Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε ύφεση από το απόγευμα οι φωτιές σ' ολόκληρη τη χώρα.
- Ο πρωθυπουργός απέδωσε τις πυρκαγιές στις κακές καιρικές συνθήκες.
- Πανικός από φωτιά σε εργοστάσιο χρωμάτων στην Ανω Πεύκη.
- Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στο νομό Φθιώτιδας ο πρωθυπουργός.
- Σε ύφαλο προσέκρουσε το υπερσύγχρονο πλοίο "ΠΑΣΙΦΑΗ".
- Στο Βοτανικό λειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
- Συνεχίζει στις ΗΠΑ την επίσημη επισκεψή του ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε ύφεση από το απόγευμα οι φωτιές σ' ολόκληρη τη χώρα.

Δύο νεκροί, χιλιάδες στρέμμματα δάσους στάχτη και πάνω από 40 καμμένες κατοικίες, είναι ο θλιβερός απολογισμός, της πύρινης λαίλαπας, του τελευταίου 48ωρου. Συνολικά σημειώθηκαν 180 πυρκαγιές, από τις οποίες έσβησαν οι 161, ενώ ελέγχονται οι υπόλοιπες. Μετά την 67χρονη στη Σαλαμίνα, άλλο ένα άτομο έχασε τη ζωή του από τις φωτιές. Πρόκειται για τον 80χρονο Δημήτρη Τσίμπο, που βρέθηκε απανθρακωμένος στη στάνη του στην Εύβοια.

Ο πρωθυπουργός απέδωσε τις πυρκαγιές στις κακές καιρικές συνθήκες.

Ο πρωθυπουργός απέδωσε την έξαρση των πυρκαγιών στις κακές καιρικές συνθήκες, τον καύσωνα και τους ισχυρούς ανέμους και σημείωσε ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπρησμών Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αποζημειωθούν οι πληγέντες, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των πλημμύρων και των σεισμών. Εντονη κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών, άσκησε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Πανικός από φωτιά σε εργοστάσιο χρωμάτων στην Ανω Πεύκη.

Ενα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο κινδύνευσε από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο χρωμάτων στην Ανω Πεύκη, που λόγω των εύφλεκτων υλικών, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργήθηκαν ρωγμές σε διπλανή πολυκατοικία και δόθηκε εντολή στους ενοίκους να μη μπούν στα σπίτια τους, αν πρώτα δεν γίνει έλεγχος από την πολεοδομία.

Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στο νομό Φθιώτιδας ο πρωθυπουργός.

Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στο νομό Φθιώτιδας ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος θεμελίωσε συγκρότημα εργατικών κατοικιών στην Ανθήλη. Ο κ.Σημίτης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στην ιερά μονή Αγάθωνος και συναντήθηκε με τον πατέρα Γερμανό Δημάκο, γνωστό ως παπά-Ανυπόμονο της αντίστασης.

Σε ύφαλο προσέκρουσε το υπερσύγχρονο πλοίο "ΠΑΣΙΦΑΗ".

Αδοξο τέλος είχε το παρθενικό ταξίδι του νέου υπερσύγχρονου πλοίου των Μινωϊκών Γραμμών "ΠΑΣΙΦΑΗ", που έκανε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Αγκόνα. Ανάμεσα από Κέρκυρα και Αλβανία προσέκρουσε σε ύφαλο και άρχισε να μπάζει νερά. Με τη βοήθεια ρυμουλκών οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε μεγάλο ρήγμα. Οι 500 επιβάτες και τα 200 αυτοκίνητα αναχωρησαν με άλλο πλοίο.

Στο Βοτανικό λειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Στον ιερό ναό του Προφήτη Δανιήλ στο Βοτανικό, μια υποβαθμισμένη περιοχή, που ζούν πολλοί αλλοδαποί, λειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Στο λόγο που εκφώνησε αναφέρθηκε στα φαινόμενα του ρατσισμού που παρατηρούνται στις μέρες μας. Παράλληλα κάλεσε τους πιστούς και ιδιαίτερα τους νέους να εκκλησιάζονται, παρομοιάζοντας τις ψυχές με μπαταρίες που έχουν ανάγκη την εκκλησία για να γεμίσουν.

Συνεχίζει στις ΗΠΑ την επίσημη επισκεψή του ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Με τον αμερικανό ομολογό του θα συναντηθεί την Τρίτη στο Πεντάγωνο, ο υπουργός Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος, που βρίσκεται στις ΗΠΑ για επίσημη επίσκεψη. Ο κ. Τσοχατζόπουλος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται τα μαχητικά αεροσκάφη Εφ-16 και είχε συνομιλίες, στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων δυνάμεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Εφές Πίλσεν, Μανρέσα, Ερυθρός Αστέρας, Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ και Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην α' φάση της Ευρωλίγκας ανδρών του μπάσκετ, μετά από κλήρωση που έγινε στο Μόναχο. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τις Κίντερ Μπολόνια, ΤΣ.Σ.ΚΑ. Μόσχας, Ούλκερ Ζαντάρ και Αλμπα Βερολίνου και ο ΠΑΟΚ τις Ρεάλ Μαδρίτης, Τιμσίστεμ Μπολόνια, Σαμάρα, Βιλερμπάν και Ολύμπια Λιουμπλιάνας.

Οι ΚΚ Ζάγκρεμπ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Πιβοβάρνα Λάσκο, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Τόπο Ελσίνκι και Ατομερόμου Πάκς θα είναι οι αντίπαλοι της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο του Κύπελλου Σαπόρτα, όπως ονομάζεται από την επόμενη περίοδο το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, ενώ ο Αρης θα αντιμετωπίσει τις Τελιντούς Αμβέρσας, Τρίερ, Λιμόζ, Σιρόκι Μπρίγιεγκ και Πλάνια Λουλέα.

Η κολυμβήτρια του ΠΑΟΚ Τόνια Μαχαίρα κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μέτρα ελεύθερο, κατά την διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών- γυναικών, που διεξάγεται στο Ναύπλιο, αφού κάλυψε την απόσταση σε 57 δευτερόλεπτα και 50 εκατοστά. Η παλιά επίδοση ήταν δική της με 57 δευτερόλεπτα 51 εκατοστά και την είχε σημειώσει στις 25 Ιουλίου του 1993 στο κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Ο Πιτ Σάμπρας συνέχισε την παράδοση κερδίζοντας στον τελικό του τουρνουά τένις "Γουίμπλεντον" τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς με 3-2 (6-7, 7-6, 6-4, 3-6, 6- 2). Ο Ελληνοαμερικανός τενίστας κερδίζει για πέμπτη φορά στα τελευταία έξι χρόνια το διάσημο τουρνουά του Λονδίνου, ενώ ο Κροάτης, νούμερο 14 στην παγκόσμια κατάταξη, φθάνει για τρίτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του βρετανικού Οπεν και δεν έχει ακόμη κατακτήσει ούτε μία φορά ένα τουρνουά γκράν-σλάμ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 308,66 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170, 22, γαλλικό φράγκο προς 50,77, λίρα Αγγλίας προς 510,32, ελβετικό φράγκο προς 202,61, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,03, λίρα Κύπρου προς 581,59 και Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 336,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 30 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 34 και στο Αιγαίο 23 με 29 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 31 και 20 με 30 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 5 July 1998 - 18:00:08 UTC