Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 27/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζει την επίσκεψη στην Κύπρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
- Αποδοκιμασίες κατα Χόλμπρουκ απο απόφοιτους κολλεγίου, για τις φιλοτουρκικές του δηλώσεις.
- Ολοκληρώνονται σήμερα οι γενικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους της Δ' Δέσμης να διαγωνίζονται στα Μαθηματικά.
- Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 17χρονος μαθητής, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με βόμβα μολότωφ απο άγνωστους στον Πειραιά.
- Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις.
- Προφυλακιστέος κρίθηκε ο υπαστυνόμος, ο οποίος τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό σε σπίτι 76χρονου στα Χανιά.
- Επίθεση κατα της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής, σε ομιλία του στο τρίτο συνέδριο της ΔΑΚΕ.
- Σήμερα αποφασίζει το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, πόσοι εργαζόμενοι της Ιονικής θα συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζει την επίσκεψη στην Κύπρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η διεθνής Κοινότητα πρέπει να καταστήσει σαφές προς την Τουρκία ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε σκέψη, πρόταση ή απόπειρα διχοτόμησης της Κύπρου, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, μιλώντας στην Κυπριακή Βουλή. Επεσήμανε ότι η επίσκεψή του στη Μεγαλόνησο δεν είναι μια συνηθισμένη διπλωματική επίσκεψη αρχηγού κράτους αλλά, όπως είπε, μήνυμα αποφασιστικότητας και ομοψυχίας και επιβεβαιώνει ότι το Κυπριακό παραμένει πρώτο εθνικό θέμα για το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας. Το πρωί ο κ. Στεφανόπουλος θα επισκεφθεί το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, ενώ το μεσημέρι θα μεταβεί στη Πάφο και το απόγευμα στη Λεμεσό.

Αποδοκιμασίες κατα Χόλμπρουκ απο απόφοιτους κολλεγίου, για τις φιλοτουρκικές του δηλώσεις.

Τη δυσφορία και τις αντιδράσεις του ακροατηρίου προκάλεσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, όταν κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σε τελετή αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών, αναφέρθηκε στην ανάγκη ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο κ. Χόλμπρουκ τάχθηκε υπέρ της παραπομπής του θέματος των Ιμίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι γενικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους της Δ' Δέσμης να διαγωνίζονται στα Μαθηματικά.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι γενικές εξετάσεις με τους υποψηφίους της Τέταρτης Δέσμης να διαγωνίζονται στα Μαθηματικά. Απο τη Δευτέρα αρχίζουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα και οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στο Σχέδιο, τις Ξένες Γλώσσες και τη Μουσική. Πληροφορίες απο τα βαθμολογικά κέντρα αναφέρουν ότι οι υποψήφιοι της Πρώτης και Δεύτερης Δέσμης σε μεγάλο ποσοστό δεν συγκέντρωσαν καλή βαθμολογία στα Μαθηματικά και τη Φυσική, αντίθετα πήγαν καλά οι υποψήφιοι της Τρίτης Δέσμης στην Ιστορία και την Εκθεση.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 17χρονος μαθητής, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με βόμβα μολότωφ απο άγνωστους στον Πειραιά.

Σε κρίσιμη κατάσταση απο τα καθολικά εγκαύματα, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο 17χρονος μαθητής, Μιχάλης Δερβέντζας, μετά απο επίθεση που δέχθηκε με βόμβα μολότωφ απο αγνώστους νεαρούς στη Νίκαια. Μαζί με τον 17χρονο τραυματίστηκε ελαφρά και ένας φίλος του. Αιτία της επίθεσης ήταν οι διαφορετικές ποδοσφαιρικές προτιμήσεις με τα θύματα. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και τις προσαγωγές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις.

Τις διαδικασίες για την εφαρμογή των συνοπτικών ελέγχων απο την εφορία στις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις των ετών 1987-1997 που ανέρχονται σε περίπου 6 εκατομμύρια, καθορίζει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Σημειώνεται ότι αν ο φορολογούμενος αποδεχθεί το αποτέλεσμα του συνοπτικού ελέγχου και δεχθεί να καταβάλει το φόρο που αναλογεί, τότε η υπόθεσή του θα θεωρείται περατωμένη. Διαφορετικά η εφορία θα διενεργεί κανονικά τακτικό φορολογικό έλεγχο για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις του.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο υπαστυνόμος, ο οποίος τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό σε σπίτι 76χρονου στα Χανιά.

Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 38χρονος υπαστυνόμος, Νικόλαος Βερναδάκης, ο οποίος κατηγορείται για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του 76χρονου, Ελευθέριου Δανδουλάκη, στην Κοινότητα Κάστελλο Αποκορώνου Χανίων. Ο Βερναδάκης κατηγορείται για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και φθορά ξένης περιουσίας.

Επίθεση κατα της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής, σε ομιλία του στο τρίτο συνέδριο της ΔΑΚΕ.

Επικρίσεις προς την κυβέρνηση, παρατηρήσεις προς τους συνδικαλιστές και προειδοποιητικές βολές κατά παραγόντων της δημόσιας ζωής περιείχε η ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κ. Καραμανλή στο 3ο συνέδριο της ΔΑΚΕ. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει βάλει τη χώρα σε τροχιά παρακμής και σημείωσε ότι είναι παραμύθια τα όσα περί σύγκλισης με την Ευρωπαϊκή Ενωση υποστηρίζει ή με αλχημείες επιχειρεί να εμφανίσει.

Σήμερα αποφασίζει το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, πόσοι εργαζόμενοι της Ιονικής θα συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση.

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση της Ιονικής Τράπεζας, η οποία ζητεί να μη συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, την ερχόμενη Τρίτη, περισσότεροι απο 5 εκπρόσωποι των εργαζομένων. Η διοίκηση εκφράζει φόβους ότι κατά τη συνέλευση δεν αποκλείεται να σημειωθούν επεισόδια, όπως και στη γενική συνέλευση της Εμπορικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρώτη ημέρα του δεύτερου γύρου στο Μουντιάλ σήμερα και η Ιταλία αντιμετωπίζει τη Νορβηγία στις 5.30 το απόγευμα, ενω η Βραζιλία τη Χιλή στις 10 το βράδυ. Τα παιχνίδια θα μεταδοθούν απευθείας απο την ΕΤ- 1

Η Αργεντινή τελείωσε χθές νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στον α' γύρο του Μουντιάλ, αφού το συγκρότημα του Ντανιέλ Πασαρέλα, στο ματς που έγινε στο Μπορντό επικράτησε με 1-0 της Κροατίας και πήρε την πρώτη θέση στον όγδοο όμιλο με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Στον επόμενο γύρο πέρασε ως δεύτερη η Κροατία, ενώ στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, που έγινε στην Λιόν, η Τζαμάικα νίκησε με 2-1 την Ιαπωνία. Για τον έβδομο όμιλο εξάλλου Αγγλία Κολομβία 2-0 και Ρουμανία Τυνησία 1-1. Ετσι στον επόμενο γύρο πρόκειται να αναμετρηθούν Αργεντινή- Αγγλία και Ρουμανία-Κροατία.

Στο μεταξύ η UEFA ανακοίνωσε και επίσημα χθές οτι αν η ΑΕΚ δεν αλλάξει μέχρι τις 20 Ιουλίου το ιδιοκτησιακό καθεστώς της, δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επομένης περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον επιθετικό του Απόλλωνα, Παντελή Κωνσταντινίδη. Ο 21χρονος επιθετικός υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και θα είναι παρών στην πρεμιέρα της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο που θα γίνει την Τρίτη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,87, γαλλικό φράγκο προς 51,28, λίρα Αγγλίας προς 516,10, ελβετικό φράγκο προς 204,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,10, τη λίρα Κύπρου προς 587,07 και την ECU προς 340,70 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και μετά το μεσημέρι τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 17 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 34 και στα νησιά 21 με 30 βαθμούς Κελσίου.Αίθριο καιρό με ανέμους μέτριους και θερμοκρασία 21 με 33 και 20 με 31 θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Ο ίδιος καιρός προβλέπεται για αύριο σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι έως μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί με εξασθένηση απο το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 27 June 1998 - 13:15:30 UTC