Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ρωμαίος για έρευνα εισαγγελέα και "Χρυσή Αυγή".
- Να πειστούν οι εργαζόμενοι για τις αλλαγές ζητεί η Β. Παπανδρέου.
- Συνέντευξη διοικητή Τράπεζας Ελλάδας για οικονομική πολιτική.
- Με τα Ειδικά Μαθήματα συνεχίζονται οι γενικές εξετάσεις.
- Ελληνοτουρκικά και Κόσοβο στη χθεσινή συνάντηση Σημίτη - Πρόντι.
- Ιδρύεται κοινό ταμείο υγείας για τους δημόσιους υπαλλήλους.
- Σήμερα η κηδεία του Κωστή Μοσκώφ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Γαλλία και Δανία προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ.
- Συμφώνησαν σε όλα ΠΑΟΚ και Πανιώνιος για τη μεταγραφή του Τάσου Κατσιαμπή.
- Ο Ουρουγουανός, Σέρτζιο Μαρκαριάν, νέος προπονητής του Ιωνικού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ρωμαίος για έρευνα εισαγγελέα και "Χρυσή Αυγή".

Την έντονη ενόχλησή του απο τον τρόπο, που έδρασε ο εισαγγελέας, που ερεύνησε φακέλους της Κρατικής Ασφάλειας, με άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς, εκφράζει σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Ρωμαίος. Παραδέχεται οτι υπάρχουν "σταγονίδια" ακροδεξιών στην ΕΛΑΣ και ειναι αποφασισμένος να τα πατάξει. Για τον τραυματισμό του φοιτητή, Κουσουρή, τονίζει οτι υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή μελών της "Χρυσής Αυγής" και έχει ζητήσει εισαγγελική άδεια για έρευνα στα γραφεία της οργάνωσης και τα σπίτια μελών της.

Να πειστούν οι εργαζόμενοι για τις αλλαγές ζητεί η Β. Παπανδρέου.

Καλύτερο κυβερνητικό σχεδιασμό, ώστε να αποφευχθούν στο αμέσως προσεχές μέλλον αιφνιδιασμοί και λάθη, ζητεί σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου. Η κυρία Παπανδρέου τονίζει οτι η κυβέρνηση διανύει χρονικά την πιο δύσκολη στιγμή της τετραετίας, κατηγορεί την αντιπολίτευση οτι δεν έχει να αντιπροτείνει εναλλακτική πολιτική και παραδέχεται οτι σε αρκετές περιπτώσεις η κυβέρνηση δεν έδωσε όλες της τις δυνάμεις, ώστε να πείσει τους εργαζόμενους για τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Συνέντευξη διοικητή Τράπεζας Ελλάδας για οικονομική πολιτική.

Με αργούς ρυθμούς κινήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια οι μεταρριθμίσεις επισημαίνει σε συνέντευξή του στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος. Οι διαρθρωτικές μεταβολές, τονίζει, δεν αποτελούν το μοναδικό εργαλείο για την επίτευξη του εθνικού στόχου, που ειναι το ευρώ, αλλά πρέπει να συνυπολογίζονται μαζί με τις προσπάθειες που γίνονται για τη μείωση των ελλειμμάτων και του πληθωρισμού. Οσον αφορα τα επιτόκια, ο κ. Παπαδήμος προβλέπει αργή αποκλιμάκωση ανάλογη με την πορεία του πληθωρισμού.

Με τα Ειδικά Μαθήματα συνεχίζονται οι γενικές εξετάσεις.

Στο Ελεύθερο Σχέδιο και στα Αγγλικά διαγωνίζονται απο το πρωί οι υποψήφιοι των Ειδικών Μαθημάτων, οι εξετάσεις των οποίων ξεκίνησαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή. Αύριο οι υποψήφιοι των Ειδικών Μαθημάτων διαγωνίζονται στο Γραμμικό Σχέδιο. Οι βαθμολογίες των γραπτών των γενικών εξετάσεων θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Ελληνοτουρκικά και Κόσοβο στη χθεσινή συνάντηση Σημίτη - Πρόντι.

