο εκατ.δρχ.

Συνεχίζεται η επίσκεψη του Κωστή Στεφανόπουλου στην Κύπρο.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ τις προσπάθειες της Κύπρου για δικαίωση του αγώνα της αφού, η Κύπρος είναι η Ελλάδα, επαναβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, που συνεχίζει την επίσκεψή του στη Λευκωσία. Ο κ. Στεφανόπουλος είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του νησιού και μίλησε σε ειδική συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης Κουσσουρή, θέμα τιμής για την αστυνομία.

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου αστυνομικού για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, άσκησε ο εισαγγελέας, για τη διαρροή στον τύπο στοιχείων της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για τις συνθήκες του σοβαρού τραυματισμού του φοιτητή Δημήτρη Κουσσουρή. Η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί θέμα τιμής για την αστυνομία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Ε.Βενιζέλος παρουσίασε το νέο αρχαιολογικό νόμο.

Το νέο αρχαιολογικό νόμο με τον οποίο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τους αρχαιολογικούς χώρους και της πολιτιστικής κληρονομιάς, παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Το νομοσχέδιο θα δοθεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να διατυπώσουν τις απόψεις τους και να ακολουθήσει διάλογος.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο υπαστυνόμος Βερναρδάκης.

Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 38χρονος υπαστυνόμος, Νικόλαος Βερναρδάκης, που κατηγορείται για τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι και το αυτοκίνητο αντίστοιχα, του 76χρονου Ελευθερίου Δουνδουλάκη, στο Κάστελο Χανίων, με τον οποίο είχε κτηματικές διαφορές.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών σε τμήματα εθνικών οδών.

Απαγορεύεται μέχρι 13 Σεπτεμβρίου η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα τμήματα των εθνικών οδών την Παρασκευή το απόγευμα και την Κυριακή το απόγευμα κατά την επιστροφή. Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.

Νεαρός δέχθηκε από αγνώστους βόμβα μολότωφ.

Με σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα, νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Αθηνών, ο 17χρονος Μιχάλης Δεμερτζής, μετά την επίθεση που δέχθηκε με βόμβα μολότωφ, απο άγνωστους νεαρούς στον Πειραιά. Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο φίλος του 19χρονος Κυριάκος Κοκοράκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA επικύρωσε σήμερα στο Παρίσι την εισήγηση της επιτροπής διασυλλογικών πρωταθλημάτων και αποφάσισε ότι η ΑΕΚ δεν έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επομένης περιόδου, άν μέχρι την 1η Ιουλίου δεν πάψει να ανήκει αμέσως ή ...εμμέσως στην ENIC, όπως άλλωστε είχε ενημερωθεί από χθές η ΕΠΟ με επιστολή του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Μάρκους Στούντερ.

Η Αργεντινή τελείωσε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στον πρώτο γύρο του Μουντιάλ. Το συγκρότημα του Ντανιέλ Πασαρέλα, στο ματς που έγινε στο Μπορντό επικράτησε με 1-0 της Κροατίας και πήρε την πρώτη θέση στον Η` Ομιλο με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Πινέντα στο 36`. Στον επόμενο γύρο πέρασε σταν δεύτερη η Κροατία, ενώ στο άλλο παιχνίδι του Ομίλου, που έγινε στην Λιόν, η Τζαμάικα νίκησε με 2-1 την Ιαπωνία.

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον επιθετικό της Δόξας Δράμας, Κώστα Κυριακίδη. Ο 23χρονος σέντερ φορ υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και συγκινημένος από το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Δράμας θα πάρει για την παραχώρηση του 30 εκ. δρχ και 2-3 παίκτες από λίστα δανεικών ή ερασιτεχνών του ΠΑΟΚ, καθώς και τις εισπράξεις ενός φιλικού αγώνα, ενώ δεν ανακοινώθηκε η οικονομική συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,87, γαλλικό φράγκο προς 51,28, λίρα Αγγλίας προς 516,10, ελβετικό φράγκο προς 204,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,10, τη λίρα Κύπρου προς 587,07 και την ECU προς 340,70 δραχμές.

Καθοδική πορεία ακολούθησαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος και ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.393,69 μονάδες, μειωμένος κατά 1,10%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες 2,37%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 57,8 δισ. δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 34 και στα νησιά 21 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 21 με 33 και 20 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 26 June 1998 - 18:00:14 UTC