Το Κοσσυφοπέδιο, τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος εξέτασαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ιταλίας, Κώστας Σημίτης και Ρομάνο Πρόντι, σε συνάντηση, που είχαν χθες στην Κέρκυρα. Οι δυο πρωθυπουργοί σε κοινή συνέντευξη, που έδωσαν, τόνισαν οτι είναι σύμφωνοι πως θα πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε ένοπλη αναμέτρηση στο Κόσοβο,καθώς ενας πόλεμος θα είχε ευρύτερες επιπτώσεις στις χώρες της περιοχής και ειδικότερα στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Ιδρύεται κοινό ταμείο υγείας για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Στην ίδρυση κοινού Ταμείου Υγείας Δημοσίων Υπαλλήλων προχωρά η κυβέρνηση επιχειρώντας να βάλει τάξη στο χάος που επικρατεί σήμερα στο ταμείο υγείας των ασφαλισμένων του Δημοσίου, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης. Ο κ. Χριστοδουλάκης επισημαίνει οτι σήμερα οι δαπάνες στον τομέα αυτό απο την κατάσταση, που επικρατεί ειναι οι υψηλότερες στην Ευρώπη και τρείς φορές μεγαλύτερες απο τις αντίστοιχες του ΙΚΑ και του ΤΕΒΕ.

Σήμερα η κηδεία του Κωστή Μοσκώφ.

Στον αύλειο χώρο του εξοχικού σπιτιού της οικογένειας Μοσκώφ στον Πλαταμώνα της Πιερίας - στον ίδιο χώρο όπου αναπαύεται απο το 1977 και ο πατέρας του, Ηρακλής - θα ενταφιασθεί σήμερα ο ιστορικός και ποιητής Κωστής Μοσκώφ που πέθανε χθες σε ηλικια 59 ετών. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας της Θεσσαλονίκης, γενέτειρας του Κωστή Μοσκώφ. Σε δηλώσεις τους ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων εξήραν το έργο και την προσωπικότητα του Κωστή Μοσκώφ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία και Δανία προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ.

Η Γαλλία χρειάσθηκε την ημίωρη παράταση και τον κανονισμό του "ξαφνικού θανάτου" ή "χρυσού γκολ",για να προκριθεί στα προημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Οι "τρικολόρ", που θα παίξουν τώρα με την Ιταλία, στο παιχνίδι με την Παραγουάη, κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση επτά λεπτά πριν από την λήξη της παράτασης και ενώ ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια, έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα. Στον αλλο αγώνα οι Δανοί συνέτριψαν με χαρακτηριστική ευκολία την Νιγηρία με 4-1 και προκρίθηκαν "πανηγυρικά" στην προημιτελική φάση.

Συμφώνησαν σε όλα ΠΑΟΚ και Πανιώνιος για τη μεταγραφή του Τάσου Κατσιαμπή.

Συμφώνησαν σε όλα ΠΑΟΚ και Πανιώνιος για τη μεταγραφή του Τάσου Κατσιαμπή και απομένει η τυπική ολοκλήρωση της μεταγραφής με τη συμφωνία του ίδιου του ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στην Κρήτη για διακοπές. Η μεταγραφή του Κατσιαμπή, τέταρτη για τον ΠΑΟΚ στη φετινή περίοδο μετά τους Σαμαρά, Κυριακίδη και Παντελή Κωνσταντινίδη, θα στοιχίσει στον "δικέφαλο" το ποσό των 200 εκατομμυρίων, για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Ουρουγουανός, Σέρτζιο Μαρκαριάν, νέος προπονητής του Ιωνικού.

Ο Ουρουγουανός, Σέρτζιο Μαρκαριάν, είναι ο νέος προπονητής του Ιωνικού. Ο ξένος τεχνικός, που αναμένεται αύριο στην χώρα μας, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "κυανόλευκους" και θα εισπράξει συνολικά 150 εκατομμύρια δραχμές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,87, γαλλικό φράγκο προς 51,28, λίρα Αγγλίας προς 516,10, ελβετικό φράγκο προς 204,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,10, τη λίρα Κύπρου προς 587,07 και την ECU προς 340,70 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις στα Βόρεια Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 19 με 35,στο Ιόνιο 20 με 33 και στο Αιγαίο 21 με 31 βαθμούς.Αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική.Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται το απόγευμα να σημειωθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει πρόσκαιρα.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 21 με 35 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 20 με 34 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 29 June 1998 - 7:00:11 UTC